ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Άβολες αλλά αναγκαίες | 7 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στη σχέση σου!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, τι πραγματικά γνωρίζεις για τον άνθρωπο που είστε σε σχέση; Κι εν τέλει, τολμάς να ρωτήσεις ή προτιμάς να μένεις στην άγνοια επειδή φοβάσαι πως όσα μάθεις δε θα σου αρέσουν; Οκ λογικό, αλλά ακόμη κι έτσι να είναι, καλύτερα να ξέρεις παρά να βρεθείς προ εκπλήξεων, ειδικά αν σκοπεύεις να κάνεις πιο […]

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, τι πραγματικά γνωρίζεις για τον άνθρωπο που είστε σε σχέση; Κι εν τέλει, τολμάς να ρωτήσεις ή προτιμάς να μένεις στην άγνοια επειδή φοβάσαι πως όσα μάθεις δε θα σου αρέσουν;

Οκ λογικό, αλλά ακόμη κι έτσι να είναι, καλύτερα να ξέρεις παρά να βρεθείς προ εκπλήξεων, ειδικά αν σκοπεύεις να κάνεις πιο σοβαρά σχέδια μαζί του/της. Τα σημερινά ζευγάρια δεν επικοινωνούν όσο θα έπρεπε. Φταίει η καθημερινότητα; Οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες; Η αδιαφορία; Πάντως όποιος και να είναι ο λόγος, το γεγονός πως κάνεις σχέση με έναν άνθρωπο χωρίς να τον έχεις «ψάξει» ιδιαίτερα, δημιουργεί στην πορεία προβλήματα.

Εκτός βέβαια κι αν ανακαλύψεις το πρόβλημα από νωρίς και προσπαθήσεις να το λύσεις. Τα πάντα λύνονται με τη συζήτηση και την επικοινωνία. Ρώτα, μη φοβάσαι, φέρε τον/τη σε δύσκολη θέση κι ας παρεξηγηθεί. Αυτό που έχει σημασία είναι να ξέρεις πού βρίσκεσαι, ώστε να μην καταλήξεις να χάνεις χρόνο με κάποιον/α που τελικά δε σου ταιριάζει.

Οι παρακάτω ερωτήσεις μπορεί να θεωρούνται άβολες, ωστόσο είναι αναγκαίες, αν θες να καταλάβεις κάποια σημαντικά πράγματα για τον/τη σύντροφό σου:

1. «Τι σχέδια κάνεις για εμάς στο μέλλον;»

Οκ, ένας άντρας κατά πάσα πιθανότητα θα φρικάρει με μία τέτοιου είδους ερώτηση, κάτι που δεν ισχύει τόσο για μία κοπέλα. Επειδή όμως εσύ νιώθεις ανασφάλεια με το να βρίσκονται τα πράγματα στον αέρα και θέλεις να γνωρίζεις, μη διστάσεις σε καμία περίπτωση να ρωτήσεις. Είναι μια ειλικρινής ερώτηση κι επειδή κανείς δε θέλει να χάνει το χρόνο του άσκοπα, ρωτάς για να μάθεις και να πράξεις ανάλογα. Αξίζει να επενδύσεις σ’ αυτήν τη σχέση μακροπρόθεσμα ή το τέλος της θα έρθει πιο σύντομα απ’ ότι περίμενες και άρα καλύτερα να την κάνεις σιγά-σιγά;

2. «Τι πιστεύουν για μένα οι γονείς και οι φίλοι σου;»

Τα συγγενικά και φιλικά μας πρόσωπα από την στιγμή που είναι σημαντικά για εμάς, έχουν και μεγάλη επιρροή πάνω μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα ζευγάρι τα βρίσκει, ενώ οι απόψεις συγγενών και φίλων είναι τόσο διαφορετικές (και αντίθετες) που τελικά καταφέρνουν να επηρεάσουν (και πολλές φορές να τελειώσουν) τη σχέση αυτή. Αν ο/η σύντροφός σου είναι σημαντικός/ή για σένα, τότε πρέπει να δίνεις βάση και στους δικούς του/της ανθρώπους. Να επιδιώκεις τη συμπάθεια και την στήριξή τους. Το τι πιστεύουν αυτοί για εσένα είναι καταλυτικής σημασίας για τη σχέση.

3. «Υπάρχει κάτι που θα άλλαζες πάνω μου;»

Το ιδανικό είναι να ακούσεις «Όχι μωρό μου, δε θα άλλαζα τίποτα», ωστόσο ξέρουμε και οι δυο ότι είναι ουτοπικό και ότι ο καθένας κάτι θα «πείραζε» πάνω στον άλλον, αν είχε τη δυνατότητα να το κάνει. Είναι απόλυτα φυσιολογικό! Δεν είναι ότι θα γινόταν με κακή πρόθεση, αλλά προς όφελος και των δυο. Η απάντηση που θα πάρεις, μαρτυρά και τα παράπονά του/της από εσένα και είναι μία ειλικρινής προσπάθεια να σε βοηθήσει να τα εντοπίσεις και να μπεις στη διαδικασία να τα παραμερίσεις, ώστε να μη βλάπτουν τη σχέση σας. Μην το πάρεις στραβά, κάτσε και άκουσε ό,τι έχει να σου πει.

4. «Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο ελάττωμά μου;»

Νομίζω ότι κι εσύ ο/η ίδιος/α ξέρεις πολύ καλά τα ελαττώματά σου (εκτός κι αν είσαι κανένας/καμία φαντασμένος/η). Ωστόσο, επειδή σε ενδιαφέρει η άποψη του/της συντρόφου σου, θες να μάθεις ποια θεωρεί εκείνος/η ότι είναι, ώστε να μπορέσεις να δουλέψεις πάνω σ’ αυτά και σταδιακά να τα μετατρέψεις σε προτερήματα (ναι, γίνεται). Να θυμάσαι πως και τα ελαττώματά σου είναι μέρος της γοητείας σου, μέχρι εκεί βέβαια που δε δημιουργούν δυσκολίες και προβλήματα και δεν υπονομεύουν την ίδια τη σχέση σου.

5. «Έχεις σκεφτεί ποτέ να με απατήσεις;»

Εντάξει, πολύύύ δύσκολα να σου απαντήσει με ειλικρίνεια σ’ αυτήν την ερώτηση. Βέβαια για να φτάσεις να την κάνεις, σημαίνει ότι κάτι έχεις ψιλιαστεί και θες να επιβεβαιωθείς. Θα διστάσει να απαντήσει, γιατί δε θέλει να σε πληγώσει, να σε στενοχωρήσει ή ακόμη και να χωρίσετε. Βέβαια, παιδιά, η σεξουαλική επιθυμία είναι αυτή που είναι. Μπορεί να είσαι απόλυτα αφοσιωμένος/η και συνεπής σε μία σχέση και απλά να έρθει μία στιγμή που να μην μπορείς να ελέγξεις τη σεξουαλική σου έλξη προς ένα άλλο άτομο. That’s life.

6. «Έχεις δει ερωτικά κάποιον/α από τους/τις φίλους/ες μου;»

Μην τα πολυλογούμε, η απάντηση αβίαστα είναι ναι. Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Σίγουρα και εσύ έχεις άτομα ελκυστικά στην παρέα σου κι εκείνος/η το ίδιο. Μάτια έχουμε όλοι μας, όπως επίσης και την ικανότητα να ελκυόμαστε από το ωραίο. Είναι απόλυτα λογικό να έχει δει ερωτικά κάποιον/α από τους/τις φίλους/ες σου, όπως κι εσύ έχεις κάνει ακριβώς το ίδιο. Το ζήτημα είναι τι σταματάει και τους δυο σας από το να κάνετε κάτι με τα εν λόγω άτομα και εξακολουθείτε να είστε και οι δύο αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο. Εκεί είναι το κλειδί και η χρυσή τομή της σχέσης.

7. «Νιώθεις ότι σε κρατάω πίσω σε κάτι;»

Η αγάπη είναι ελευθερία. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι. Το θέμα δεν είναι μόνο να παίρνεις, αλλά και να δίνεις. Τα πάντα αποτελούν μία σχέση αμοιβαιότητας. Είναι απίστευτα εγωιστικό εκ μέρους σου να θεωρείς ότι ο/η σύντροφός σου θα πρέπει να κάνει τα πάντα για εσένα κι εσύ να μην κάνεις ούτε τα μισά. Το χειρότερο δε, είναι να του/της απαγορεύεις πράγματα ή να τον/την περιορίζεις. Εκεί ναι, τον/την κρατάς πίσω! Και το τέλος θα έρθει αβίαστα χωρίς καν να το καταλάβεις.

OUR20s

ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η Durex αναδεικνύει τα διαχρονικά ταμπού του σεξ στην Ελλάδα, μέσα από τη συμμετοχή της στο TedxAthens!

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET