fbpx

Oι καθημερινές αλλαγές που θα δει κάθε 20χρονος όταν βρίσκεται σε μία υγιή σχέση!


Τα 20 μας είναι μία περίοδος της ζωής μας όπου ανακαλύπτουμε νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά του εαυτού μας, που πρωτύτερα δεν γνωρίζαμε. Σε αυτή τη διαδικασία, καθοριστικό παράγοντα έχει κι η αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους καθώς μέσα από τις διάφορες σχέσεις που ένας 20χρονος συνάπτει, μαθαίνει σημαντικά πράγματα τόσο για τους  άλλους όσο και για τον ίδιο τον εαυτό του. Η αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους του δίνουν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον, τον αλλάζουν, τον ανανεώνουν και αυτό είναι κάτι που συχνά το επιβεβαιώνουν οι υγιείς ερωτικές σχέσεις. Αυτές δείχνουν φανερά την ποιότητα του ίδιου του χαρακτήρα, τα πραγματικά χαρακτηριστικά του είτε σε όμορφες είτε σε δύσκολες στιγμές κι εκτός από αυτά, τον κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Η σιγουριά που σε κάνει ευτυχισμένο/η.

Όταν είσαι σε μια υγιή σχέση, γνωρίζεις τι ζητάς από τον/την σύντροφό σου και τι θέλει κι εκείνος/η από εσένα. Επίσης, είσαι σίγουρος/η για τα συναισθήματά σου απέναντι στο ταίρι σου. Εννοείται πως αυτό το αίσθημα της σιγουριάς δεν ταυτίζεται με το να θεωρείς τον άλλο δεδομένο. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις ισότιμος μέσα στη σχέση σου και να μην υπάρχει η αβεβαιότητα, η ασάφεια για το τι θέλει ο άλλος, πότε το θέλει κλπ. Ουσιαστικά, όταν νιώθεις ότι βρίσκεστε και οι δύο στην ίδια σελίδα του βιβλίου, ότι οδεύετε πραγματικά μαζί, τότε έχει νόημα.

Έχεις κάποιον να νοιάζεσαι.

Η καθημερινότητά σου περιλαμβάνει πλέον ένα ακόμα πρόσωπο, για το οποίο νιώθεις έντονα συναισθήματα όπως αγάπη κι ενθουσιασμό. Κυρίως όμως, έχεις έναν άνθρωπο για τον οποίο ενδιαφέρεσαι και θες να είναι καλά. Ακόμα, γίνεσαι λίγο πιο ενσυναίσθητος μαζί του. Μπαίνεις στη θέση του, προσέχεις τι θα πεις εφόσον δεν θες να πληγωθεί, ούτε όμως θες και κανείς να τον πληγώσει. Είσαι αυτός που συμπαραστέκεται στις δύσκολες στιγμές του και το κάνεις με την καρδιά σου.

tumblr_nxi8m8T5Db1tt9qkjo1_500

Η στάση σου αλλάζει.

Σε μια υγιή σχέση μαθαίνεις να συνδιαλέγεσαι, αλλά όχι μόνο αυτό. Όταν υπάρχουν διαφωνίες, μαθαίνεις να σέβεσαι τον/τη σύντροφο σου, να κάνεις υποχωρήσεις και να είσαι ευγενικός/η και διαλλακτικός/η μαζί του/της. Ακόμα συνειδητοποίεις ότι δεν έχει μόνο η άποψή σου αξία ή τελικά δεν έχει καμία αξία σε μια σχέση, η προσπάθεια επιβολής. Η υγιής σχέση δεν αναδεικνύει πρόσωπα που προσπαθούν να «εξουσιάσουν», αλλά συντρόφους που διδάσκονται την εκτίμηση και τον σεβασμό κι ενδεχομένως μεταφέρουν τις καλές συμπεριφορές και σε άλλα πλαίσια.

Επηρεάζεις και επηρεάζεσαι θετικά.

Σε μια σχέση που οι σύντροφοι ταιριάζουν πραγματικά και τα πηγαίνουν καλά, δίνουν συχνά κίνητρα ο ένας στον άλλο για να βελτιώνονται. Οι συμβουλές, οι παραινέσεις γίνονται πάντα καλοπροαίρετα, χωρίς να ενέχει ο δόλος και το προσωπικό όφελος. Ακόμη, αυτή η επιρροή γίνεται χωρίς πίεση. Πολλές φορές σε μια υγιή σχέση, οι σύντροφοι ξεκινούν μαζί δραστηριότητες, όπως άθληση ή διατροφή, για να αλληλοβοηθηθούν ή περιορίζουν δικές τους κακές συνήθειες για να δώσουν το καλό παράδειγμα. Έτσι λοιπόν, για το καλό του/της συντρόφου σου μετατρέπεσαι σε πρότυπο, όμως στο τέλος συνειδητοποιείς ότι βοηθάς και τον εαυτό σου με αυτόν τον τρόπο.

DCIM100GOPRO

Αναδεικνύεις τον πραγματικό σου εαυτό.

Ακριβώς επειδή είσαι ο εαυτός σου, είσαι αυθόρμητος κι έχεις μια ειλικρινή στάση απέναντι στον/στη σύντροφο σου. Μάλιστα, ενδέχεται να κάνετε πράγματα μαζί, τα οποία καλλιεργούν ενδιαφέροντα και ταλέντα που αφορούν και τους δυο σας. Έτσι, ανακαλύπτετε μαζί αξίες και πράγματα που σας εκφράζουν. Νιώθεις καλά με τη σχέση σας και δεν υπάρχει η ανάγκη να προσποιηθείς, να κρύψεις κάτι ή να δείξεις ένα άλλο πρόσωπο.

Μαζί του/της είσαι ευτυχισμένος.

Όσο είσαι μαζί του/της, ξεχνάς τα προβλήματα σου ή τα μοιράζεσαι και αυτά απαλύνονται. Νιώθεις πως η συναναστροφή σας, σας γεμίζει. Επιπλέον είσαι ευγνώμων. Που γνώρισες αυτόν τον άνθρωπο, που βρίσκεσαι στην αγκαλιά του και για λίγο τα ξεχνάς όλα.

8a3cb4d040d601860e6d1d66db02fe66

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET