fbpx

8 αντικείμενα που θα μετατρέψουν το φοιτητικό σου δωμάτιο, στο πιο ευχάριστο μέρος που μπήκες ποτέ!


Η διακόσμηση του προσωπικού σου χώρου είναι κάτι απόλυτα υποκειμενικό κι εξαρτάται από τα γούστα, τα ερεθίσματα και τις επιθυμίες του καθενός. Κάλιστα λοιπόν, κάτι που φαντάζει ιδιαίτερα όμορφο κι αισιόδοξο για έναν άνθρωπο, μπορεί σε κάποιον άλλο να προκαλεί τα χειρότερα συναισθήματακαι τον μέγιστο αρνητισμό. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις λοιπόν, για το πώς να διακοσμήσεις τον προσωπικό σου χώρο ούτως ώστε να γίνεις όσο το δυνατόν πιο αποδοτικός και δημιουργικός εντός αυτού. Υπάρχουν όμως, προτάσεις και ιδέες τις οποίες μπορεί ο καθένας να τσεκάρει, να φιλτράρει κι αναλόγως να προχωρήσεις στις επιλογές του.

Είναι και η επιστήμη της ψυχολογίας βέβαια, η οποία έχει αποφανθεί ότι το φοιτητικό σου σπίτι χρειάζεται τα παρακάτω αντικείμενα/λεπτομέρειες, ώστε να σου δημιουργεί τα καλύτερα συναισθήματα και τους πιο ευχάριστους συνειρμούς:

1. Πράσινοι ή κίτρινοι τοίχοι

Απ’ όλα τα χρώματα, έχει αποδειχτεί ότι αυτές οι δύο συγκεκριμένες αποχρώσεις δημιουργούν θετικούς συνειρμούς στους ανθρώπους. Σκέψου το κι αλλιώς. Πολλές φορές συνδυάζουμε το πράσινο με τη φύση και το κίτρινο με τον ήλιο. Σε ποιον δεν αρέσει η φύση κι ο ήλιος; Είναι οι καλύτερες προτάσεις για τους τοίχους του σπιτιού σου και θα λανσάρεις και μόδα στην παρέα σου, μιας και δεν είναι πολλοί εκείνοι που κάνουν τέτοιου είδους επιλογές.

green-walls

2. Φρέσκα λουλούδια

Παρόλο που δεν υπάρχει κάτι πιο θλιβερό από τη διαδικασία να πετάς στα σκουπίδια τα μαραμένα λουλούδια που μέχρι πρότινος ομόρφαιναν το σπίτι σου, είναι μεγάλη επένδυση για την ευτυχία σου. Η παρουσία φυτών κι ανθών στο σπίτι, πυροδοτεί χαρούμενα συναισθήματα και σκέψεις αισιοδοξίας για τα εμπόδια της καθημερινότητας. Γέμισε λοιπόν, τον προσωπικό σου χώρο με κάθε λογής χρωματιστές γλαστρούλες και θα δεις μεμιάς την αλλαγή στη διάθεσή σου!

amazing-beautiful-blue-colours-favim-com-3188553

3. Φωτογραφίες με αγαπημένα σου άτομα

Κολλάζ και καδράκια από φωτογραφίες μαζί με τους φίλους, την οικογένεια και τον/τη σύντροφό σου για παράδειγμα, είναι εγγυημένη λύση στη δημιουργία ενός ευχάριστου mood στο δωμάτιό σου. Μάλιστα, υπάρχει έρευνα του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ στην Αγγλία, σύμφωνα με την οποία το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, κοιτάζοντας παλιές φωτογραφίες δημιουργεί θετικούς συνειρμούς με την πλέον χαλαρή διάθεση.

photos

4. Κεριά βανίλιας

Πάντα υπάρχει καλός λόγος να ανάψεις ένα ή περισσότερα κεριά στο σπίτι σου, ειδικά μετά από μία άκρως αγχωτική ημέρα. Είναι απίστευτα χαλαρωτική η μυρωδιά των κεριών, η οποία έχει θετική επίδραση στην ψυχική σου κατάσταση. Αν θες λοιπόν, να ξεσηκώσεις τη διάθεσή σου, τα κεριά με μυρωδιά βανίλιας είναι η ιδανική επιλογή.

candles1

5. Χνουδωτοί φίλοι

Υπάρχει λόγος που ο σκύλος χαρακτηρίζεται ως «ο καλύτερος φίλος» του ανθρώπου. Τα κατοικίδια βλέπετε, είναι σε θέση να προσφέρουν σημαντική στήριξη στους κατόχους τους, να τους λυτρώσουν από την κοινωνική απομόνωση και γενικότερα να βελτιώσουν κάθε πτυχή της ζωής τους.

pets

6. Καλοφτιαγμένο κρεβάτι

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΩΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΟΥ! Κι αυτό γιατί σε βοηθά να ξεκινάς την μέρα σου με τις καλύτερε προϋποθέσεις. Σύμφωνα με μία έρευνα, το 71% των ανθρώπων που στρώνουν καθημερινά το κρεβάτι τους το πρωΐ νιώθουν ευτυχισμένοι, ενώ το 62% όσων δεν το στρώνουν καταβάλλονται από αρνητικά συναισθήματα. Δύ λεπτά να αφιερώνεις κάθε πρωΐ για αν στρώνεις το κρεβάτι σου, δεν είναι και τόσο μεγάλη υπόθεση. Κάνε το λοιπόν συνήθεια, ξεκινώντας κιόλας από αύριο!

bed

7. Ημερολόγιο

Η γυμναστική και ο ύπνος είναι απόλυτα ικανοποιητικές δραστηριότητες. Όμως η συγγραφή της καθημερινότητας ή των σκέψεών σου σε ένα ημερολόγιο θα συμβάλλει μελλοντικά στην διάθεσή σου. Έρευνα έχει δείξει ότι με το να ανατρέχεις σε πράγματα που έχεις γράψει κάποια στιγμή στο παρελθόν, θα σε βοηθήσει να νιώσεις πιο χαρούμενος/η.

1478514468-happy-science-journal

8. Και να θυμάσαι: Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα

Μία έρευνα έχει αποδείξει ότι υπάρχει μία σύνδεση ανάμεσα στην κορτιζόλη (μία στρεσογόνο ορμόνη) που εμφανίζεται περισσότερο στις γυναίκες και ειδικά σε εκείνες που ζουν σε σπίτια που έχουν μεγάλη πυκνότητα πραγμάτων και αντικειμένων. Όσο περισσότερα πράγματα έχεις στο σπίτι σου, τόσο περισσότερο στρες θα δημιουργείται, κι αυτό γιατί η ακαταστασία συνδέεται με το αίσθημα της αποτυχίας. Αφαίρεσε λοιπόν όλα εκείνα τα αντικείμενα που δεν είναι και τόσο αναγκαία στον προσωπικό σου χώρο για να έχεις μία πιο χαρούμενη και ήρεμη ζωή.

home

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET