HAPPY BODY

7 τρόποι να βάλεις το τρέξιμο στην καθημερινότητά σου όσο κι αν το αποφεύγεις!

Είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι φαντάζεσαι.

Στέλα Τσάναϊ

28 Μαρτίου, 2023

Ελισάβετ Πεσιρίδου/adidas

Να σηκώσει το χέρι του όποιος αποφεύγει το τρέξιμο με κάθε τρόπο! Χμμ… το περίμενα ότι θα είστε αρκετοί. Σας καταλαβαίνω όμως, γιατί μέχρι πρότινος ανήκα κι εγώ σ’ αυτήν την κατηγορία. Όσο άκουγα από φίλους ή έβλεπα άλλους να τρέχουν έξω, απλά επέμενα ότι δεν είναι κάτι που μου ταιριάζει.

Ξεπέρασα αυτή την ανεξήγητη άρνηση, όταν αποφάσισα να μην μπαίνω εμπόδιο στον εαυτό μου. Όταν, αντί να το βλέπω σαν ένα είδος βασανιστηρίου, κατάλαβα ότι μπορώ να το φέρω στα μέτρα μου. Τότε, το τρέξιμο έγινε αγαπημένο μέρος της καθημερινότητάς μου.

Σ’ αυτό βοήθησαν και τα ADIZERO της adidas, η top σειρά running παπουτσιών για το 2022 που κατέκτησε 10 τίτλους Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, κατέρριψε δύο παγκόσμια ρεκόρ και κέρδισε το 50% όλων των Major Μαραθωνίων. Μαζί και με τα νέα Ultraboost Light, αποδεικνύουν τον σεβασμό της adidas προς τους runners και τη δέσμευσή της στο να εξασφαλίζει την πιο άνετη, ελαφριά και αποδοτική προπόνηση σε κάθε τύπο δρομέα.

‘Running needs nothing but you’ λέει η adidas στη νέα καμπάνια της, και ισχύει. Το τρέξιμο είναι μια παρεξηγημένη μορφή άσκησης, όμως ταυτόχρονα η πιο απλή και δημοκρατική γιατί όλοι μπορούν να την απολαύσουν. Πάμε να σε πείσουμε να πεις το μεγάλο «ναι» λοιπόν!

1 Ξεκίνα χαλαρά

Αποφάσισες ότι θα δώσεις μία ευκαιρία στο τρέξιμο; Τέλεια! Αυτό δε σημαίνει ότι από τις πρώτες κιόλας φορές πρέπει να φτάσεις στα όριά σου ή να σπάσεις κάποιο ρεκόρ! Relax, take it easy, που λέει και ο Mika.

Προσπάθησε αρχικά να το ενσωματώσεις στο πρόγραμμά σου για 1 με 2 φορές την εβδομάδα από 20-30 λεπτά είτε κάνοντας διαλείμματα με περπάτημα είτε συνδυασμό τρεξίματος και βάδην. Με το που νιώσεις το σώμα σου να δυναμώνει μπορείς να αυξήσεις τις μέρες, τα λεπτά ή τα χιλιόμετρα. Ωστόσο δε σε κυνηγάει κανείς, οπότε μην αποθαρρύνεσαι. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και θα δεις ότι με τον καιρό, θα σου γίνει συνήθεια και θα θέλεις να τρέχεις πιο συστηματικά. Ακριβώς έτσι ξεκίνησα και εγώ και πλέον δεν μπορώ να σκεφτώ την εβδομάδα μου χωρίς αυτές τις λίγες ώρες χαλάρωσης και ευεξίας.

2 Νιώσε όμορφα κι ασφαλής με το σωστό εξοπλισμό

Τη χρειάζεσαι την καλή διάθεση στο τρέξιμο. Και το outfit ή τα παπούτσια σου παίζουν βασικό ρόλο σ’ αυτή. I mean, αν δε νιώθεις όμορφα και άνετα με αυτά που φοράς, δε θα απολαύσεις και το run σου προφανώς. Ειδικά σαν αρχάριος που είσαι, άρα πιο επιρρεπής σε τραυματισμούς, τα παπούτσια σου πρέπει να σου προσφέρουν άνεση, ασφάλεια και σταθερότητα. Ό,τι ακριβώς χαρακτηρίζει και τα νέα Ultraboost Light που χάρη στο 30% πιο ελαφρύ BOOST υλικό και τις εκατοντάδες κάψουλες BOOST που «εκρήγνυνται» σε κάθε σου πάτημα, σου χαρίζουν επική ενέργεια και προστασία σε κάθε σου προπόνηση. Κι από εμφάνιση 10/10!

Βασίλης Μίχας

3 Βρες το running buddy σου

Το τρέξιμο με ένα φιλαράκι ή με τ@ σύντροφό σου, είναι top από πολλές απόψεις! Από τη μία παρακινείτε ο ένας τον άλλον κι από την άλλη μπαίνετε σε ένα mood παιχνιδιάρικου ανταγωνισμού, που σας κρατά pumped up. Και μόνο τα ατελείωτα γέλια και οι μοναδικές στιγμές περιπέτειας που θα ζήσετε μαζί, θα είναι ικανά να σας κάνουν να ανυπομονείτε για την επόμενη σας προπόνηση. Μία ακόμη ιδέα είναι να ενταχθείς σε ένα running team που θα σου δίνει το motivation που χρειάζεσαι. Σκέψου μόνο τους μαραθώνιους, όπου όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ακριβώς επειδή αντλούν δύναμη από τους γύρω τους.

4 Βάλε σαν στόχο συγκεκριμένο χρόνο και όχι χιλιόμετρα

Προσπάθησε να μην εστιάζεις στην απόσταση που θα καταφέρεις να διανύσεις, αλλά πόση ώρα αντέχεις να τρέξεις. Κι αυτό γιατί βάζοντας τον εαυτό σου π.χ. να τρέξει 5 χλμ από την πρώτη μέρα το πιθανότερο είναι να κουραστείς και να τα παρατήσεις. Θέσε λοιπόν ένα χρονικό πλαίσιο που θα κάνεις τις προπονήσεις σου. Θα δεις ότι κάθε φορά, αυτό το 10λεπτο που έχεις ορίσει, θα βγαίνει ακόμα πιο εύκολα αφού θα χτίζεις αντοχή και η ταχύτητά σου θα βελτιώνεται. Σύμμαχός σου τα ADIZERO Adios Pro 3. Φτιαγμένα για ταχύτητα με την τεχνολογία ENERGYRODS 2.0 της adidas, προσφέρoυν καλύτερο πάτημα και σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου μέχρι το τέλος πετυχαίνοντας τον στόχο σου.

Σωτήρης Γκαραγκάνης

5 Απασχόλησε το μυαλό σου μ’ ένα podcast ή την αγαπημένη σου playlist

Είναι πολύ σημαντικό να μη σκέφτεσαι το τρέξιμο την ώρα που τρέχεις γιατί μόνο θετικά δε θα το δεις. Η μουσική, τα podcasts ή τα audiobooks θα σου αποσπάσουν την προσοχή από την κούραση και την κόπωση και θα κάνουν την εμπειρία σου πιο ευχάριστη. Σκοπός είναι να συνδέσεις το running με κάτι που σε χαροποιεί, ώστε τελικά να αποζητάς από μόν@ σου αυτόν τον χρόνο μέσα στην ημέρα σου.

Θυμάσαι εκείνο το πάρτυ που χόρευες ασταμάτητα όλο το βράδυ χωρίς να το καταλάβεις, επειδή λάτρευες τη μουσική; Ακριβώς το ίδιο ισχύει κι εδώ! Κάθε φορά που θα βγαίνεις για τρέξιμο, θα ανυπομονείς για το mini party που εσύ εχεις δημιουργήσει.

Ωστόσο φρόντισε να διατηρείς την ένταση σε επίπεδο που σου επιτρέπει να ακούς την κίνηση και τι συμβαίνει γύρω σου!

6 Φτιάξε μία λίστα με τις διαδρομές ή τα μέρη που σε γεμίζουν good vibes

Όσο απλό κι αν είναι να βάλεις τα παπούτσια σου και να βγεις στη γειτονιά σου να τρέξεις, στην αρχή μπορεί να σου φαίνεται αμήχανο. Ένα από τα καλά του τρεξίματος όμως είναι ότι σου δίνει πολλές επιλογές να ασκηθείς. Στο στίβο του δήμου σου, σ’ ένα πάρκο ή στην παραλία είναι μέρη όπου θα συναντήσεις κι άλλους runners και θα σε παρασύρουν στον ρυθμό. Αν είσαι πιο σκληροπυρηνικ@ μπορείς να τρέξεις και στο βουνό με τη θέα να σε αποζημιώνει. Συνδυάζοντας το τρέξιμο με μέρη ή διαδρομές που σου αρέσουν, είναι τσεκαρισμένο ότι θα το αγαπήσεις πιο εύκολα. Και τα ADIZERO Boston 11 υπόσχονται να κάνουν την εμπειρία σου ακόμα καλύτερη. Γρήγορα κι ανθεκτικά χάρη στην τεχνολογία ENERGYRODS από ίνες γυαλιού στη μεσαία σόλα, θα σε βγάλουν ασπροπροσωπ@ όποια διαδρομή κι αν επιλέξεις.

Ραφαέλα Σπανουδάκη

7 Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Πώς να κάνεις το τρέξιμο ακόμα πιο δελεαστικό; Βάλε στοίχημα με τον εαυτό σου, πως κάθε φορά που θα πηγαίνεις για προπόνηση, θα τον επιβραβεύεις με κάτι που απολαμβάνει. Αυτό είναι ένα παγωτό; Ένα ποτηράκι κρασί με cheese board; Ή μήπως ένα χαλαρωτικό μπάνιο; Όταν έχεις κάτι καλό να περιμένεις, είναι πιο εύκολο να αγνοήσεις τον κόπο και τον ιδρώτα. Επιπλέον, ανυπομονείς για την επόμενη φορά που θα βγεις για τρέξιμο, για να απολαύσεις ξανά κάποιο guilty pleasure σου.

Μία ανάλογη έρευνα του Runner’s World, έδειξε ότι το 18% των αθλητών μετά το τρέξιμο επιβραβεύουν τον εαυτό τους με πίτσα. Άραξε λοιπόν, απόλαυσε το αγαπημένο σου σνακ και μη νιώθεις τύψεις. Το κέρδισες άλλωστε!

Κλέλια Ανδριολάτου

Είδες που τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο νομίζεις; Απλά πρέπει να κάνεις την αρχή με το σωστό τρόπο. Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή διάθεση και τα κατάλληλα running παπούτσια. Ακολουθώντας τα παραπάνω tips και διαλέγοντας το ιδανικό ζευγάρι για εσένα από τα νέα μοντέλα UltraBoost Light και ADIZERO της adidas, είσαι έτοιμ@ να κατακτήσεις τους δρόμους.

Το νέο adidas Ultraboost Light και όλη η συλλογή ADIZERO είναι διαθέσιμα στα καταστήματα και online στο www.adidas.gr.

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΣΤΥΛ

Basic κομμάτια που αξίζει να επενδύσεις για την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου

ΣΤΥΛ

Τα adidas Originals και η Sporty & Rich ανακοίνωσαν την τελευταία τους συνεργασία!

ΣΤΥΛ

H Tommy Hilfiger μας συστήνει την ‘Kendall and Friends’ καμπάνια για την άνοιξη 2024!

HAPPY BODY

10+1 tips που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις διατροφή χωρίς να τα βρεις σκούρα!

HAPPY BODY

Η adidas επαναλανσάρει τα SUPERNOVA, τα must have παπούτσια για τους runners!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET