HAPPY BODY

7 λόγοι που το τρέξιμο θα κάνει ακόμη καλύτερη τη φοιτητική σου ζωή!

Ήρθε η ώρα να το δεις με άλλο μάτι!

Μια ρεαλιστική μέρα ενός φοιτητή δεν περιλαμβάνει ούτε σχολή, ούτε διάβασμα, ούτε εποικοδομητικές δραστηριότητες. Μεταξύ μας, αφού περάσει ο πρώτος καιρός, όλα αυτά αντικαθίστανται από την αναβλητικότητα . Ξέρεις, snooze, «και αύριο μέρα είναι», «ας βάλω να δω λίγο Netflix» και πάει λέγοντας. Έτσι, οι Δευτέρες περνάνε και ούτε στις σημειώσεις έχεις ρίξεις μια ματιά, ούτε την προπόνησή σου έχεις ξεκινήσει. 

Ας αρχίσουμε όμως να χτίζουμε μια υγιή και σωστή ρουτίνα από τα απλά. Δεν είναι εύκολο από τη μία μέρα στην άλλη να γίνεις ο πιο διαβαστερός φοιτητής του έτους σου, αλλά είναι εύκολο να βάλεις το τρέξιμο στην καθημερινότητά σου! ‘Running needs nothing but you’ είναι το νέο μότο της adidas, μια αλήθεια που σε συνδυασμό με τα πολλά οφέλη του τρεξίματος στη φοιτητική σου ζωή, θα σε πείσει να το κάνεις μέρος της.

Κι αν χρειάζεσαι έξτρα κίνητρο, let me introduce you τα νέα Ultraboost Light και τη σειρά ADIZERO της adidas που βρέθηκε στην κορυφή των βάθρων. Προσφέροντας προστασία, άνεση και στυλ, τα νέα αυτά παπούτσια είναι η απόδειξη της συνεχούς προσπάθειας του brand να οδηγήσει την καινοτομία στο επόμενο επίπεδο και να κάνει ακόμα και τους πιο «δύσκολους», φανς του τρεξίματος!

Βασίλης Μίχας

Τα Ultraboost Light και ADIZERO είναι από μόνα τους ένας λόγος να ξεκινήσεις από αύριο κιόλας τρέξιμο, αλλά υπάρχουν μερικοί ακόμα που θα σε πείσουν ότι η φοιτητική σου ζωή μόνο καλύτερη μπορεί να γίνει αν το πάρεις απόφαση.

1 Θες ή δε θες καλύτερη μνήμη;

Δεν υπάρχει πιο sad πράγμα από το να παλεύεις να μάθεις μία παράγραφο επί ώρα και στο τέλος να μη θυμάσαι τίποτα. Ειδικά όταν σε 2 μέρες δίνεις… Το τρέξιμο, λοιπόν, μπορεί να βοηθήσει! Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα που έγινε από νευροεπιστήμονες του Κέιμπριτζ σε ποντίκια, το τρέξιμο βοηθά στην ανάπτυξη εγκεφαλικών κυττάρων που σχετίζονται με τη μνήμη. Συνεπώς, φοιτητές που τρέχουν τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, θυμούνται σχεδόν τα διπλά, αφού το σώμα τους απελευθερώνει ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη – ορμόνες που αυξάνουν την προσοχή και τη συγκέντρωση στο διάβασμα.    

Για να κάνεις πιο fun τα 30 αυτά λεπτά τρεξίματος, τα Adios 7 της adidas είναι εδώ για σένα. Μέρος της κορυφαίας running σειράς ADIZERO, τα παπούτσια φέρουν ένα φρέσκο αέρα τόσο με την ευρεία παλέτα χρωμάτων που διαθέτουν όσο και με το mesh στο επάνω μέρος που χαρίζει δροσερή αίσθηση. Επιπλέον, το σύστημα επιστροφής ενέργειας και το εξαιρετικά ελαφρύ μαξιλαράκι που σε προστατεύει από τους κραδασμούς, δίνουν extra points στις καθημερινές σου προπονήσεις!

Κατερίνα Στεφανίδη

2 Τσαμπέ ψυχοθεραπεία!

Θα το πάω μακριά και θα πω ότι το τρέξιμο σε ένα πάρκο, στην παραλιακή ή με urban φόντο, είναι πάνω-κάτω το ίδιο με ένα session στον ψυχολόγο. No listen, φοράς ακουστικά κι αφήνεσαι στις σκέψεις σου όσο νιώθεις το σώμα σου να ελαφραίνει, κι αυτό το ονομάζω το απόλυτο me time! Μέσα σε μια φορτισμένη μέρα είναι αληθινή ψυχοθεραπεία να παίρνεις το χρόνο σου για να ασχοληθείς με τον εαυτό σου κατά αυτόν τον τρόπο. 

3 Σίγουρο confidence boost

Η αυτοπεποίθηση είναι ιδέα! Έχει να κάνει με αυτό που εκπέμπεις κι όχι με το πώς δείχνεις. Θέλω να πω, και η Bella Hadid να ήσουν, αν δεν ένιωθες Bella Hadid, δε θα σε έβλεπαν ούτε οι άλλοι έτσι. Το τρέξιμο λοιπόν, κάνει πολύ πιο ουσιαστική και βαθιά δουλειά απ’ το να ενδυναμώνει το σώμα σου και να προσφέρει ένα υγιές body image. Βελτιώνει τη διάθεσή σου και χτίζει χαρακτήρα! Επίσης, και μόνο η σκέψη ότι ακολουθείς ένα σωστό lifestyle και κάνεις καλό στον εαυτό σου, σου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. 

Το ίδιο confidence boost παίρνεις φορώντας τα Ultraboost Light. Το νέο μοντέλο παπουτσιών της adidas προσφέρει επική ενέργεια και ελαφρύ πάτημα σε κάθε σου βήμα, δίνοντας την αίσθηση πως κάνεις parkour στα σύννεφα κι όχι running στη γη! Κι αυτό γιατί έχει σχεδιαστεί με την πρωτοποριακή καινοτομία υλικού Light BOOST – ένα υλικό 30% ελαφρύτερο συγκριτικά με τις προηγούμενες εκδόσεις. Ακόμα, το LEP που βρίσκεται στη σόλα βελτιστοποιεί την απόκριση, το PRIMEKNIT+ άνω μέρος παρέχει απόλυτη διαπνοή και άνεση, ενώ το καουτσούκ φυσικής απόδοσης Continental™ δίνει βέλτιστη πρόσφυση για δυναμικό τρέξιμο σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Hercules Tsuzinov

4 Ένας αρχηγός γεννιέται

Όπως είπαμε πιο πάνω, το τρέξιμο χτίζει – πέρα από κορμί – χαρακτήρα. Σύμφωνα με μελέτες σε λύκεια του εξωτερικού, οι άνθρωποι που γνωρίζουν το στόχο τους και είναι προσηλωμένοι σε αυτόν, συνηθίζουν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση σε καθετί στη ζωή τους. Αν δηλαδή θέτεις κάθε μέρα ένα στόχο να τρέξεις συγκεκριμένα χιλιόμετρα και τον πετυχαίνεις, σε κάνει πιο επίμον@. Συμπέρασμα; Ξεκίνα να τρέχεις μήπως και μειωθούν τα χρωστούμενα στο mystudies!

5 And that’s how you met your friends

Πηγαίνοντας κόντρα στο μύθο που λέει ότι στα φοιτητικά χρόνια κάνεις φίλους έτσι απλά κουνώντας το μικρό σου δαχτυλάκι, θα πω ότι δεν ισχύει. Πρέπει να προσπαθήσεις, να ανοιχτείς και να ασχοληθείς με δραστηριότητες που αφορούν άτομα της ηλικίας σου. Το τρέξιμο είναι μία από αυτές. Αν αντιμετωπίζεις κάποιο struggle να κάνεις γνωριμίες, μία βόλτα σε mainstream σημεία της πόλης που ενδείκνυνται για άσκηση, μπορεί εύκολα να αποτελέσει τη λύση σου. Όταν έχεις σίγουρο ένα κοινό με κάποιον, αυτόματα το να πιάσεις κουβέντα γίνεται πιο απλό.

6 Το άγχος είναι για τους  αδύναμους  αγύμναστους

Τα αποτελέσματα του τρεξίματος δεν είναι μόνο εξωτερικά. Το μεγαλύτερο καλό το κάνει μέσα σου, εκεί που δεν το βλέπεις αλλά το νιώθεις. Το στρες για παράδειγμα, μπορεί να μειωθεί σημαντικά και υπάρχει επιστημονική εξήγηση. Όσο εσύ αγχώνεσαι για την εργασία που πρέπει να παραδώσεις σε μία εβδομάδα, αυξάνεται η κορτιζόλη – ορμόνη που απελευθερώνεται κατά το στρες και η οποία αυξάνει την πίεση αίματος, τους παλμούς και το ζάχαρο, καθώς επίσης αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό. Δεν ακούγονται πολύ καλά όλα αυτά, διότι δεν είναι. Κατά το running, από την άλλη, απελευθερώνεται ανδρεναλίνη, η οποία βοηθά στη μείωση της κορτιζόλης. Do the math και μάντεψε τι πρέπει να βάλεις στη ζωή σου asap.

Στο μεταξύ, με τα Adizero SL παπούτσια σταματάς να αγχώνεσαι και για τραυματισμούς ή καταπόνηση, οπότε διπλό το καλό! Διαθέτοντας ξεχωριστή τεχνολογία, όπως ο αφρός LIGHSTRIKE PRO και το σύστημα της ενδιάμεσης σόλας LIGHSTRIKE EVA, βελτιώνουν την προπόνησή σου και μετατρέπουν το τρέξιμο σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα που θα αγαπήσεις.

Νάσος Γκαβέλας

7 Ένα χόμπι είναι πάντα μια καλή ιδέα!

Το αυτονόητο: Το να έχεις ένα χόμπι στη ζωή σου είναι πολύ πιο υγιές από το να κάθεσαι όλη μέρα ξάπλα στον καναπέ. Αν αυτό το χόμπι, δε, συνδυάζει σωματική άσκηση και επαφή με την πόλη σου ή τη φύση, ακόμα καλύτερα. Ένα χόμπι λειτουργεί πάντα ευεργετικά για την ψυχή σου, ενώ επίσης αυξάνει και την αυτοπεποίθησή σου. Έχεις κάτι δικό σου, που σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά. Δίνει πόντους στην προσωπικότητά σου η αγάπη για το σώμα σου!

Δε λέω ότι είναι εύκολο να βάλεις στη ζωή σου το τρέξιμο, εκεί που δεν έβγαινες ούτε να περπατήσεις. Με τα κατάλληλα παπούτσια όμως, όλα θα μοιάζουν πιο απλά. Τα καινοτόμα Ultraboost Light και ADIZERO της adidas υπόσχονται να βρίσκονται δίπλα σου σε αυτό το νέο ξεκίνημα προσφέροντας άνεση, ασφάλεια, ανθεκτικότητα, ταχύτητα, και φυσικά, απαράμιλλο στυλ.

Θα τα βρεις διαθέσιμα στα καταστήματα και online στο www.adidas.gr 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΣΤΥΛ

Basic κομμάτια που αξίζει να επενδύσεις για την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου

ΣΤΥΛ

Τα adidas Originals και η Sporty & Rich ανακοίνωσαν την τελευταία τους συνεργασία!

ΣΤΥΛ

H Tommy Hilfiger μας συστήνει την ‘Kendall and Friends’ καμπάνια για την άνοιξη 2024!

HAPPY BODY

10+1 tips που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις διατροφή χωρίς να τα βρεις σκούρα!

HAPPY BODY

Η adidas επαναλανσάρει τα SUPERNOVA, τα must have παπούτσια για τους runners!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET