ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7 πράγματα να κάνετε μετά το σεξ που είναι το ίδιο σημαντικά με τα προκαταρκτικά!

Αρχικά, ποιος είπε ότι η κορύφωση είναι το τέλος;

Στέλα Τσάναϊ

6 Οκτωβρίου, 2022

«Κάναμε τόσο καλό σεξ, έδειχνε να το ευχαριστιέται πολύ! Τα προκαταρκτικά απολαυστικότατα, τελειώσαμε και οι δύο. Αλλά την επόμενη μέρα δε μου ξαναέστειλε»!

Χμμ… Το βλέπεις ότι κάτι λείπει στο παραπάνω σενάριο έτσι; Υπάρχει ένα ξεκάθαρο κενό. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΞ; 

Αγαπητέ φίλε/φίλη, έρχομαι να σου ανατρέψω όσα ήξερες μέχρι σήμερα. Η κορύφωση δεν είναι το τέλος των πάντων! Μπορεί να έβαλες τα δυνατά σου στα προκαταρκτικά – και καλά έκανες γιατί είναι SOS -, να είχατε μία τέλεια συνεύρεση, αλλά μήπως αφού τελειώσατε, γύρισες πλευρό και ροχάλιζες; Ή μήπως έπιασες το κινητό σου να δεις το feed σου; Μην πας να κρυφτείς, δε γεννήθηκα χθες. Να βοηθήσω θέλω άλλωστε, να σε βγάλω από την αφέλεια και την πλάνη σου και να σου πω ότι το σεξ συνεχίζεται και μετά την κορύφωση, για να μη μένεις με την απορία τι πήγε στραβά ενώ τα έκανες όλα «τέλεια»

Γράφει κάπου ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε; Όχι, γι’ αυτό ρίξε μια ματιά στις παρακάτω ιδέες για το πώς να περάσεις το aftersex! 

Μασάζ

Σκέψου μετά από μία πολύ έντονη και παθιασμένη βραδιά, να μπορείς να χαλαρώσεις έξτρα μαζί με τ@ σύντροφό σου, χάρη σε ένα αισθησιακό μασάζ. Ειδικά κοντά στα επίμαχα σημεία (δεν το λέω ψύχραιμα)! Η ένταση, ο πόθος και όλα τα ζωώδη ένστικτα που είχατε πριν, έρχονται να κλείσουν με ένα τρυφερό και ρομαντικό μασάζ. Παίζει λίγο και με το μυαλό σου, γιατί από εκεί που κυριολεκτικά χτυπιόσασταν και «βασανίζατε» ο ένας τον άλλον, ο ίδιος άνθρωπος έρχεται να σε χαλαρώσει και να σε κάνει να παραδοθείς στα χέρια του. Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό; 

Tip: Δοκίμασε πάνω στο μασάζ και μερικά τρυφερά φιλιά! 

Αγκαλιές

Οι αγκαλιές και το physical touch δεν είναι απλώς ανάγκη  –  είναι απαραίτητα. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μην κάνεις τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου να νιώθει ότι τον χρησιμοποίησες για το σώμα του και αφού σου έδωσε αυτό που ήθελες, τον πέταξες κυριολεκτικά σαν στημένη λεμονόκουπα. Μία ειλικρινή αγκαλιά είναι αυτή που θα σας φέρει πιο κοντά, θα δείξει ότι σέβεσαι και υπολογίζεις τον άλλον για αυτό που είναι και όχι μόνο για το κορμί του, διώχνοντας όποιες άσχημες σκέψεις μπορεί να τ@ δημιουργήθηκαν. Αρκεί να το θες, αν είναι να το κάνεις απλά για να το κάνεις, άσ’ το. 

Συζήτηση (pillowtalk)

Αυτές οι αβίαστες συζητήσεις που κάνουμε με το ταίρι μας, πριν ή μετά το σεξ, είναι και οι πιο ειλικρινείς και ευαίσθητες. Οι άμυνες πέφτουν και το μυαλό και η γλώσσα απελευθερώνονται. Αφιέρωσε λίγο χρόνο στο να ακούσεις τι έχει να σου πει ο άλλος, είναι η κατάλληλη στιγμή να δεθείτε και να έρθετε πιο κοντά. Η θεματολογία δεν παίζει κανέναν ρόλο (οκ, δεν είναι ανάγκη να μιλήσετε τώρα για τα πλακάκια του μπάνιου), αλλά αν θέλετε να μιλήσετε για το τι σας άρεσε στο σεξ και τι θα θέλατε να δοκιμάσετε, μέχρι για τα πιο βαθιά σας όνειρα, επιθυμίες και φόβους, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή. Πλιζ δοκίμασέ το, κάνει απίστευτα καλό στη σχέση.

Διάβασε κι αυτό

Pillowtalk: 5+1 λόγοι που οι συζητήσεις μετά το σεξ θα σας φέρουν ακόμη πιο κοντά!

Ρίξ’ το λίγο στην πλάκα

Το σεξ είναι κάτι αρκετά σοβαρό και βαθύ. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να είναι και fun. Ωραίο και το πάθος δηλαδή, αλλά φαντάσου να αφήνεσαι ολοκληρωτικά, να γελάς και να διασκεδάζεις με την ψυχή σου. Βοηθάει να νιώσετε πιο ανοιχτοί και ευάλωτοι, ενώ είναι η καλύτερη λύση για να χαλαρώσετε και να φύγει από πάνω σας όλη αυτή η «σοβαρότητα» που συχνά στοιχίζει στο σεξ! Γαργαληθείτε, παίξτε μαξιλαροπόλεμο, γελάστε με τις αστείες στιγμές του σεξ που μόλις κάνατε και γενικά διασκεδάστε!

Κάθε ώρα είναι ώρα για φαγητό

Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι τα ευτυχισμένα ζευγάρια παχαίνουν μαζί. Και επειδή το φαγητό κολλάει παντού και πάντα, γιατί να μην κολλήσει μετά το σεξ και να έχετε όλες τις απολαύσεις μαζεμένες; Η απόλυτη ηδονή. Ποιος δεν πεινάει μετά από τόσο κόπο και κούραση; «Το να τρώτε ελαφριά στο κρεβάτι και να ταΐζετε ο ένας τον άλλον μπορεί να συμβάλλει πολύ στη σύνδεση», λένε οι ειδικοί. Δοκιμάστε να ταΐσετε ο ένας τον άλλον με τα χέρια σας κομμάτια φρούτων ή σοκολάτας  –  είναι αφροδισιακό εκτός των άλλων.

Κάντε μπάνιο μαζί

Είναι κάποια πράγματα που ούτως ή άλλως πρέπει να κάνετε μετά το σεξ. Το μπάνιο είναι ένα από αυτά. Γιατί λοιπόν να μην το απολαύσετε παρέα; Είτε ιδρώσατε είτε απλά χρειάζεται να ξεπλυθείτε, ένα γρήγορο ντους μαζί μπορεί να αποτελέσει το ultimate χαλαρωτικό και να σας συνδέσει ακόμα πιο περισσότερο. Ένα δείγμα περιποίησης ανάλογο με το μασάζ, είναι να πλύνεις τα μαλλιά της ή αντίστοιχα την πλάτη του και πού ξέρεις, ποτέ δεν είναι αργά για ένα δεύτερο γύρο. Σίγουρα πράγματα!

Keep an eye contact

Όλοι θα θέλαμε απλά να κοιμηθούμε ή να χαζεύουμε τον τοίχο κάνοντας zone out για λίγο μετά το σεξ, όμως αυτό θα τα κατέστρεφε όλα! Προτίμησε καλύτερα να χαϊδέψεις το ταίρι σου, να το φιλήσεις και να δώσετε λίγο χρόνο να κοιταχτείτε και να εκτιμήσετε τις στιγμές που μόλις ζήσατε (τα 2 ολόκληρα λεπτά, ναι). Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε την οικειότητα μεταξύ σας. «Αυτός είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να δεθείτε μετά το σεξ», λένε οι σεξολόγοι. «Ουσιαστικά δίνεις το μήνυμα στον σύντροφό σου ότι είναι παρών  —  και η παρουσία φέρνει υπέροχο σεξ». 

Προφανώς και δε γίνεται κάθε φορά που κάνετε σεξ να χουζουρεύετε στο κρεβάτι, να μπαίνετε μαζί στο ντουζ κλπ κλπ. Και το απλό σεξάκι έχει την ομορφιά του. Ωστόσο, δοκίμασε τις παραπάνω συμβουλές μια φορά στο τόσο και θα δεις την ερωτική σας ζωή να ανεβαίνει επίπεδο καθώς και τη σχέση σας γενικότερα! 

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET