ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αν σου κάνει αυτά τα πράγματα, να ξέρεις έχεις μπλέξει με τέρμα ζηλιάρη γκόμενο!

Λένε πως η ζήλια χρειάζεται πού και πού σε μία σχέση, γιατί την ανανεώνει, δείχνει ότι υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον, δε θεωρεί ο ένας τον άλλον δεδομένο, κλπ κλπ… Μπούρδες! Η ζήλια δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μια «αρρώστια» που μόνο φθείρει τη σχέση και την οδηγεί σε άσχημες καταστάσεις. Δε μιλάω για περιπτώσεις που ο […]

Θεώνη Σταματοπούλου

18 Ιανουαρίου, 2019

Λένε πως η ζήλια χρειάζεται πού και πού σε μία σχέση, γιατί την ανανεώνει, δείχνει ότι υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον, δε θεωρεί ο ένας τον άλλον δεδομένο, κλπ κλπ… Μπούρδες! Η ζήλια δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μια «αρρώστια» που μόνο φθείρει τη σχέση και την οδηγεί σε άσχημες καταστάσεις. Δε μιλάω για περιπτώσεις που ο άλλος έχει δώσει όντως αφορμές, αλλά για περιπτώσεις όπου ο άλλος δημιουργεί σενάρια με το μυαλό του, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Την στιγμή, λοιπόν, που θα συνειδητοποιήσεις ότι έχεις δίπλα σου έναν άντρα ζηλιάρη, πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά αν θα συνεχίσεις να είσαι μαζί του ή θα τον αφήσεις για να βρεις την υγειά σου. Τα σημάδια ότι έχεις να κάνεις με έναν τέτοιου τύπο είναι πολλά και δεν είναι δύσκολο να τα εντοπίσεις. Θα δεις παρακάτω μερικά και θα βγάλεις μόνη σου τα συμπεράσματά σου:

1 | Να βγεις με τις φίλες σου; Πού τα έχεις δει αυτά;

Ντριν, ντριν το καμπανάκι της ζήλιας έχει ήδη χτυπήσει. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί ένας άντρας να απαγορεύει στην κοπέλα του να βγει με τις φίλες της ή να της κάνει σκηνή και μούτρα γι’ αυτό. Ο φίλος δεν ξέρει ότι είχες ζωή και πριν από εκείνον; Αν μου έκαναν κάτι τέτοιο, θα χώριζα επιτόπου. Καλή και η σχέση, αλλά οι φίλοι είναι μακράν πιο σημαντικοί!

2 | Γίνεται έξαλλος όταν σε φλερτάρουν

Ότι τι; Πού είναι το κακό σ’ αυτό; Κανονικά θα έπρεπε να χαίρεται και να είναι υπερήφανος που έχει δίπλα του μία κοπέλα, η οποία έχει πέραση στον αντρικό πληθυσμό. Και κομπλιμέντα θα δεχτείς και θα σου την πέσουν. Πού είναι το πρόβλημα; Όσο εσύ βάζεις όρια και δε δίνεις δικαιώματα, δε βλέπω κάτι το μεμπτό. Πρόβλημα θα υπήρχε αν εσύ ανταπέδιδες το φλερτ. Εμ σε φλερτάρουν, εμ την πληρώνεις κι από πάνω; Άι στο καλό!

3 | Σου ζητάει τους κωδικούς σου στα σόσιαλ, αλλιώς κάτι του κρύβεις

I beg your pardon? Σε ποιο ουράνιο και τόξο απαιτεί να γνωρίζει τους κωδικούς σου, για να μπορεί ανενόχλητος να σε τσεκάρει ανά πάσα ώρα και στιγμή; Αυτά κορίτσι μου, δεν είναι φυσιολογικά πράγματα. Φαντάζομαι το καταλαβαίνεις και η ίδια. Δε σε εμπιστεύεται, είναι ανασφαλής και θέλει να σε ελέγχει. Αρκούν για να τον στείλεις από εκεί που ‘ρθε. Από εμένα είναι ΟΧΙ.

4 | Φρικάρει όταν δεν απαντάς αμέσως σε μήνυμα/κλήση

Και σου κάνει και σκηνή γι’ αυτό. Μπορεί να μην το άκουγες, να ήσουν απασχολημένη, να έκανες την ανάγκη σου, να έκανες χίλια δυο πράγματα στην τελική. Τι μανία είναι αυτή; Οκ θα δεις το μήνυμα ή την κλήση του και με την πρώτη ευκαιρία, θα επικοινωνήσεις μαζί του. Είναι πολύ σπαστικό να δέχεσαι το ένα μήνυμα μετά το άλλο ή κλήσεις στα καπάκια και μετά να ακούς και τη γκρίνια του. Δε σου αξίζει τέτοια συμπεριφορά.

5 | Θέλει να έχει λόγο στις αποφάσεις σου

Είναι άλλο πράγμα να ανταλλάζετε απόψεις και να παίρνετε αποφάσεις από κοινού για πράγματα που σας αφορούν σαν ζευγάρι και άλλο να λαμβάνει αποφάσεις ο καθένας μόνος του σε θέματα που τον αφορούν προσωπικά. Είναι κάποιες στιγμές που δε χωράει η γνώμη του αγοριού σου και τις αποφάσεις πρέπει να τις πάρεις μόνη σου για τον εαυτό σου. Αν αυτό δεν το σέβεται, τότε αλέ.

6 | Δε σε αφήνει σε χλωρό κλαρί

Πάτε παντού μαζί. Αν μπορούσε να ερχόταν μαζί σου και στην τουαλέτα, θα το έκανε ευχαρίστως. Όχι να σε τρομάξω, αλλά αυτά καλό είναι να μη γίνονται. Stalker δεν είχες και stalker απέκτησες. Ο καθένας πρέπει να έχει τον προσωπικό του χώρο και χρόνο. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό.

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET