6 τραγούδια των 80s που κάθε 20χρονος έχει αγαπήσει, κι ας μην έζησε τη δεκαετία εκείνη!


Γράφει η Αλίκη Ματράκα

Μπορεί πλέον να έχουμε 2017, αλλά σίγουρα ο καθένας μας έχει συνδυάσει τουλάχιστον μια σημαντική στιγμή γι' αυτόν με τουλάχιστον ένα από τα λατρεμένα τραγούδια της δεκαετίας του 1980! Άλλος με στιγμές χαράς ή λύπης, κάποιος άλλος με στιγμές χαλάρωσης και γιατί όχι, κάποιοι με στιγμές πάθους . . . !

"Woman in Love" - Barbra Streisand (1980)

Δικαίως χαρακτηρίζεται ως ο απόλυτος γυναικείος ύμνος στον έρωτα! Κι επειδή τα λόγια περιττεύουν, ας αφήσουμε τους στίχους να μιλήσουν "When eyes meet eyes, And the feeling is strong […] I am a woman in love, And I’d do anything To get you into my world And hold you within". Γιατί ποια γυναίκα έβαλε κάτι στο μυαλό της και δεν κίνησε γη και ουρανό να το πετύχει; Όσο για το eye contact, μπορεί να χυθεί πολύ μελάνι γι' αυτό! Coz, "the eyes never lie"...


 

"Girls Just Want To Have Fun"  - Cyndi Lauper (1983)

Ναι κορίτσια! Η ζωή είναι μικρή, γι' αυτό YOLO! Η μοναδική Cyndi Lauper είναι εδώ για να υπενθυμίσει ότι "Girls just want to have fun". Και θυμηθείτε ότι λίγο τρέλα στη ζωή ποτέ δεν έβλαψε κανένα!


"Careless Whisper" - George Michael  (1984)

Τι να πει κανείς για το τραγούδι αυτό… Όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει από την κυκλοφορία του, ακόμα και σήμερα ακούγεται σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς! Λατρεμένο και διαχρονικό! "So I'm never gonna dance again, The way I danced with you..." Σίγουρα, όπως ο κάθε χορός είναι μοναδικός, έτσι και η κάθε μας σχέση! Κάτι μάθαμε, κάτι προσφέραμε, κάτι μας δόθηκε.

Σημασία έχει να αποκομίζουμε τα θετικά από κάθε εμπειρία και να συνεχίζουμε δυναμικά, γιατί η ζωή είναι ένα ταξίδι που το κάνεις μόνο μία φορά. Φρόντισε λοιπόν να είναι συνταξιδιώτες σου αυτοί που σε εκτιμούν πραγματικά και δε χάνουν ευκαιρία να είναι δίπλα σου! Γιατί αυτοί τελικά αξίζουν! 😉


"Take Μy Βreath Αway" - Berlin (1986)

Κάθε λάτρης των 80s έχει ερωτευτεί με το τραγούδι αυτό και το έχει συνδυάσει με ερωτικά σκιρτήματα. Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στον καναπέ σας και αναπολήστε "Watching every motion, Ιn my foolish lover’s game. On this endless ocean, Finally lovers know no shame, Turning and returning To some secret place inside…". Άλλωστε, Tom Cruise είναι αυτός <3


"Kiss" - Prince (1986)

Γιατί όχι, τα χρήματα δε μετράνε στην αληθινή αγάπη (Ναι, σ’ αυτή που περιμένουμε τον πρίγκιπα πάνω στο άσπρο άλογο ή και… στη μηχανή !) O Prince, λοιπόν, μας δίνει το κλειδί για την τέλεια σχέση καιιι αυτό δεν είναι άλλο από το Φιλί! “I just want your extra time and youuuur KISS” !


"Simply the Best" - Tina Turner  (1989)

Ποιος μπορεί να αντισταθεί άραγε στην αφιέρωση αυτού του τραγουδιού; Αναμφισβήτητα, είναι ένα τραγούδι με δυναμική, που μπορεί να λυγίσει τον καθένα. Ένα τραγούδι που μόνο κάποιος πραγματικά ερωτευμένος θα μπορούσε να τραγουδά γεμάτος περηφάνια για την επιλογή του. “You’re simply the best, better than ALL the rest, better than anyone, anyone I’ve ever met”

 Guest Author