BINGE WATCHING

Ας συμφωνήσουμε ότι το ‘Queen Charlotte’ είναι πολύ καλύτερο από το κανονικό Bridgerton!

Το αληθινό διαμάντι του 'Bridgerton' universe.

Γεωργία Σιμιτζή

16 Μαΐου, 2023

Όπου διαβάζω ‘Bridgerton‘, κλικάρω χωρίς δεύτερη σκέψη! Το ίδιο έκανα όταν άνοιξα το Netflix την περασμένη Πέμπτη για να δω τι θα bingάρω. Στο Top10 εμφανίστηκε η limited spin-off σειρά ‘Queen Charlotte: A Bridgerton Story’ και αυτομάτως είπα «Ωπ, εδώ είμαστε».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Η streaming πλατφόρμα είχε ανακοινώσει από πέρσι ότι θα φέρει στην οθόνη την ιστορία αγάπης της βασίλισσας και θα σου είμαι ειλικρινής, μου πέρασε λίγο αδιάφορο. Δεδομένου πως είμαι φαν της πρώτης σεζόν του Δούκα (μου), δεν είχα high hopes, καθώς τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτό το epic love story Daphne – Simon.

Η Queen Charlotte και ο King George III ωστόσο είπαν ‘hold my beer’ και με έκαναν να αναθεωρήσω. Και όχι μόνο εμένα, καθώς όλο το fanbase σχεδόν συμφωνεί!

Για του λόγου το αληθές, πάτησα play για να πω πως «το είδα κι αυτό», αλλά κατέληξα πιο invested από ποτέ. Η κουτσομπόλα και στριφνή βασίλισσα ήταν ένα «κωμικό» side character στην ιστορία των Bridgertons. Κι όμως, στο δικό της spin-off μας έδωσε την καλύτερη ιστορία αγάπης που έχω δει φέτος!

Actual footage of me μετά το 6ο επεισόδιο:

@kinghabi_ Shonda owes me reparations for this one fr fr #netflix #bridgerton #queencharlotte #shondarhimes #shondaland #coreymylchreest #indiaamarteifiot #queencharlotteabridgertonstory #queencharlottebridgerton #queencharlotteandkinggeorge @Netflix @shondarhimes @Netty ♬ original sound – King Habi

@theonlymariwnΗ τελευταια σκηνη του μπρισμλι 🤧♬ As It Was (Bridgerton Orchestral String Style Rendition) – Hits Capital 200

Από το κρύο αρχικό πλάνο μέχρι το τελευταίο καρέ, αυτή η σειρά είναι ένα διαμαντάκι 6 επεισοδίων από τη Shonda Rhimes και την εκπληκτική συγγραφική της ομάδα. Κάθε στοιχείο – από το σενάριο, το writing, την υποκριτική και τη σκηνοθεσία, μέχρι τα κοστούμια, το μακιγιάζ και τα μαλλιά – είναι θεϊκό. Το εξυμνώ πολύ, το ξέρω, αλλά δεν έχουμε καν φτάσει στον κύριο λόγο που θεωρώ αυτό το spin-off αναπάντεχα ανώτερο από τη βασική σειρά.

Ο λόγος θα μπορούσε να είναι από μόνος του ο King George, όμως η χημεία του με την Queen Charlotte είναι το αποκορύφωμα. Για να πάρεις μια μικρή γεύση:

Η μίνι σειρά μεταφέρεται μισό αιώνα πίσω από την εποχή του Bridgerton, για να αφηγηθεί την ιστορία του πώς η Charlotte έγινε βασίλισσα. Η Charlotte ήταν μια Γερμανίδα που ουσιαστικά πουλήθηκε στο Βασιλιά George από τον αδερφό της. Στην αρχή μισούσε την κατάσταση, αλλά γρήγορα υπέκυψε στη γοητεία του King George όταν τον γνώρισε… για να πειστεί στη συνέχεια ότι τη μισούσε, λόγω της περίεργης συμπεριφοράς του.

Δεν έχουμε ούτε friends to lovers, ούτε enemies to lovers, αλλά μια ιστορία αγάπης όπου και οι δύο πλευρές ήταν «καταδικασμένες» από την αρχή, καθώς προξενεύτηκαν από τρίτους. Όσο romanticized κι αν παρουσιάζονται τα love stories στη σειρά, μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για εποχές όπου τα ζευγαρώματα γίνονταν υπό κάποιες προϋποθέσεις. 

Σίγουρα δε λείπουν τα βασικά συστατικά του Bridgerton, δηλαδή οι βαρύγδουπες εξομολογήσεις αγάπης και οι steamy sex σκηνές – εκτός από εκείνες των Danbury – όμως βλέποντας το story να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια σου, σε μαγνητίζει ακόμη περισσότερο από αυτό της Daphne και του Simon ή του Anthony και της Kate.

Το προσπαθώ πολύ να μην κάνω spoiler, αλλά ο τρόπος με τον οποίο λένε τα «Σ’αγαπώ» θέτει τον πήχη πολύ ψηλά – τόσο για εμάς του κοινούς θνητούς, όσο και για τον «διάδοχο» της 3ης σεζόν, τον βουτυρομπεμπέ (sorry not sorry) Colin Bridgerton.

Netflix

Ίσως μεγάλο ρόλο να έπαιξε ότι ήδη ξέρουμε την κατάληξη του βασιλικού ζεύγους, με τη βασίλισσα να κυβερνά μοναχή της και ο George να τα έχει χαμένα. Ωστόσο είναι ακόμα μαζί, και οι ελάχιστες στιγμές που βλέπουμε τον King George στο Bridgerton είναι σπαραχτικές. Πιο συγκεκριμένα, το κύριο μέλημα της… Καρλόττας είναι να κρατήσει το σύζυγό της ασφαλή όσο δίνει τη μάχη του με την άνοια. Μέσα από το ‘Queen Charlotte’ θα μπεις για τα καλά στο κεφάλι του George και θα καταλάβεις γιατί αυτή η ιστορία αγάπης είναι τραγική και όμορφη ταυτόχρονα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Netflix Greece (@netflixgr)

Ανέφερα προηγουμένως πως ο King George ή Farmer George ή Just George, είναι ένας καλός λόγος για να πατήσεις play. Ως το official celebrity crush του TikTokκαι εμένα duhγι’ αυτόν το μήνα, ο τρίτος George της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας είναι σωστό λουκουμάκι, για να εκφραστώ κόσμια. Ο 25χρονος Corey Mylchreest (Ταύρος fyi) έχει ένα χαμόγελο που πρέπει να εξεταστεί από τους επιστήμονες, καθώς με κάνει να νιώθω πράγματα που δεν είχα ξανανιώσει ποτέ. Γενικότερα, τα συγχαρητήρια μου στη Shonda Rhimes για το cast, καθώς Bridgerton men are something else.

@thiamhq CHOKEHOLD. [#bridgerton #bridgertonnetflix #kinggeorgeviedit #queencharlotte #queencharlottebridgerton #queencharlotteedit #bridgertonedit #kinggeorgebridgerton #xzybca #fyp #viral #bridgertonseason3 #coreymylchreest #coreymylchreestedit ♬ original sound – m

Χωρίς edit Δούκα it’s not Bridgerton!

@anxseditss bridgerton men except it gets better everytime #queencharlotte #queencharlotteedit #bridgerton #bridgertonedit #anthonybridgerton #simonbasset #kinggeorge #edit #fyp #fy #explore #viral ♬ original sound – an’ &lt3

Παρόλα αυτά, η σειρά δεν κάνει μόνο focus στο παρελθόν, αλλά διαδραματίζεται και στο παρόν, με τη Violet Bridgerton και τη Lady Danbury να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με την άνθιση της φιλίας τους. Παρότι μιλάμε για spin-off της βασίλισσας, σ’ αυτό ξετυλίγεται και το πολύ ενδιαφέρον backstory της Lady Danbury. Αγαπημένο σημείο όμως, είναι η στιγμή όπου η μητέρα της οικογένειας Bridgerton παραδέχεται τις σεξουαλικές της ανάγκες στη φιλενάδα της και στη συνέχεια κάνουν την πιο iconic και ειλικρινή συζήτηση. Woman power τον 19ο αιώνα!

Η Lady Whistledown δε λείπει ούτε αυτή φυσικά, καθώς χτυπάει μ’ ένα σκάνδαλο της βασιλικής οικογένειας αυτή την φορά. Ενώ μην ξεχάσω πως η μητέρα του βασιλιά είναι η εκπληκτική Michelle Fairley, aka Catelyn Stark του Game of Thrones. Ένα έχω να πω: Επιτέλους ένας από τους γιους της είναι ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Δάκρυα έρχονται στα μάτια μου όταν σκέφτομαι και τον Brimsley, το δεξί χέρι της βασίλισσας. Στο ‘Bridgerton’, το υπηρετικό προσωπικό απλά υπάρχει. Η Queen Charlotte’ είπε κομένα αυτά και έδωσε στο δεξί της χέρι το love story που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν. Ο Brimsley έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο spin-off, τόσο στη σχέση του βασιλικού ζεύγους όσο και στο δικό του romance. Η σκηνή που χορεύει, hurts so much.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Νομίζω πως καλό είναι να βάλω μια τελεία εδώ, γιατί αλλιώς θα σε spoilάρω. Το bottomline είναι πως το prequel είναι καλύτερο από το original. Βλασφημία; Ίσως, αλλά το ‘Queen Charlotte: A Bridgerton Story’ διαχειρίζεται το εκτεταμένο cast και τα πολλαπλά storylines με περισσότερη φινέτσα και καλύτερο ρυθμό από την κύρια σειρά. Και μην ξεχνάμε τον King George. Ας πάω να χαζέψω στο TikTok τα edits του για 20η φορά σήμερα.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix από τις 4 Μαΐου.

FUN ZONE

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

EVENTS

Τo iconic street runway των adidas originals που είδαμε στο πιο αυθεντικό Fashion Show!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το νέο PRO X 60 της Logitech G είναι το πληκτρολόγιο που θα λατρέψει κάθε gamer!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET