BINGE WATCHING

7+1 πράγματα που έκαναν τον Χάγκριντ τον καλύτερο χαρακτήρα του Χάρι Πότερ!

RIP Robbie, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

15 Οκτωβρίου, 2022

Ο Robbie Coltrane έφυγε σε ηλικία 72 ετών και η στεναχώρια για κάθε potterhead είναι μεγάλη. Χάσαμε έναν φίλο, ένα comfort person, που μας δίδαξε τι θα πει αγάπη, αφοσίωση και αθωότητα.

Ο ηθοποιός είχε συμμετάσχει σε διάφορες δουλειές, αλλά οι ταινίες του Χάρι Πότερ είναι αυτές που δημιούργησαν ένα legacy γύρω από το όνομά του. Το ήξερε κι ο ίδιος.

Θα μπορείς εύκολα να το βλέπεις (το Χάρι Πότερ) σε 50 χρόνια από τώρα. Εγώ δε θα είμαι εδώ, δυστυχώς, αλλά ο Χάγκριντ θα είναι. 

Τα λόγια αυτά τα είπε στο reunion που προβλήθηκε στις αρχές του έτους και από χθες ηχούν διαφορετικά. Είναι αλήθεια, ο Robbie Coltrane μπορεί να μη βρίσκεται πια εδώ, αλλά για εμάς θα μείνει για πάντα ζωντανός κάθε φορά που θα βλέπουμε τις ταινίες ή που θα διαβάζουμε τα βιβλία.

Σαν φόρο τιμής σε έναν ηθοποιό που μας μεγάλωσε λοιπόν, θυμηθήκαμε όλα εκείνα που τον έκαναν αγαπημένο μας χαρακτήρα στον μαγικό κόσμο!

1. Όταν έφερε την… ανορθόγραφη τούρτα στα γενέθλια του Χάρι

Όσο κι αν προσπάθησαν οι Ντάρσλεϊ να απομονωθουν για να ξεφύγουν από τις κουκουβάγιες, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το πεπρωμένο του «αγαπημένου» τους ανιψιού. Ο Χάρι έκλεισε τα 11 και έπρεπε να μπει στο Χόγκουαρτς. Στη μέση του πουθενά λοιπόν, τους βρήκε ο Χάγκριντ, ο οποίος μαζί με τα νέα ότι ο Χάρι πρέπει να φύγει μαζί του για τη σχολή μάγων, έφερε και μια τούρτα – μια κίνηση που δεν είχε ξανακάνει ποτέ κανείς για το μικρό αγόρι. Το γεγονός μάλιστα ότι την έφτιαξε ο ίδιος είναι too cute.

2. Όταν ανακοίνωσε στο Χάρι ότι είναι μάγος!

‘You’re a wizard Harry’, ή αλλιώς, μία από τις πιο δημοφιλείς ατάκες της σειράς ταινιών. Αυτή και το ‘Always’ του Snape. Αφού λοιπόν ο γίγαντας του Χόγκουαρτς κατάφερε να πάρει τον Χάρι μακριά από το σπίτι-κόλαση των θείων του, του ανακοίνωσε την παραγματική του φύση και έδωσε το σινιάλο για να ξεκινήσει η ιστορία που ξετυλίχτηκε στις 8 συνολικά ταινίες. Θα θυμόμαστε για πάντα αυτή τη μαγική στιγμή, όπως επίσης την ελπίδα που είχαμε να τη ζήσουμε κι εμείς!

3. Αγαπούσε την καταγωγή του και αποδεχόταν τον εαυτό του όπως ήταν!

Ο αγαθός γίγαντας δεν ήταν απλά ένας φύλακας της σχολής, ήταν το πιο σωστό πρότυπο που μπορούσαν να έχουν τα παιδιά αυτής. Ο Χάρι, η Ερμιόνη και ο Ρον ήταν οι τυχεροί που μοιράστηκαν τις περισσότερες στιγμές μαζί του και έμαθαν να κρίνουν τους άλλους από τον χαρακτήρα και όχι την εμφάνιση. Ο Χάγκριντ ήταν ένας περήφανος γίγαντας, με καρδιά μικρού παιδιού και πάντα παρών να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη. Ο Χάγκριντ ήταν ο κόσμος στον οποίο θα θέλαμε να ζούμε.

4. Η αγάπη του για τα ζώα/πλάσματα was just…

Όπως δεν έκανε διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν έκανε και στα υπόλοιπα όντα. Μας ξάφνιασε πολλές φορές η στοργή του και η αγάπη του για ορισμένα πλάσματα (ήμασταν ο Ρον όταν έβλεπε τις αράχνες για την ακρίβεια), αλλά καταλαβαίναμε το λόγο. Ο Χάγκριντ ήξερε να βρίσκει καθετί καλό κρυβόταν σε κάποιον/κάτι και προτιμούσε να κρατάει αυτό. Ακόμα κι όταν επρόκειτο για δράκους… Δείξτε σε κάποιον την κηδεία της αγαπημένης του αράχνης Aragog, και θα καταλάβει αμέσως τι ήταν ο Χάγκριντ.

5. Όταν έδινε κατά λάθος too much information στην τριάδα 

Κάποιος θα έλεγε τον Χάγκριντ λίγο αφελή. Θα είχε δίκιο. Καμιά φορά ταυτιζόταν παραπάνω με την τριάδα, που ξεχνούσε ότι έπρεπε να φυλάει τη σχολή και τους μαθητές της από μπλεξίματα και άθελά του, τους οδηγούσε προς τα εκεί. Σίγουρα δεν ήταν ο καλύτερος φύλακας μυστικών πάντως, αφού συχνά του ξέφευγαν πληροφορίες που δεν έπρεπε να γνωρίζουν παιδιά-διψασμένα για περιπέτεια. Εκ των υστέρων βέβαια, δεν έβγαινε και τόσο λάθος.

6. Όταν ερωτεύτηκε τη μαντάμ Maxime

Name a better love story από αυτό μεταξύ των δύο γιγάντων! Παρά το… μέγεθός τους, ο έρωτάς τους ήταν ό,τι πιο παιδικό, αθώο και χαριτωμένο είδαμε στις ταινίες. Ο Χάγκριντ ήταν από μόνος του ένα comedy relief, ειδικά όσο προχωρούσε η ιστορία και γινόταν πιο σκοτεινή. Όταν ήρθε η ώρα του να ερωτευτεί, ήταν ξανά ο αστείος, γλυκός και soft εαυτός του που ήταν πάντα.

7. Η αφοσίωσή του στο Χόγκουαρτς!

Ο Χάγκριντ αγάπησε όσο λίγοι της σχολή μαγείας και υπήρξε πιστός τόσο σε αυτήν όσο και στον Ντάμπλντορ. Πολλοί τον χλεύασαν, τον θεώρησε ακατάλληλο για τη σχολή και προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, ωστόσο τίποτα δεν τον έκανε να χάσει την αφοσίωσή του και να πολεμήσει για την επικράτηση του καλού. Ακόμα και με την παραμικρή συμβολή κι όχι απαραίτητα με μια μεγάλη μάχη.

BONUS: ‘There’ s no Hogwarts without you Hagrid!’

Από χθες, όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του Robbie Coltrane, παίζει στο μυαλό μας ξανά και ξανά αυτή η σκηνή και συγκεκριμένα η ατάκα του Χάρι ‘There’ s no Hogwarts without you Hagrid!’. Όντως, τίποτα δε θα ήταν ίδιο χωρίς αυτόν. Παρά τo γεγονός ότι δεν αποτελούσε βασικό χαρακτήρα, έκανε τον εαυτό του απαραίτητο για την ιστορία και τους φανς της. Ευτυχώς, ο Χάγκριντ θα είναι πάντα εδώ, το ίδιο και το Χόγκουαρτς. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι ταινίες θα παραμένουν εδώ, να αποκτούν νέους φανς και να συστήνουν στις επόμενες γενιές τη σπουδαιότητά τους.

RIP Robbie, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το νέο PRO X 60 της Logitech G είναι το πληκτρολόγιο που θα λατρέψει κάθε gamer!

EVENTS

Στο TEDxAUTH 2024 θα ανακαλύψουμε πώς να επιτύχουμε τη δική μας «OSMOSIS»!

BINGE WATCHING

‘Bridgerton’: Το τρέιλερ της 3ης σεζόν έφτασε και έχει τόσο σούσουρο όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET