ΕΛΛΑΔΑ

Θρηνεί το Αρσάκειο | Συγκινεί με τα λόγια του ο Μπαμπινιώτης για την Εβίτα και τον Ανδρέα!

Δυστυχώς, ανάμεσα στους 80 ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους από την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της στην Ανατολική Αττική, ήταν και μικρά παιδιά που είχαν όλο το μέλλον μπροστά τους. Φυσικά και η θλίψη είναι τεράστια για όλους, και για τους αγνοούμενους, αλλά πώς μπορεί κάποιος να διαχειριστεί […]

Neopolis Team

25 Ιουλίου, 2018

Δυστυχώς, ανάμεσα στους 80 ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους από την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της στην Ανατολική Αττική, ήταν και μικρά παιδιά που είχαν όλο το μέλλον μπροστά τους.

Φυσικά και η θλίψη είναι τεράστια για όλους, και για τους αγνοούμενους, αλλά πώς μπορεί κάποιος να διαχειριστεί ότι ανήλικα παιδιά βίωσαν αυτήν τη φρίκη και δεν κατάφεραν να σωθούν;

Όπως για παράδειγμα, η 13χρονη Εβίτα και ο 11χρονος Ανδρέας, παιδιά του 54χρόνου Γρηγόρη Φύτρου που επίσης έχασε τη ζωή του στο Μάτι.

Η Εβίτα, είναι το κορίτσι που πήδηξε στη θάλασσα από τον γκρεμό προκειμένου να γλιτώσει από τις φλόγες και ήταν εκείνη που βρέθηκε νωρίτερα από τον αδερφό της και τον πατέρα της, οι σοροί των οποίων εντοπίστηκαν αργότερα στα αποκαϊδια της πυρκαγιάς.

Η μικρή Εβίτα ήταν αθλήτρια της ποδηλασίας με σπουδαίο ταλέντο. Ανήκε στην ακαδημία της ΑΕΚ και είχε πάρει μεταγραφή για τον Κρόνο Νίκαιας. Την ίδια πορεία είχε ακολουθήσει και ο αδερφός της Αντρέας που επίσης είχε πάθος για την ποδηλασία, ακριβώς όπως ο πατέρας τους.

Τα δύο αδέρφια ήταν μαθητές του Αρσάκειου – Τοσίτσειου σχολείου στην Εκάλη, που θρηνεί σήμερα για το χαμό τους. Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος, Γιώργος Μπαμπινιώτης, συγκίνησε και συγκλόνισε με τα λόγια του. Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Δύο μαθητές μας των Αρσακείων και ο πατέρας τους είναι μεταξύ των θυμάτων τής συμφοράς που έπληξε την Αττική. Η Εβίτα, μαθήτρια τής Β’ Γυμνασίου, και ο αδελφός της Ανδρέας, μαθητής τής Ε’ Δημοτικού, έχασαν τη ζωή τους με τον πιο τραγικό τρόπο στο Μάτι.

Η Εβίτα βρήκε τον θάνατο πηδώντας απελπισμένα στον γκρεμό από ψηλά για να σωθεί και ο Ανδρέας απανθρακώθηκε αγκαλιά με τον πατέρα του, δύο από τα 26 απανθρακωθέντα θύματα τής φωτιάς. Όλοι τους (πατέρας και παιδιά) αθλητές τής ποδηλασίας, άριστοι μαθητές τού Αρσακείου Εκάλης (στην Άνοιξη) τα δύο παιδιά, πολύ καλά και ιδιαιτέρως αγαπητά παιδιά, που ξεχώριζαν στο Σχολείο τους. Το ίδιο καλός και αγαπητός και ο τραγικός πατέρας τους.

Πιο τραγική φιγούρα, όμως, η μάννα, που κλήθηκε να αναγνωρίσει το τσακισμένο από την πτώση σώμα τής Εβίτας και το αγνώριστο απανθρακωμένο πτώμα τού Ανδρέα, μαζί με το επίσης απανθρακωμένο πτώμα τού συζύγου της!

Πώς να περιγράψει κανείς μια τέτοια τραγωδία που ξεπερνάει τα όρια τής ανθρώπινης φαντασίας.

Η Αρσακειακή Κοινότητα (δάσκαλοι, συμμαθητές και μαθητές, γονείς, Διοίκηση, απόφοιτοι) θρηνεί τον χαμό μιας (σχεδόν) ολόκληρης οικογένειας των αγαπημένων παιδιών-μαθητών μας που δεν τους άξιζε ένας τόσο άδικος και απάνθρωπος θάνατος».

Η ανάρτηση

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=430076557496330&id=100014819679993

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

ΕΛΛΑΔΑ

Humanity Greece: Το Όραμα του Εθελοντισμού και η φωταγώγηση της Ελλάδας προς τιμή των εθελοντών!

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος: Στην καθιερωμένη κλοπή στολιδιών του δέντρου προχώρησαν άγνωστοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και έπεσε σε κώμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο Κρήτης: Άγνωστο ουράνιο αντικείμενο έκανε τη νύχτα μέρα, όλα καλά!

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Άνδρα που επιτέθηκε σεξoυαλικά σε τρεις κοπέλες αναζητούν οι αρχές!

TECH NEWS

Η Xiaomi Black Friday είναι η ευκαιρία σου να αποκτήσεις αγαπημένα προϊόντα σε top τιμές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET