Ανακοινώθηκε το πρώτο Αγγλόφωνο προπτυχιακό στην Ελλάδα από τη Φιλοσοφική Αθηνών!


Το πρώτο Αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι γεγονός. Μια νέα ελπιδοφόρα σελίδα γυρίζει η πανεπιστημιακή εκπαίδευση της χώρας. 

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει τίτλο «BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece» και  θα οργανωθεί από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος με έδρα τη ΘεσσαλονίκηΑντικείμενα  του προγράμματος θα είναι η αρχαιολογία, η ιστορία και η ελληνική γλώσσα, και η φιλολογία.

Σε αυτό λοιπόν θα διδάξουν καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής, καθώς και άλλοι επιστήμονες διεθνούς κύρους, ενώ θα παρέχει 248 πιστωτικές μονάδες για το σύνολο των 8 εξαμήνων.

Οι μονάδες αυτές θα αποτελούν το ‘διαβατήριο΄ του προγράμματος, ώστε το πτυχίο να εναρμονιστεί με αντίστοιχα προπτυχιακά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ηδη, υπάρχει συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο για τις λεπτομέρειες του προγράμματος, ενώ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είναι θετικός στο εγχείρημα, καθώς ευθυγραμμίζεται με τον νόμο 4485/2017.

Στόχος του προγράμματος είναι να απευθυνθεί σε ξένους φοιτητές, γι’αυτό και το Πανεπιστήμιο Αθηνών ετοιμάζει καμπάνια ενημέρωσης ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα αλλά και σε ξένα ΜΜΕ, προκειμένου να προβάλει με τον καλύτερο τρόπο το αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα τετραετούς φοίτησης.

Η επίσημη ίδρυσή του θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο  και η έναρξή του προσδιορίζεται το αργότερο μέσα στο 2019.

Δεκτοί στο πρόγραμμα θα γίνουν 100 φοιτητές με δίδακτρα τα 8.000 ευρώ ετησίως. Ωστόσο, οι ιθύνοντες του προγράμματος έχουν στρέψει το βλέμμα τους προς τις χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρώτες την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος, ανέφερερε: «Επενδύουμε στην εξωστρέφεια του ιδρύματος. Τέτοιες προσπάθειες, όπως οι συνεργασίες μας με ΑΕΙ του εξωτερικού και η προσέλκυση ξένων φοιτητών στα προγράμματά μας, ενισχύουν τη θέση και τον ρόλο του ΕΚΠΑ όχι μόνο ως ακαδημαϊκό ίδρυμα, αλλά ως πολιτισμικό πρεσβευτή της χώρας μας στον κόσμο».

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET