ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο χρώμα ψήφισε ο κόσμος, άλλο βγήκε τελικά – Έτσι θα δείχνει το νέο Τραμ!

Μετά το πετυχημένο δημοψήφισμα, ήρθε και μια απλή ψηφοφορία για το χρώμα του τραμ από την Αττικό Μετρό, για να αποδειχθεί ακόμη μια φορά πως ο λόγος των πολιτών δεν έχει καμία υπόσταση. Δεν τίθεται φυσικά ζήτημα σύγκρισης μεταξύ των δύο, αλλά η όλη διαδικασία και το αποτέλεσμα είναι άξια σχολιασμού. Όλα ξεκίνησαν όταν η […]

Δήμητρα Πραντάλου

17 Ιανουαρίου, 2019

Μετά το πετυχημένο δημοψήφισμα, ήρθε και μια απλή ψηφοφορία για το χρώμα του τραμ από την Αττικό Μετρό, για να αποδειχθεί ακόμη μια φορά πως ο λόγος των πολιτών δεν έχει καμία υπόσταση.

Δεν τίθεται φυσικά ζήτημα σύγκρισης μεταξύ των δύο, αλλά η όλη διαδικασία και το αποτέλεσμα είναι άξια σχολιασμού.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Αττικό Μετρό ζήτησε από τους χρήστες να επιλέξουν μέσω διαδικτύου, το χρώμα που επιθυμούν για τους 15 νέους συρμούς του Τραμ. Οι επιλογές ήταν τρεις: Γκρι, πορτοκαλί και γαλάζιο.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου και η επιλογή του κοινού τις πρώτες 12 ημέρες είχε… δείξει ήδη το αποτέλεσμα.

Με το συνολικό αριθμό ψήφων να ξεπερνά τις 80.000, ήταν προφανές πως οι περισσότεροι είχαν επιλέξει το γαλάζιο χρώμα για τη νέα εμφάνιση των συρμών του τραμ.

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, την τελευταία μέρα της ψηφοφορίας δηλαδή, ως δια μαγείας, οι ψήφοι μηδενίστηκαν.

Το athenstransport.com συνομίλησε με την Opinion Stage, την εταιρεία που παρείχε το widget που χρησιμοποίησε η Αττικό Μετρό για την ψηφοφορία, και μεταξύ άλλων διευκρίνησε πως ο μόνος τρόπος για να μηδενιστούν οι ψήφοι είναι να το επιλέξει ο ιδιοκτήτης του poll, δηλαδή στη δική μας περίπτωση η Αττικό Μετρό.

Και για να καταλάβετε ακριβώς τα αποτέλεσματα, το βράδυ του Σαββάτου το γαλάζιο υπερτερούσε των άλλων δύο με 75%, έναντι 21% του πορτοκαλί και 4% του γκρι.

Ωστόσο, τα τελικά αποτελέσματα ήταν τελείως διαφορετικά. Τα μεσάνυχτα της Κυριακής που η ψηφοφορία έκλεισε, ξα-φνι-κά το πορτοκαλί βγήκε πρώτο με 66%, ενώ ακολουθούσε το γαλάζιο με 20% και το γκρι 14%. Να σημειωθεί ότι στις 21:00 ακριβώς το πορτοκαλί είχε συγκεντρώσει το 94% των ψήφων, το γαλάζιο το 6% και το γκρι το 0%.

Με λίγα λόγια το πορτοκαλί σύμφωνα με τη γνώμη του κοινού (!) είναι εκείνο που «κέρδισε» την ψηφοφορία.

Δε μας απασχολεί καθόλου τι χρώμα θα έχει το Τραμ, αλλά πραγματικά απορούμε με το όλο σκηνικό. Δηλαδή γιατί να ξεκινήσεις μια ψηφοφορία που απευθύνεται στο κοινό, το οποίο απαντάει στο καλέσμά σου και στο τέλος να αποφασίζεις εσύ για το αποτέλεσμα;

Τέλοσπάντων το ζήτημα είναι πως η διαδικασία είναι ανεπίσημη, δεν είχε όρους συμμετοχής, επομένως δεν υπάρχει κανένας τρόπος επιβεβαίωσης του αποτέλεσματος. Η Αττικό Μετρό στην ουσία δεν έχει καμία υποχρέωση να ακολουθήσει το αποτέλεσμα.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Top πελάτες στα ZARA οι Έλληνες σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο!

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ταυτότητες: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού – Τι πρέπει να ξέρεις για τη διαδικασία!

TECH NEWS

Πέντε λειτουργίες του iPhone που αγνοούσες μέχρι σήμερα!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET