Αλλάζουν όλα όσα ξέραμε στη βαθμολογία της Γ’ Λυκείου!


Βρισκόμαστε τρεις εβδομάδες από την διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων και ο βουλευτής του Σύριζα, Θανάσης Μιχελής, φέρνει μια ακόμη τροπολογία που αφορά τον Γενικό Μέσο Όρο Βαθμολογίας, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα, στον γενικό μέσο όρο θα υπολογίζονται όχι μόνο τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματαΝέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Ιστορία, Βιολογία-, αλλά και τα μη εξεταζόμενα. Εξαιρείται φυσικά η Φυσική Αγωγή.

Έτσι, το απολυτήριο Λυκείου θα προκύπτει από τον βαθμό τετραμήνων όλων των μαθημάτων και της επίδοσης των μαθητών στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα.

Η τροπολογία φέρνει επίσης αλλαγές και για τους μετεξεταστέους. 

Στα ημερήσια και εσπερινά Λύκεια, ο βαθμός απολυτηρίου προτείνεται να είναι τουλάχιστον το 9,5, ωστόσο να εξάγεται από τα μαθήματα που θα εξεταστεί ο κάθε μαθητής στις πανελλήνιες, αλλά και από τα υπόλοιπα μαθήματα Γενικής Παιδείας της τάξης, στα οποία δεν εξετάζεται.

Τέλος, οι μαθητές του Λυκείου που δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν το 9,5, θα πρέπει να επαναλάβουν την εξέταση το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στις επαναληπτικές εξετάσεις

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET