ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7 φόβοι που αντιμετωπίζει μια κοπέλα και δεν την αφήνουν να ευχαριστηθεί το σεξ!

Το σεξ μπορεί να είναι πολλά πράγματα: απολαυστικό, διασκεδαστικό, χαλαρωτικό κι αναζωογονητικό, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους. Υπάρχουν άνθρωποι που σε ό,τι αφορά στο σεξ, δε νιώθουν παρά μόνο φόβο κι άγχος. Είναι μερικά πράγματα που δεν είναι φανερά, αλλά ασυνείδητα κάνουν μία γυναίκα να φοβάται τη σεξουαλική επαφή κι ό,τι συνεπάγεται μ’ αυτή. […]

Mademoisex

15 Φεβρουαρίου, 2018

Το σεξ μπορεί να είναι πολλά πράγματα: απολαυστικό, διασκεδαστικό, χαλαρωτικό κι αναζωογονητικό, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους. Υπάρχουν άνθρωποι που σε ό,τι αφορά στο σεξ, δε νιώθουν παρά μόνο φόβο κι άγχος. Είναι μερικά πράγματα που δεν είναι φανερά, αλλά ασυνείδητα κάνουν μία γυναίκα να φοβάται τη σεξουαλική επαφή κι ό,τι συνεπάγεται μ’ αυτή.

Το σεξ είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας κι ειδικά το καλό σεξ εκτιμάται λιγάκι παραπάνω. Είναι η μικρή η ζωή για να κάνεις κακό σεξ ή μάλλον για να αποφεύγεις να κάνεις. Σίγουρα θα έχεις βιώσει άβολες ή άσχημες σεξουαλικές εμπειρίες, σίγουρα έχεις πονέσει, αλλά δεν πρέπει να νιώθεις ενοχές για όσα έχεις βιώσει. Αντιμετώπισε τους φόβους και τα άγχη σου και θα δεις ότι αμέσως η σεξουαλική σου ζωή θα απογειωθεί.

Αυτοί είναι οι φόβοι που αντιμετωπίζει κάθε κοπέλα και την αποτρέπουν να απολαύσει όπως πρέπει το σεξ:

1. Φοβάσαι ότι δε φαίνεται ωραίο το σώμα σου

Όλοι και όλες έχουμε ανασφάλειες. Αλίμονο δηλαδή. Κανείς δεν είναι τέλειος. Κανείς επίσης δε γνωρίζει καλύτερα τον ίδιο σου τον εαυτό από ό,τι εσύ. Εάν σκέφτεσαι ότι δεν είσαι ελκυστική κι ότι το σώμα σου δεν είναι ωραίο, περνάς αυτήν την ιδέα και στο σύντροφό σου και πραγματικά είναι το τελευταίο πράγμα που θες να συμβεί. Μην επικεντρώνεσαι στα αρνητικά στοιχεία πάνω σου, αλλά αντιθέτως φρόντισε να τονίσεις τα ελκυστικά σου σημεία και να τα αναδείξεις ως μέρος της σεξουαλικότητάς σου.

2. Φοβάσαι ότι δεν είσαι καλή στο σεξ

Αν θεωρείς πως είσαι άπειρη ή τέλος πάντων ότι δεν έχεις τόσες πολλές σεξουαλικές εμπειρίες, το πιο πιθανό είναι να πιστεύεις ότι δεν κάνεις καλό σεξ. Λάθος σκέψη. Κανείς δε γεννήθηκε με έμφυτη τη σεξουαλική πράξη και κανείς δεν ήξερε από την πρώτη στιγμή πώς να το κάνει σωστά. Τα πάντα στο σεξ είναι θέμα συνήθειας, επανάληψης κι αυτοπεποίθησης. Με το σωστό άτομο και με λίγο πειραματισμό, θα βελτιώνεσαι όλο και περισσότερο. Ναι, υπάρχει πολύ κακό σεξ εκεί έξω, αλλά δεν ανήκεις απαραίτητα κι εσύ σ’ αυτήν την κατηγορία.

3. Φοβάσαι ότι δε θα καταφέρεις να έρθεις σε οργασμό

Μεγάλο ταμπού κι αυτό. Οι γυναίκες που κάνουν σεξ και καλό μάλιστα, αλλά δεν καταφέρνουν να έρθουν τελικά σε οργασμό είναι πάρα πολλές, πιο συγκεκριμένα, αποτελούν την πλειονότητα. Το ότι δεν μπορείς να έρθεις σε οργασμό, δε σημαίνει ότι δεν κάνεις κάτι καλά εσύ ή ο σύντροφός σου ή ότι είσαι ανοργασμική. Πολύ απλά σημαίνει ότι δεν έχεις χαλαρώσει αρκετά και δεν είσαι έτοιμη ψυχολογικά γι’ αυτό. Από την στιγμή που αφεθείς, σταματήσει να κάνεις ένα σωρό σκέψεις κι εμπιστευτείς τον εαυτό σου και το σύντροφό σου, θα δεις ότι θα καταφέρεις να τελειώσεις.

4. Φοβάσαι μήπως απογοητεύσεις το σύντροφό σου

Αυτό είναι η φυσική συνέχεια του να πιστεύεις ότι δεν είσαι αρκετά καλή στο σεξ. Εσύ η ίδια υπονομεύεις τον εαυτό σου. Πρέπει να το καταλάβεις αυτό και να το ξεπεράσεις. Και στο κάτω – κάτω της γραφής, μην κοιτάζεις μόνο εκείνον. Κοίταξε πρώτα τον εαυτό σου και τα δικά σου θέλω κι ανάγκες και ύστερα εκείνον. Ναι μεν, δεν χωρούν εγωισμοί στον έρωτα, αλλά είναι πραγματικά λάθος να πιστεύεις ότι για κάθε τι που πάει στραβά στο σεξ, φταις εσύ.

5. Φοβάσαι μήπως πληγωθείς

Άμα ήταν έτσι, κανείς δε θα έκανε ποτέ σεξ. Ότι θα πληγωθείς είναι αναπόφευκτο. Δεν υπάρχει ιδανική σχέση και γενικότερα οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Όχι μόνο δεν πρέπει να αποφύγεις να πληγωθείς, αλλά να το επιδιώξεις. Και θα πληγωθείς και θα πονέσεις και θα κλάψεις και θα μάθεις από τα λάθη σου. Φυσικά την στιγμή που θα τα βιώσεις όλα αυτά, θα είναι πολύ στενάχωρο, αλλά μόνο δυνατή θα βγεις εκ των υστέρων από την όλη κατάσταση.

6. Φοβάσαι μήπως κολλήσεις κάποιο ΣΜΝ

Όλοι μας, την έχουμε αυτήν τη φοβία. Γι’ αυτό ένας μόνο είναι ο τρόπος να νιώθεις σιγουριά. Προ-φυ-λα-κτι-κό. Θα το λέμε και θα το ξαναλέμε συνέχεια. Δε νοείται σεξ χωρίς προστασία. Είτε έχεις μία σταθερή σχέση κι έναν μονάχα σύντροφο είτε δε δεσμεύεσαι και βιώνεις διαφορετικές σεξουαλικές εμπειρίες, οι προφυλάξεις είναι το παν. Οφείλεις να προστατεύσεις όχι μόνο το σύντροφό σου, αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό. Η υγεία σου είναι πάνω απ’ όλα.

7. Φοβάσαι μήπως ακουστούν περίεργοι ήχοι τη λάθος στιγμή

Τα πάντα μπορούν να συμβούν πάνω στο σεξ. Θα υπάρξουν σίγουρα στιγμές αμηχανίας και γέλιου και σ’ αυτό το σημείο, είναι στο χέρι σου πως θα αντιμετωπίσεις την εκάστοτε κατάσταση, μην αφήνοντας περιθώρια για παρεξηγήσεις ή άβολες σκηνές. Και αίσθηση για ούρηση θα υπάρξει και κολπικά αέρια και δυνατές κραυγές. Όλα στο πρόγραμμα είναι κι είναι απόλυτα φυσιολογικά. Μην αφήνεις αυτά τα πράγματα να σας κομπλάρουν και να χαλάσουν τις όμορφες στιγμές που βιώνετε με το σύντροφό σου.

 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET