ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Άγνωστοι «μπούκαραν» σε πάρτυ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Μαχαίρωσαν τον φύλακα!

Το σκηνικό έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα, σε μία από τις συνηθισμένες εκδηλώσεις – πάρτυ που πραγματοποιούνται σε διάφορα τμήματα της Πανεπιστημιούπολης. Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα, μια ομάδα 10 ατόμων έφτασε στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης κι αφού έσπασε κάποια τζάμια και πυρπόλησε κάδους απορριμάτων, επιτέθηκε σε υπάλληλο που ήταν υπεύθυνος εκείνη […]

Neopolis Team

8 Δεκεμβρίου, 2018

Το σκηνικό έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα, σε μία από τις συνηθισμένες εκδηλώσεις – πάρτυ που πραγματοποιούνται σε διάφορα τμήματα της Πανεπιστημιούπολης.

Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα, μια ομάδα 10 ατόμων έφτασε στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης κι αφού έσπασε κάποια τζάμια και πυρπόλησε κάδους απορριμάτων, επιτέθηκε σε υπάλληλο που ήταν υπεύθυνος εκείνη την ώρα, για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του ΕΚΠΑ.

Συνάδερφοι του φύλακα ενημέρωσαν άμεσα το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο τραυματισμένος από μαχαίρι άντρας, να διεκομησθή άμεσα στον «Ερυθρό Σταυρό». Εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν πως ευτυχώς επρόκειτο για επιφανειακά τραύματα.

Δηλώσεις για το συμβάν, έκανε κι ο Καθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Ευθύμης Λέκκας:

«Η σημερινή επιδρομή πολυμελούς ομάδας εγκληματικών στοιχείων στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με τον σοβαρό τραυματισμό υπαλλήλου και την καταστροφή εγκαταστάσεων μας προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό. Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσβολών της έννοιας του Ακαδημαϊκού Ασύλου που καταστρατηγεί τις Ακαδημαϊκές Ελευθερίες. Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών, των στελεχών και των καθηγητών, την εκπαιδευτική διαδικασία και την διεξαγωγή της έρευνας σύμφωνα με το ήθος, τις παραδόσεις και την ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Όσον αφορά την Αστυνομία που έσπευσε άμεσα στην περιοχή, προσήγαγε 13 άτομα που εντοπίστηκαν περιμετρικά του χώρου και θεωρήθηκαν ύποπτοι. Ωστόσο, για κανέναν από τους 11 νεαρούς δεν προέκυψε οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι οι 11 εξ’ αυτών. Οι άλλοι δύο συνελήφθησαν λόγω κατοχής ναρκωτικών ουσιών κι όχι της εμπλοκής τους στο παραπάνω συμβάν.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET