fbpx

6 πράγματα που θα ζητούσε κάθε φοιτητής για το νέο χρόνο, αν έστελνε γράμμα στον Άι Βασίλη!


Πάει, πέρασαν εκείνα τα χρόνια που η λίστα των δώρων μας γέμιζε με επιτραπέζια, κούκλες, μπάλες και ποδήλατα. Πλέον, έχοντας έρθει αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα, έχουμε προσαρμόσει και τις ευχές μας σ’ αυτή. Γιατί κανένα παιχνιδάκι από τον Άι Βασίλη δε θα μας βοηθήσει να τα βγάλουμε πέρα, πόσο μάλλον στη σχολή. Γι’ αυτό και η λίστα μας περιλαμβάνει πιο ουσιαστικές επιθυμίες. Όχι, δεν είμαστε βολεμένοι, απλώς είναι που έχουμε προσπαθήσει με κάθε άλλο τρόπο να ανταπεξέλθουμε κι εν τέλει δεν τα καταφέρνουμε!

Μιας και είναι η περίοδος λοιπόν που ο Άι Βασίλης κάνει χατίρια σε μικρούς και μεγάλους (από όσο ξέρουμε δηλαδή), είναι μια καλή ευκαιρία να ζητήσουμε κι εμείς κατιτίς, μια βοήθεια βρε παιδί μου. Την οποία βοήθεια δε θα τη χαρούμε για ένα βράδυ και μετά θα τη βαρεθούμε, αλλά θα μας βοηθήσει να τη βγάλουμε καθαρή όλο το νέο έτος και θα κάνει πιο εύκολα τα φοιτητικά τα χρόνια.

Ιδού η λίστα κάθε φοιτητή εκεί έξω προς τον Άι Βασίλη:

#1 Ένα mystudies γεμάτο 10αράκια

Άντε και πες πως βλέπουμε ένα 8, δε θα του κρατήσουμε κακία, καλοδεχούμενο κι αυτό. Αλλά μέχρι εκεί, μη ξεπέσουμε παρακάτω, γιατί άμα είναι έτσι δε χρειαζόμασταν τη βοήθειά του, μπορούσαμε και μόνοι μας… Αφού λοιπόν διανύουμε την πιο χαρούμενη και μαγική περίοδο του χρόνου, ζητάμε από το Άγιο να κάνει τα μαγικά του στην εξεταστική που έρχεται, να δούμε κι εμείς μια άσπρη μέρα.

#2 Λίγο παραπάνω χρόνο 

Οι διακοπές είναι κάτι σαν ωρολογιακή βόμβα. Τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο φαίνονται. Ναι μεν έχεις κάποιο διάστημα να ξεκουραστείς, αλλά από την άλλη πόσο καλά μπορείς να περάσεις όταν από μέσα σου μετράς αντίστροφα μέχρι το τέλος όλων (μέχρι να σκάσει αυτή η βόμβα δηλαδή). Συμφωνούμε όλοι λοιπόν ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να αυξηθεί έστω και λίγο η διορία μέχρι την έκρηξη. Να προλάβουμε να κάνουμε 2-3 πραγματάκια παραπάνω, βρε παιδί μου.

#3 «5 λεπτάκια ακόμα»

Μιας και πιάσαμε το ζήτημα του χρόνου, λίγη ώρα παραπάνω μέσα στην ημέρα αφιερωμένη στον ύπνο, δε θα μας χάλαγε καθόλου. Όχι τίποτα άλλο, απλώς να μπορούμε να δούμε ένα επεισόδιο ακόμα χωρίς ενοχές και χωρίς να σερνόμαστε στα πατώματα την επομένη. Για να μην παρεξηγούμαστε βέβαια, τα 5 λεπτά επιπλέον που ζητάμε από όποιον μας ξυπνάει (ή και από τον ίδιο μας τον εαυτό) δεν είναι ικανοποιητικά, τρόπος του λέγειν. 2-3 ωρίτσες είναι μια καλή προσθήκη πιστεύω.

#4 Ένα πολυμηχάνημα, να ξεκουράσει τα χεράκια μας

Αν κάνεις μοναχική φοιτητική ζωή, έχεις το δικό σου σπιτικό να κρατήσεις όρθιο, τότε αυτή η ευχή σου λέει πολλά. Δεν είναι μόνο ο Άι Βασίλης ο τυχερός που θα την ακούσει, είναι όλοι οι άγιοι και οι θεοί μαζί που έχουν ακούσει τα παρακάλια σου για να βρεθεί αυτό το μαραφέτι που θα σε αποδεσμεύσει από τα πλυντήρια (ή τα άπλυτα στην καρέκλα), το μαγείρεμα (ή τα ντελίβερι), το συγύρισμα (ή την ακαταστασία) και τα σχετικά. Αλλά μιας και έχει πάρει σειρά ο Άι Βασίλης, ας δούμε τι μπορεί να κάνει κι αυτός. Στην τελική, αφού δεν έχει εφευρεθεί ακόμα, ας το κάνει ο ίδιος. 364 μέρες το χρόνο κάθεται αραχτός, δε θα πάθει τίποτα άμα βάλει λίγο το μυαλουδάκι του να δουλέψει!

#5 Τσάμπα φαΐ για κάθε φοιτητή

Η κατάσταση έχει ως εξής. Τρώγε τρώγε έξω κάθε μέρα, πάει το μηνιάτικο. Το φαγητό και μόνο να βγάλεις από τα έξοδα, είσαι άρχοντας, δε θες τίποτα άλλο. Αν πρέπει να διαλέξουμε δηλαδή ένα από τα έξοδά μας να διαγραφεί από τη λίστα, να μην το ξανά έχουμε έγνοια ποτέ, τα πιτόγυρα, οι πίτσες, τα μπέργκερς και όλα αυτά τα καλά που τρώμε είναι πρώτα στη λίστα… με διαφορά από τα δεύτερα.

#6 Κανά ψιλό 

Σε περίπτωση που τα παραπάνω είναι λίγο απίθανα να τα καταφέρει, ας έρθουμε στην πιο απλή αλλά εξίσου σημαντική εναλλακτική. Πώς γίνεται από μια ηλικία και μετά με τους νονούς και τους θείους, που αντί για δωράκια, δίνουν κανένα λεφτό και ξεμπερδεύουν; Ε, έτσι και με τον Άγιο Βασίλη, σε περίπτωση που τα βρει σκούρα με τα παραπάνω, καλό θα ήταν να μην αυτοσχεδιάσει, δε θέλουμε απρόοπτα. Και τα χρήματα μια χαρά είναι, θα πνίξουμε με αυτά τον πόνο μας για τα προβλήματά μας!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET