ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός | Δείτε τις λεπτομέρειες σχετικά με τις ηλικίες!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η υπουργός Εργασίας, ο κατώτατος μισθός αυξάνεται και ο «ηλικιακός ρατσισμός», όπως χαρακτήρισε η ίδια την αμοιβή των νέων, θα σταματήσει. «Ο υποκατώτατος μισθός των 511 ευρώ μεικτά συνιστά μία δυσμενή ηλικιακή διάκριση σε βάρος των νέων έως 25 ετών, η οποία θεσπίστηκε το 2012, με πρόσχημα τη δήθεν ευκολότερη […]

Neopolis Team

3 Σεπτεμβρίου, 2018

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η υπουργός Εργασίας, ο κατώτατος μισθός αυξάνεται και ο «ηλικιακός ρατσισμός», όπως χαρακτήρισε η ίδια την αμοιβή των νέων, θα σταματήσει.

«Ο υποκατώτατος μισθός των 511 ευρώ μεικτά συνιστά μία δυσμενή ηλικιακή διάκριση σε βάρος των νέων έως 25 ετών, η οποία θεσπίστηκε το 2012, με πρόσχημα τη δήθεν ευκολότερη πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας».

Αναφορικά με τη συνέντευξη της Έφης Αχτσιόγλου, η θέσπιση του υποκατώτατου μισθού στην ουσία δημιούργησε ένα πλήθος εργατικού δυναμικού, το οποίο έγινε αντικείμενο σκληρής εκμετάλλευσης και ταυτόχρονα μοχλός πίεσης για συνολική καθίζηση των μισθών.

«Αποτελεί μία συνειδητή επιλογή συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που είχαν ως δόγμα τους τη συμπίεση της εργασίας στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Ωστόσο, τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους περισσότερους νέους, είναι το μέγεθος της αύξησης του κατώτατου μισθού και η ημερομηνία που θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Η υπουργός Εργασίας απάντησε στο δεύτερο δηλώνοντας πως θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία και θα διαρκέσει περίπου τέσσερις μήνες.

Τόνισε επίσης για το ύψος της αύξησης, πως αυτό θα προκύψει μέσω της διαδικασίας που προβλέπει τη σύνταξη εκθέσεων από συγκεκριμένους επιστημονικούς φορείς και διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, όπως επίσης πως θα επηρεαστούν θετικά και εργαζόμενοι που αμείβονται με ποσά πάνω από τον σημερινό κατώτατο μισθό και τα οποία θα ξεπεράσουν το νέο επίπεδο του κατώτατου μισθού.

Για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, η υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι οι δύο βασικές αρχές, η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ με την έξοδο από το πρόγραμμα.

«Ήδη αύριο αναμένεται να επεκταθούν συλλογικές συμβάσεις που καλύπτουν περισσότερους από 75.000 εργαζόμενους».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Η Apple νιώθει ότι απειλείται από το ChatGPT και θέλει να φέρει τη Siri στα μέτρα του!

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση μισθού: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος από 1η Απριλίου!

TECH NEWS

Google Al: Πολύ σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα μας γράφει και τα email!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET