ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αντιδράσεις φοιτητών για την φοιτητική στέγαση.

Με πρωτοβουλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών διεκδικείται η άμεση παροχή δωρεάν στέγασης σε φοιτητές που το έχουν ανάγκη. Το ΜΑΣ ανήρτησε πανό σε 2 εκπαιδευτικά κτήρια αλλά και στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Αναλυτικότερα πρέπει να επισημανθεί ότι με βαση τα στατιστικά δεδομένα περισσότεροι απο 150.000 φοιτητές σπουδάζουν μακριά απο τον τόπο διαμονής τους ενώ μόνο […]

Default avatar

Guest Author

10 Οκτωβρίου, 2016

Με πρωτοβουλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών διεκδικείται η άμεση παροχή δωρεάν στέγασης σε φοιτητές που το έχουν ανάγκη. Το ΜΑΣ ανήρτησε πανό σε 2 εκπαιδευτικά κτήρια αλλά και στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Αναλυτικότερα πρέπει να επισημανθεί ότι με βαση τα στατιστικά δεδομένα περισσότεροι απο 150.000 φοιτητές σπουδάζουν μακριά απο τον τόπο διαμονής τους ενώ μόνο 14.000 μπορούν να εξυπηρετηθούν σε φοιτητικές εστίες και συγκεκριμένα 6.000 εκ των 14 χιλιάδων τοποθετούνται σε ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Δείτε τι δηλώνει και τι διεκδικεί το ΜΑΣ:

«Για όλους αυτούς που ακόμα αναρωτιούνται “ποιον συμφέρει αυτή η κατάσταση;” ή έχει ακόμα αμφιβολίες για τον ποιον υπηρετεί η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που διαμόρφωσε τη σημερινή κατάσταση, είναι ενδιαφέρουσα η έκθεση διεθνούς εταιρείας συμβούλων HVS που αναφέρει σαν ευκαιρία για επενδύσεις τη δημιουργία και τη διαχείριση φοιτητικών εστιών στην Ελλάδα από ιδιώτες προφανώς, αναφέροντας μάλιστα ότι αυτή η αγορά στην Ελλάδα είναι στα σπάργανα άρα έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι το νέο παραμύθι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την περιβόητη “δίκαιη ανάπτυξη” θα πατήσει πάνω στα τσακισμένα δικαιώματά μας. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα της στέγασης (π.χ. αξιοποίηση εγκαταλειμμένων κτιρίων δήμων), η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε στις εύκολες εξαγγελίες που αρέσκονται έτσι και αλλιώς όλες οι κυβερνήσεις (…). Πραγματικά θέλουμε να ρωτήσουμε, αφού νοιάζονται τόσο πολύ για τις εστίες γιατί δεν δίνουν τα 7.000.000 ευρώ που χρωστάνε στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ (φορέας διαχείρισης και εποπτείας 25 εστιών σε όλη τη χώρα), γιατί δεν επιστρέφουν τα κλεμμένα αποθεματικά στις σχολές μας».

Παράλληλα το ΜΑΣ διεκδικεί τα εξής:

  • Η «Μαθητική Εστία Αγ. Αναργύρων», που βρίσκεται δίπλα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» για τους σπουδαστές των ΤΕΙ.
  • Το ξενοδοχείο «La Mirage», το κτίριο της οδού Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα, ιδιοκτησίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Το κτίριο που βρίσκεται στο χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, πίσω από το εστιατόριο.
  • Το κτίριο στη Χαρμοστέρνας, το οποίο προορίζεται για εστίες της Παντείου.
  •  Να δοθούν τώρα τα απαραίτητα κονδύλια από το κράτος για να πάρουν ανάσα οι απαξιωμένες υπάρχουσες δομές και να εξασφαλιστεί η κάλυψη όλων των πάγιων εξόδων.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
  • Για τους φοιτητές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα.
  • Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.
  • Ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση, ξεπούλημα, επιβολή ενοικίων στις ήδη υπάρχουσες εστίες.

 

Διαβάστε στο Neopolis.gr όλα τα Φοιτητικά Νέα!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σχολιασμός Έκθεσης 2023: «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί και μαθητής της 2ας Λυκείου»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει φέτος για τη διαδικασία υπολογισμού των συνολικών μορίων!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και οι απαντήσεις τους για φέτος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET