Μουσική

Το ‘Flowers’ της Miley Cyrus είναι ο self-love ύμνος κάθε single κοπέλας!

Μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου καλύτερα από τον καθένα.

Γεωργία Σιμιτζή

19 Ιανουαρίου, 2023

Τα τραγούδια μιλάνε στην ψυχή μας, αυτό είναι γεγονός. Η Miley Cyrus όμως, με το απελευθερωτικό ‘Flowers‘, το πήγε σε άλλο level!

Μόλις 24 ώρες αφότου η Shakira κυκλοφόρησε το νέο της single με τον Bizarrap, γεμάτο με σαφείς αναφορές στον χωρισμό της με τον Gerard Piqué, η Miley Cyrus μας εξέπληξε με ένα αντίστοιχο shady κομμάτι για τον τωρινό «κακό» του internet, Liam Hemsworth. Τόσο τσαγάκι, ούτε όταν είμαι άρρωστη δεν πίνω!

Μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στις αρχές της χρονιάς, αλλά η Miley μας έδωσε τον απόλυτο self-love ύμνο για κάθε single εκεί έξω.

Μικρή σημασία θα δώσω στο αν αναφέρεται στο χωρισμό της με τον πρώην σύζυγό της – αν και δεν τα λες τυχαία τα easter eggs, ούτε ότι το κυκλοφόρησε στα γενέθλιά του – και μεγαλύτερη στο ότι μας έδωσε το boost αυτοπεποίθησης που χρειαζόμασταν. Άλλο πράγμα να πετάς shade σε πρώην σου και να σε πονάει – Alexa play ‘Wrecking Ball’ – και άλλο πράγμα να πετάς shade σε πρώην σου με τον πιο classy τρόπο και να καταλαβαίνεις την αξία σου. Η Miley είπε ένα ‘bring it on’ και το έκανε πραγματικότητα.

Στο πρώτο άκουσμα του τραγουδιού απλά ένιωσα την ανάγκη να σηκωθώ και να χορέψω σαν να μη με βλέπει κανείς. Ένιωσα ότι μπορώ να κάνω τα πάντα. Και οι στίχοι με επιβεβαίωσαν ότι πράγματι μπορώ να κάνω τα πάντα, χωρίς κάποιον δίπλα μου να μου δίνει λουλούδια και να μου κρατάει το χέρι.

I can buy myself flowers

Ποιος είπε ότι τα λουλούδια – ή όλα τα συνδεδεμένα με τον έρωτα πράγματα – πρέπει να μας τα δίνει κάποιος; Πίστεψέ με, πηγαίνοντας μόνη σου στο ανθοπωλείο θα πάρεις αυτά που πραγματικά σου αρέσουν και δε θα πρέπει να υποκριθείς ότι ξετρελάθηκες με το μπουκέτο με τα τριαντάφυλλα που είναι το λιγότερο αγαπημένο σου λουλούδι. Φίλη, δε χρειάζεσαι κανέναν για να νιώσεις αγάπη, έχεις τον εαυτό σου και είναι υπεραρκετός.

Write my name in the sand 

Σου θέτω ένα ερώτημα: Οι χαρούμενες αναμνήσεις που έχεις στο μυαλό σου όταν σκέφτεσαι πόσο τέλειοι ήσασταν οφείλονται στο ότι ήσασταν όντως τέλειοι ή επειδή ένιωθες εσύ τέλεια με τον εαυτό σου; Μπορούμε όλες να σκεφτούμε στιγμές που είδαμε τα ονόματά μας γραμμένα σε τετράδια, σε κάρτες, σε τοίχους και όπως λέει η Miley στην άμμο. Εστίασε στο δικό σου όνομα και λιγότερο στο δικό του. Μάθε την αξία σου και γράψε τη δική σου ιστορία. Ναι, κάποτε ήσασταν μαζί και οι στιγμές ήταν απίστευτες επειδή ΕΣΥ τις έκανες να είναι.

Talk to myself for hours, say things you don’t understand

Raise your hand αν και εσύ νιώθεις ή ένιωθες ότι δε σε καταλάβαινε. Μοιραζόσουν τις σκέψεις και τις ιδέες σου, αλλά η ανταπόκριση ήταν μια απρόθυμη ή/και επιθετική συμπεριφόρα κάνοντάς σε να σκέφτεσαι «Καλύτερα να μη μίλαγα». Βάζουμε ένα stop εδώ και μαθαίνουμε ότι κανείς δε θα σε καταλάβει καλύτερα από τον ίδιο σου τον εαυτό. Δεν είναι τρελό να μιλάς με τον εαυτό σου, ίσα ίσα είναι απελευθερωτικό. Plus, δε θα πρέπει να φιλτράρεις οτιδήποτε θέλεις να πεις για να μην παρεξηγηθεί. Και που το κάνεις, το αποτέλεσμα είναι/ήταν κατανόηση μηδέν, so…

I can take myself dancing

Οι καλύτεροι χοροί είναι όταν τους κάνεις μόνη σου, change my mind. Δε χρειάζεσαι παρτενέρ όταν έχεις την καλύτερη παρέα aka τον εαυτό σου. Βγάλε λοιπόν τον εαυτό σου ραντεβού και μην περιμένεις κανέναν άλλον να το κάνει. Η κοινωνία μας μας έχει κάνει να πιστεύουμε ότι θέλουμε διαρκώς παρέα για να πάμε για χορό ή για ταινία ή για φαγητό. Είναι μέχρι να πεις το f*ck it και να πας να περάσεις καλά μόνη σου, επειδή αυτόν τον ποιοτικό χρόνο θες!

@baileyspinn this was so fun:) take yourself on a date once in a while! u deserve it #flowers #mileycyrus #trending ♬ Flowers – Miley Cyrus

I can hold my own hand

Τους βλέπεις όλους πιασμένους χεράκι-χεράκι και νιώθεις ότι κάτι σου λείπει. Well, αν είναι να κρατάς το χεράκι του μαλ@κα πρώην που σε απάτησε ή του νυν που σου φέρεται λες και είσαι κτήμα του, τότε να σου λείπει. Πρώτα βρες αυτόν τον άνθρωπο που θα αξίζει το χέρι σου και θα σε αγαπά γι’ αυτό που είσαι. Oh wait, δηλαδή τον εαυτό σου.

I can love me better than you can

Σε παλιότερη σχέση μου έχω ακούσει την ατάκα «Κανείς δε θα σε αγαπήσει όπως εγώ». Ένα μήνυμα στον πρώην μου: «Guess what φιλαράκι, τον βρήκα και δεν ήταν καν μακριά, απλά κοίταξα τον καθρέφτη!». Όταν καταλάβεις την αξία σου και δώσεις αγάπη στον εαυτό σου, τότε θα καταλάβεις ότι κανένας δεν μπορεί να το κάνει καλύτερα από εσένα.

@anasofiagmza its a single girl anthem 👯‍♂️🫶🏽 #singlegirls #mileycyrus #flowers #late20s #20s ♬ Flowers – Miley Cyrus

Αν η Miley Cyrus κατάφερε να μετατρέψει το ερωτικό τραγούδι του Bruno Mars ‘When I was your man’ που της αφιέρωσε ο Liam στο γάμο τους σε ένα δυναμικό self-love κομμάτιμε ρυθμό που θυμίζει το ‘I will survive’-, τότε και εσύ μπορείς να κάνεις τα πάντα. Δεν είναι εύκολο, αλλά βλέποντας με τι αυτοπεποίθηση περπατάει και χορεύει, μας κάνει κι εμάς να νιώθουμε έτσι. Το βάζουμε λοιπόν στο repeat, χορεύουμε σαν να μην υπάρχει αύριο και αγαπάμε τον εαυτό μας, simple as that!

FUN ZONE

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το νέο PRO X 60 της Logitech G είναι το πληκτρολόγιο που θα λατρέψει κάθε gamer!

EVENTS

Στο TEDxAUTH 2024 θα ανακαλύψουμε πώς να επιτύχουμε τη δική μας «OSMOSIS»!

BINGE WATCHING

‘Bridgerton’: Το τρέιλερ της 3ης σεζόν έφτασε και έχει τόσο σούσουρο όσο περιμέναμε!

EVENTS

ThinkBiz Academy 2024: To event επιχειρηματικότητας από νέους για νέους επιστρέφει για 8η χρονιά!

BINGE WATCHING

‘The Gentlemen’: Μια σημαντική λεπτομέρεια δυσκολεύει πολύ τον ερχομό 2ης σεζόν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET