HAPPY BODY

7 αλλαγές που είδα πάνω μου μετά από ένα μήνα υγιεινής διατροφής και γυμναστικής!

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις κι εσύ!

Στέλα Τσάναϊ

10 Απριλίου, 2022

Twenty20

Μπορεί να άργησα να εφαρμόσω τα New Year’s resolutions μου, όμως κάλιο αργά παρά ποτέ! Φτάνοντας στο Μάρτιο αποφάσισα ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση. Τι με οδήγησε σ’ αυτό; Εκτός του ότι ούτε το αγαπημένο μου εσώρουχο (δε μιλάω καν για παντελόνι/τζιν) δε μου έμπαινε πια, είχα μία ατονία και κακή διάθεση, καθώς επίσης ήμουν αδύναμη να κάνω οτιδήποτε άλλο από το να κάθομαι όλη μέρα στο κρεβάτι. Έτσι, μετά από πολύ φαγητό, καθόλου γυμναστική και μία ψυχοσωματική κούραση να μου ρουφάει την ενέργεια, θέλησα επιτέλους να αποκτήσω τον έλεγχο του σώματός μου! 

Έβαλα στόχο να βελτιώσω τη συνολική μου υγεία και μετά από ένα μήνα διατροφής και γυμναστικής μπορώ να πω πως η απόφασή μου με δικαίωσε. Παρόλο που το διάστημα φαίνεται πολύ μικρό για να προσέξει κανείς αποτελέσματα, για εμένα υπήρχαν και το έβλεπαν και οι γύρω μου!

Είναι σημαντικό όμως να κρατάς στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι η αλλαγή αυτή δεν αφορά μόνο την απώλεια βάρους. Πρέπει να θέλεις να αλλάξεις τρόπο ζωής, όχι απλά να χάσεις κιλά που πολύ πιθανόν να τα ξαναπάρεις μετά από λίγο!

Προσωπικά, δεν κοιτάω μόνο τις θερμίδες που καταναλώνω, αλλά να παίρνω και τα σωστά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός μου. Φυσικά ο καθένας έχει διαφορετικό σώμα, μεταβολισμό και ρυθμό! Γι’ αυτό έρχομαι λοιπόν να μοιραστώ τη δική μου εμπειρία, μετά από ένα μήνα συνεχόμενης υγιεινής διατροφής και γυμναστικής.

Κι αυτά είναι τα 7 πράγματα που είδα να αλλάζουν αμέσως:

#1 Το πρήξιμο έγινε γρήγορα παρελθόν

Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα ήταν το γεγονός ότι από την πρώτη κιόλας εβδομάδα είδα το σώμα μου να ξεφουσκώνει. Για τα 2 πρώτα κιλά που χάθηκαν μέσα σε 10 μέρες έχω να πω ότι ήταν το κατάλληλο boost για να συνεχίσω δυναμικά! Δεν είχα αντιληφθεί ότι ήμουν τόσο πρησμένη και ότι το σώμα μου φώναζε ότι κάνω κάτι πολύ λάθος με τη διατροφή μου (junk food κάθε βράδυ). Σύμμαχος σε όλο αυτό ήταν το άφθονο νερό που κατανάλωνα. Αντικατέστησα ό,τι αναψυκτικό/ποτό έπινα, με απλό, δροσερό και άφθονο νερό!

#2 Διάθεση: If it’s up, then it’s up, then it’s up

Ένας λόγος που θα συνιστούσα σε κάποιον να επιλέξει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής δεν είναι ούτε τα κιλά, ούτε η εμφάνιση. Είναι η διάθεση! Και μόνο που ένιωσα την ενέργειά μου να επιστρέφει, την ψυχολογία μου να ανεβαίνει και να απολαμβάνω την κάθε στιγμή της ημέρας χωρίς να γκρινιάζω για τα πάντα, μπορώ να πω ότι μου δίνει το κίνητρο για να συνεχίσω. Κάτι συμβαίνει όταν σταματάς τις κακές σου συνήθειες. Γίνεσαι άλλος άνθρωπος! Ξαφνικά θες να κόψεις και τις υπόλοιπες που δε συμβάλλουν στη φυσική σου κατάσταση. And I think that’s beautiful!

#3 Η αντοχή σου θα κάνει κι αυτή level up

Εντάξει, θα το παραδεχτώ: το πρώτο διάστημα ήμουν φουλ πιασμένη από τη γυμναστική και περπατούσα με ρυθμό χελώνας από τον πόνο. Όμως σταδιακά η αντοχή μου αυξανόταν και πλέον μπορώ να βγάλω πιο εύκολα τις ασκήσεις μου, ακριβώς επειδή υπάρχει πρόοδος! It feels like a reward.

#4 Έξω οι τοξίνες από τον οργανισμό

Τι εννοώ με τον όρο τοξίνες; Όσο σιχαμένο και να ακούγεται, όταν η διατροφή σου είναι ένας συνδυασμός από μπέργκερ, σουβλάκια και γλυκά, μην περιμένεις να μυρίζει το σώμα σου γαρδένιες! Η υγιεινή διατροφή και το νερό λοιπόν, εξαφάνισαν τη βαριά οσμή του ιδρώτα και γενικά του σώματος!

#5 Και η επιδερμίδα τέλεια, παιδιά

Δερματάκι μεταξένιο! Εντάξει, υπερβάλλω λίγο, αλλά εσύ που βλέπεις καθημερινά την επιδερμίδα σου, θα καταλάβεις έστω και τις μικρές βελτιώσεις. Λιγότερα σπυράκια, λιγότερη κυτταρίτιδα και ένα πρόσωπο που βγάζει μια λάμψη. Σκέψου όλα αυτά μόνο μέσα σε έναν μήνα και φαντάσου τι θα γίνει αν παραμείνεις πιστ@ στο πλάνο για καιρό!

#6 Σώμα μου, σώμα μου φτιαγμένο από… πηλό; 

Είχα επιχειρήσει και πέρυσι το Μάρτιο να κάνω διατροφή χωρίς να γυμνάζομαι ωστόσο. Φυσικά και τότε είχα δει διαφορές. Αυτό που κατάλαβα όμως αυτή τη φορά, είναι ότι τώρα είναι πιο ουσιαστικές. Παρόλο που τα κιλά μου δεν έχουν μειωθεί πολύ, το κορμί μου μοιάζει πιο δυνατό και υγιές από πέρυσι. Έχει μειωθεί σημαντικά η χαλάρωση και φυσικά έχει σφίξει περισσότερο. Επιπλέον, λόγω της γυμναστικής μπορώ να κάνω λίγο cheat παραπάνω! It’s a win-win!

#7 Αυτόματος πιλότος: say no more

Ένα πράγμα που μου συνέβαινε τον τελευταίο καιρό πριν αρχίσω να αλλάζω το lifestyle μου ήταν ότι είχα μπει στον αυτόματο πιλότο! Καμία όρεξη για εξέλιξη, μία μόνιμη στασιμότητα, η ίδια ρουτίνα κάθε μέρα και από διάθεση… Κλάφτα Χαράλαμπε! Ωστόσο, με λίγη πίεση στον εαυτό μου κατάλαβα εν τέλει ότι όσο μένεις στάσιμος, τόσο περισσότερο βουλιάζεις. Κάθε αρχή και δύσκολη δε λένε; Αν όμως ψάχνεις την όρεξή σου για ζωή, μία είναι η λύση: Ζήσε υγιεινά!

Bonus: Παρακινείς και τους γύρω σου χωρίς να το ξέρεις! 

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό όταν ξεκινάς να κάνεις κάτι όμορφο και το τηρείς, να βλέπεις ότι παράλληλα δίνεις δύναμη στους γύρω σου να κάνουν το ίδιο. Δε λέει τυχαία ο Mιχαλάκης ο Tζάκσον ότι αν θες να δεις αλλαγή στον κόσμο start with the man in the mirror’! Και το καλύτερο; Δίνουμε ο ένας στον άλλον δύναμη και κίνητρο να συνεχίσουμε!

Ακόμα το σκέφτεσαι;

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΣΤΥΛ

Basic κομμάτια που αξίζει να επενδύσεις για την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου

ΣΤΥΛ

Τα adidas Originals και η Sporty & Rich ανακοίνωσαν την τελευταία τους συνεργασία!

ΣΤΥΛ

H Tommy Hilfiger μας συστήνει την ‘Kendall and Friends’ καμπάνια για την άνοιξη 2024!

HAPPY BODY

10+1 tips που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις διατροφή χωρίς να τα βρεις σκούρα!

HAPPY BODY

Η adidas επαναλανσάρει τα SUPERNOVA, τα must have παπούτσια για τους runners!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET