ΟΛΟ ΠΕΪΖ

9 επιτραπέζια παιχνίδια που μπορούν να καταστρέψουν ακόμα και τις καλύτερες φιλίες!

Όλα καλά μέχρι να πέσει το +4

Γεωργία Σιμιτζή

5 Δεκεμβρίου, 2021

Βρισκόμαστε σ’ αυτή την εποχή του χρόνου που τα επιτραπέζια είναι πάντα μια καλή ιδέα για να περάσουμε ένα χαλαρό βράδυ στο σπίτι με την οικογένεια ή την παρέα μας.

Χαλαρό είπα; Γράψε λάθος! Όλοι ξέρουμε ότι όσο γέλιο κι αν πέφτει κάτι τέτοιες βραδιές, αρκεί μια στιγμή για να λήξει το παιχνίδι με φωνές, νεύρα, κλάματα και ορκισμένους εχθρούς. Ειδικά όταν ο ηττημένος αρνείται να δεχτεί το αποτέλεσμα…

Μ’ ένα γρήγορο flashback, οι πρώτες αναμνήσεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι τα αδέλφια μου να κλέβουν την τράπεζα της Monopoly, να γεμίζουν νυχιές τα χέρια μου στο Jungle Speed, ο μεγάλος μου αδερφός να σκαρφίζεται βολικούς κανόνες ώστε να κερδίσει στο UNO και το board flip ενός φίλου από τα νεύρα του επειδή έχανε. Ώραια πράγματα…

Χωρίς πλάκα, έχετε συνειδητοποιήσει ότι ένα αντικείμενο που έχει δημιουργηθεί για διασκέδαση μπορεί να αποβεί μοιραίο για αδερφικές σχέσεις και φιλίες; Σε φάση μπορεί να είναι και η τελευταία σας φορά που παίζετε ή μιλάτε μεταξύ σας. Τέτοια επιτραπέζια είναι και τα παρακάτω, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν ακόμα και τις καλύτερες σχέσεις:

Monopoly 

Αν κάτι δεν πρέπει να μπλέκεις είναι φιλίες με χρήματα. Σαν να λέμε να μην παίζεις Monopoly με την παρέα σου. Στόχος είναι να κατακτήσεις όλο το ταμπλό ακόμα κι αν πρέπει να μαζέψεις χρήματα από τους συμπαίκτες σου μέχρις ότου χρεοκοπήσουν. Τίποτα δεν είναι δωρεάν, δεν υπάρχει καμία φιλοξενία και ευχή σου είναι ο παίκτης που θέλει μια ακόμα κάρτα, να ρίξει ακριβώς τα ζάρια για να μπει φυλακή. Και πάντα, μα πάντα, θα υπάρχει αυτός που καπαρώνει τον τραπεζίτη αλλά κι εκείνος που κρύβει λεφτά κάτω από το ταμπλό. Βέβαια το πράγμα αρχίζει να χαλάει όταν ξεκινάνε τα δανεικά και οι διακανονισμοί…

UNO

Πιστεύεις ότι θα παίξεις Uno χωρίς να τσακωθείς; Χα, ας γελάσω! Γνωστοί οι κανόνες σε όλους, αλλά πάντα θα υπάρχει αυτός ο ένας που θα προσπαθήσει να τους φέρει στα δικά του μέτρα, με τη δικαιολογία «Έτσι το ξέρω εγώ». Κι όταν θα πας να το χρησιμοποιήσεις εναντίον του, θ’ αρχίσει να τα γυρνάει και να τ’ αλλάζει πάλι. Τόσο απλό παιχνίδι κι όμως μπορεί να προκαλέσει ιστορικούς καυγάδες. Για να μη βγάζω την ουρίτσα μου απ’ έξω, αν μου ρίξεις +4 όταν έχω μία κάρτα για να βγω ή φωνάξεις το εξοργιστικό «ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ UNO», σ’ έχω ξεγράψει από τη ζωή μου!

Jenga

Όσο οι γύροι περνάνε, τόσο πιο τεταμένη γίνεται η ατμόσφαιρα και κάθε κίνηση μοιάζει σαν να εξουδετερώνεις βόμβα. Δε θέλεις με τίποτα να είσαι αυτ@ που θα ρίξει τον πύργο στο πάτωμα και οι φίλοι σου θα πανηγυρίζουν με την ήττα σου. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού παρατηρείς ποια τουβλάκια είναι πιο χαλαρά και εύκολα, και όταν ένας παίκτης προλάβει να βγάλει αυτό που θέλεις εσύ, τότε η πίεση αρχίζει να ανεβαίνει. Αν πάλι διαλέξεις κάποιο «επικίνδυνο» τουβλάκι, τότε θα ακούσεις σχόλια όπως «Τώρα το άγγιξες, δεν μπορείς να αλλάξεις» ή «Με το ένα χέρι μόνο» ή «Ετοιμάσου να τα μαζέψεις από το πάτωμα» κι εσύ πρέπει να συγκρατηθείς και να μην τα πετάξεις όλα πάνω τους.

Risk

Ένα κάπως δύσκολο και πολύωρο παιχνίδι στρατηγικής, που διαλύει νεύρα και σχέσεις. Είναι αμέτρητες οι φορές που έχω τσακωθεί με τους φίλους μου επειδή έχουν το πιόνι τους στη μια περιοχή που μου λείπει για να κατακτήσω Ήπειρο. Τη στιγμή που θα δείξεις αδυναμία, τότε όλοι θα γίνουν ένα και θα σου επιτίθενται μανιωδώς. Ακόμα κι αυτός που είχες συμμαχήσει, θα σου τη φέρει πισώπλατα ή θα πρέπει εσύ να το κάνεις. Η νίκη θέλει θυσίες και ύπουλες κινήσεις. Απλά να ξέρεις, αν παίξεις πολύ βρώμικα, θα γίνεις στόχος όλων.

Taboo

Στο Taboo ο τσακωμός είναι κάτι το αναπόφευκτο. Από τη μία θα δεις την αντίπαλη ομάδα να κάνει νοήματα στον παίκτη της ή να βγάζει ήχους παίρνοντας έτσι πόντους με κλέψιμο, κι από την άλλη δε θα σου μετράνε εσένα πόντους επειδή πέρασε 1 δευτερόλεπτο από τη λήξη του χρόνου και άλλα τέτοια εξοργιστικά! Είναι να μην τα παίρνεις;;;

Trivial Pursuit

Στο συγκεκριμένο επιτραπέζιο είναι δύο τα τινά: ή που θα νιώθεις πολύ έξυπνος ή πολύ χαζός. Ενδιάμεσο δεν έχει. Κι αν είσαι ο μόνος που αισθάνεται χαζός, δεν πρόκειται να τα πας καλά με αυτούς που νιώθουν έξυπνοι. Πρέπει να βρεις τα σωστά άτομα για να μην κλείσει η βραδιά με κλάματα. «Μα καλά, πώς γίνεται να μη γνωρίζει ότι το Ηλιακό σύστημα είναι 4.571 δισ. χρονών; Όλοι το ξέρουν αυτό». Συγγνώμη κιόλας που δεν είμαι κινητή Wikipedia!

Γκρινιάρης 

Ο τίτλος τα λέει όλα, καθώς όλοι γκρινιάζουμε. Πάντα κάποιος σε έχει βάλει στο μάτι και εκεί που είσαι 1 ζαριά πριν μπεις στη safezone, θα φέρει 6άρι και θα σε στείλει στην αρχική σου βάση. Εκεί ξεκινά να βράζει το αίμα σου και θέλεις να πάρεις εκδίκηση. Πλέον, σκοπός δεν είναι να νικήσεις, αλλά να μην αφήσεις αυτόν που σε μπλόκαρε να νικήσει. Κοίτα να δεις πώς ένα απλό και αθώο παιχνίδι μπορεί να φέρει την καταστροφή.

Tichu

Παιχνίδι που ερχόμαστε σε επαφή στο πανεπιστήμιο και μας συνοδεύει σε κάθε μάζωξη, καθώς πάντα κάποιος θα έχει μια τράπουλα. Παίζουμε πάντα σε ομάδες των 2 και εδώ δεν πρόκειται για τσακωμό -μόνο- αντιπάλων, αλλά και συμπαικτών. Πρέπει να παίξετε σαν ομάδα και να μην κοιτάτε ποιος θα βγει πρώτος. Κάρτα κάτω από 10 περιμένεις από αντίπαλο, όχι από συμπαίκτη. Και φυσικά όταν έχεις πει tichu είναι αυτονόητο ότι ο συμπαίκτης σου θα σε βοηθήσει και δε θα μη μείνει με 1 κάρτα στον πρώτο γύρο.

Battleship 

Παιχνίδι που παίζεται με δύο και που φέρνει πολλά νεύρα. Πέρα από θέμα στρατηγικής, είναι και μεγάλο θέμα τύχης το αν θα πετύχει(ς) αντίπαλο σκάφος, πράγμα που θα έπρεπε να σε κάνει να το παίρνεις λίγο πιο ψύχραιμα, αλλά το μόνο που σκέφτεσαι είναι «ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΒΡΗΚΕ;;;». Πατάει εκεί ένα Ε7 και τσουπ, η τορπίλη βρίσκει καράβι σου. Αυτή η τύχη μάλλον είναι που το κάνει ακόμα πιο εκνευριστικό! Δεν είναι στα χέρια τού άλλου, αλλά φταίει. Εκεί προσέχεις να μην είναι προβλέψιμες οι τοποθετήσεις σου, επειδή μετά θα σε πάρει σερί κι εσύ θα συνεχίζεις να κάνεις μια τρύπα στο νερό.


Όπως και να έχει, καλό είναι να μην κρατάμε κακία πάνω από 1 ώρα – εκτός αν σου πετάξουν όλοι +4. Εκεί θέλει μέρες!

FUN ZONE

EVENTS

Red Bull Dance Your Style: Ο πιο δυνατός ελληνικός street dance διαγωνισμός επιστρέφει! 

Μουσική

Εταιρεία σε πληρώνει για να ακούσεις το νέο άλμπουμ της Taylor Swift δοκιμάζοντας εσώρουχα!

BINGE WATCHING

Ξεχάστε τους Πειρατές της Καραϊβικής που ξέρατε, η επόμενη ταινία θα είναι reboot!

BINGE WATCHING

‘Maestro’: Το Mega έδωσε ημερομηνία πρεμιέρας της 2ης σεζόν – Το φθινόπωρο και η 3η!

EVENTS

Στο Horrorant Film Festival θα απολαύσεις 3 ταινίες του Lamberto Bava παρουσία του ίδιου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET