ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

8 σημάδια ότι έχεις ξεπεράσει τον/την πρώην σου και μπορείς επιτέλους να προχωρήσεις!

Σου ήρθε η επιφοίτηση: It's his loss, not yours!

Γεωργία Σιμιτζή

24 Απριλίου, 2022

Breakups suck θα πω εγώ και νομίζω πως συμφωνούμε όλοι. Το να περνάς ένα χωρισμό είναι σαν να επιζείς από ένα ατύχημα. Κάποιες φορές το μόνο που σου αφήνει είναι μερικές γρατζουνιές που επουλώνονται εύκολα. Άλλες όμως, είναι τόσο επώδυνο που η καρδιά σου γίνεται χίλια κομμάτια.

Ανεξάρτητα από το πόσο έχουν πληγωθεί τα συναισθήματά σου μετά από ένα χωρισμό, εσύ πρέπει να βρεις τη δύναμη να τον ξεπεράσεις και να συνεχίσεις. Σύμμαχός σου σ’ αυτή τη δύσκολη διαδικασία είναι ο χρόνος. Μόνο αυτός μπορεί να σε απελευθερώσει. Θα φτάσει λοιπόν η μέρα που θα ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου το βράδυ και θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν πέρασε ούτε δευτερόλεπτο η σκέψη του/της από το μυαλό σου. Και τότε θα κοιτάξεις και τα υπόλοιπα σημάδια που δείχνουν ότι τον/την ξεπέρασες και θα νιώσεις ξανά ο εαυτός σου!

Αν θες ένα χεράκι βοηθείας για να αναγνωρίσεις αυτά τα σημάδια, είμαι εδώ για να σου το δώσω. Πάμε να τα δούμε:

#1 Σβήνεις τις φωτογραφίες σας

Εκεί που κάποτε τις κοιτούσες κάθε μέρα και σ’ έπαιρναν τα ζουμιά, τώρα σου περνάνε τόσο αδιάφορες που δε βρίσκεις λόγο να τις κρατάς στο προφίλ ή το κινητό σου. Με το να τις σβήσεις σημαίνει ότι αυτό το κεφάλαιο έκλεισε οριστικά για σένα και δε θες να σε κρατάει πίσω από νέες εμπειρίες. Επειδή προσωπικά δεν είμαι υπέρ της ολοκληρωτικής διαγραφής (αναμνήσεις είναι κι αυτές), προτείνω να τις περάσεις στον υπολογιστή σου ή σε ένα USB, που ξέρεις ότι δεν τα τσεκάρεις συχνά!

#2 Όταν σου συμβαίνει κάτι απίθανο ή τρελό, δεν είναι το πρώτο άτομο που σκέφτεσαι να το πεις

Είτε πέρασες ένα δύσκολο μάθημα είτε το κατοικίδιο σου έκανε κάτι αστείο, ο/η πρώην σου ήταν ο/η πρώτος/η που του/της έστελνες ή τηλεφωνούσες. Πλέον τη θέση αυτή έχουν πάρει άλλοι άνθρωποι. Ασυνείδητα λοιπόν, δε σκέφτεσαι να μοιραστείς οτιδήποτε μαζί του/της κι αυτό δείχνει ότι δεν έχει την ίδια θέση στη ζωή σου.

#3 To άκουσμα του «τραγουδιού σας» δε σου προκαλεί κανένα πόνο

Σχεδόν κάθε ζευγάρι έχει ένα κομμάτι που αποκαλεί «το τραγούδι μας». Καταλαβαίνεις ότι η συναισθηματική αξία του είναι μεγάλη. Αν λοιπόν το πετύχεις και μπορείς να το ακούσεις χωρίς να θυμάσαι όσα ζήσατε και να βουρκώνεις, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Το να ακούς ας πούμε το ‘Video Games’ και δε σε κάνει να νιώθεις ότι κάποιος σου σκαλίζει την καρδιά, το ονομάζουμε επιτυχία!

#4 Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που ρώτησες τους κοινούς σας γνωστούς για νέα του/της

«Τον/ην είδες;», «Ποιος/-α είναι αυτός/-ή που ανέβασε στόρι εχθές;», «Είναι χαρούμενος/-η;» και η λίστα με τις στάνταρ ερωτήσεις στους κοινούς φίλους συνεχίζεται… Αλλά οκ, είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό στις αρχές. Όταν όμως έρθει η μέρα που δε θα τις κάνεις, όχι γιατί έπεισες τον εαυτό σου να μην ρωτήσει αλλά γιατί όντως δε σου πέρασε από το μυαλό, τότε έχεις μπει σε μια new era που σου επιφυλάσσει πολλά όμορφα!

#5 Πλέον κάνεις πράγματα γιατί τα απολαμβάνεις, όχι για να μη τον/την σκέφτεσαι 

Αντιπερισπασμός: η πιο εύκολη λύση να απασχολήσεις το μυαλό σου από τις άσχημες σκέψεις. Και τι δεν ξεκίνησες μόλις χώρισες;! Γυμναστική, ζωγραφική, μαγειρική, οτιδήποτε υποσχόταν να κρατήσει την προσοχή σου μακριά από τον πόνο. Είναι άλλη η γλύκα, όμως, του να κάνεις κάτι επειδή το θες και σε ευχαριστεί κι επιτέλους αρχίζεις να τη γεύεσαι!

#6 Κάθε φορά που βλέπεις ζευγαράκια, δεν πεθαίνει κάτι μέσα σου 

Παραδέξου το, όταν ο χωρισμός είναι ακόμα φρέσκος, το να βλέπεις ζευγαράκια στο δρόμο να κρατιούνται χεράκι-χεράκι σου δημιουργεί την ανάγκη να πας να τους χωρίσεις στη μέση. Κακό, αλλά συμβαίνει. Ο εγωισμός μας είναι λίγο θιγμένος με ό,τι έγινε και δεν αντέχει κι άλλα χτυπήματα. Αυτό παύει να ισχύει βέβαια όταν οι πληγές σου έχουν επουλωθεί και δε βλέπεις στα ευτυχισμένα ζευγάρια τη δική σου αποτυχία. Με άλλα λόγια, you’re healed!

#7 Βγήκες ραντεβού με κάποιον/-α και δεν έκανες σύγκριση 

Αρχικά, μόνο και μόνο το γεγονός ότι βγήκες με κάποιον/-α, κάτι λέει. Αν έχεις ξεκινήσει τα ραντεβού και τις γνωριμίες κι απολαμβάνεις την παρέα τους χωρίς να πέφτεις στην παγίδα της σύγκρισης με τον/την πρώην, τότε τον/την έχεις ξεπεράσει 100%. Η σύγκριση συνήθως συμβαίνει όταν έχουμε κρυμμένα συναισθήματα. Αν το ραντεβού σου σε φίλησε και απόλαυσες τη στιγμή χωρίς διασταγμούς και δεύτερες σκέψεις, congrats, you’ve moved on!

#8 Η ιδέα του να παραμείνετε φίλοι δεν είναι τόσο ελκυστική πια

Χωρίζεις και το πρώτο πράγμα που θες είναι να συνεχίσεις να έχεις αυτόν τον άνθρωπο στη ζωή σου. Και σου έρχεται (κλασικά) η ιδέα να μείνετε φίλοι. Αρχίζεις να συνειδητοποιείς πόσο λάθος ήταν λοιπόν, μόλις κάνεις τα πρώτα βήματα να προχωρήσεις στη ζωή σου και νιώθεις ότι αυτή η «φιλία» σε κρατάει πίσω. Έχεις ήδη αρκετούς φίλους, και κανένας από αυτούς δε θα σου φερθεί σαν σκουπίδι – sorry not sorry. Κάποια κεφάλαια δυστυχώς απαιτούν οριστικό κλείσιμο και όταν αυτό γίνεται χωρίς βαριά καρδιά, είναι γιατί βρίσκεσαι στο σωστό σημείο όπου λαμβάνεις τις σωστές αποφάσεις! 

Δεν μπορείς να ξεπεράσεις έναν χωρισμό μέσα σε μια νύχτα. Θέλει χρόνο και προσπάθεια. μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα που θα νιώσεις ξανά ελεύθερος/η να συνεχίσεις τη ζωή σου. Εκεί που κάποτε αισθανόσουν απελπισμένος/η, θα δεις έναν κόσμο πιθανοτήτων. Νέες ευκαιρίες, περιπέτειες και άνθρωποι είναι εκεί έξω για εσένα. Δώσε χρόνο και χώρο στον εαυτό σου και πίστεψέ με, θα τα καταφέρεις!

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET