fbpx

5 είδη σχέσεων που δεν έχουν πολλές ελπίδες να αντέξουν στο χρόνο!


Με συγχωρείτε αν σας το χαλάω, αλλά δεν είναι όλες οι σχέσεις για να αντέχουν στο χρόνο. Κάτι είχατε καταλάβει το ξέρω, γι’ αυτό είμαι εδώ, για να σας επιβεβαιώσω. Φυσικά και ξεκινάς μία σχέση με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με υψηλές προσδοκίες. Και φυσικά πολλές φορές τα πράγματα βαίνουν όντως καλώς, ακριβώς όπως τα σχεδίαζες. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η κατάσταση κάπου στραβώνει και η σχέση διαρκεί λιγότερο κι από το γάμο Γκλέτσου – Λυκουρέζου (2 μήνες όλοι κι όλοι).

Καλώς ή κακώς, μερικές σχέσεις είναι καταδικασμένες να τελειώσουν πριν καν αρχίσουν. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων πόσο θα κρατήσουν στο χρόνο και αν, αλλά υπάρχουν μερικά σημάδια που μετά βεβαιότητας μαρτυρούν ότι η κατάσταση θα είναι προβληματική και πολύ σύντομα θα οδηγηθεί σε χωρισμό.

Αυτά είναι τα είδη σχέσεων που δεν έχουν καμία ελπίδα να διαρκέσουν:

1 | Είναι μεγάλη… η διαφορά ηλικίας

Το ξέρω ότι μπορεί να σας φανεί κάπως να θίγω το θέμα της ηλικίας ως μέρος του προβλήματος μίας σχέσης και feel free να διαφωνήσετε, αλλά είναι άποψή μου. Δε βγάζω την ουρά μου απέξω. Έχω 9 χρόνια διαφορά με το σύντροφό μου και παρόλο που ούτε εμείς οι ίδιοι την καταλαβαίνουμε ιδιαίτερα, ούτε οι γύρω μας, όσο και να το κάνεις σε ορισμένα πράγματα γίνεται αισθητή. Φαντάσου δηλαδή τι γίνεται στα ζευγάρια που τα χωρίζουν 15 και 20 χρόνια. Μπορεί στην αρχή να έχει πλάκα, αλλά αργά ή γρήγορα το χάσμα θα φανεί.

2 | Εδώ είναι το κακό το σεξ

Όπως και να το κάνουμε, το σεξ σε μια σχέση είναι ζωτικής σημασίας. Από την στιγμή που ένα ζευγάρι δεν τα βρίσκει στο κρεβάτι, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Μα ήθελα να ‘ξερα, σεξ δεν κάνετε πριν να αποφασίσετε να προτείνετε σχέση στον/στην άλλον/η; Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να αποφάσισες να είσαι μαζί με κάποιον και στη συνέχεια να σου βγει κακό το κρεβάτι. Η μόνη εξήγηση που δίνω είναι να είχες αντιληφθεί το πρόβλημα, να ήλπιζες σε βελτίωση μέσα στο χρόνο και τελικά να σου ‘ρθαν αλλιώς τα πράγματα.

3 | Η απόσταση είναι μεγάλη bitch

Φυσικά και υπάρχουν περιπτώσεις που σχέσεις από απόσταση διαρκούν και έχουν αίσια έκβαση. Το σύνηθες όμως, είναι το ακριβώς αντίθετο. Η απόσταση φθείρει τη σχέση. Δε βλέπεις τον άλλον, σου λείπει αλλά δε μπορείς να κάνεις και κάτι, ο ένας απέχει πια από την καθημερινότητα του άλλου, δεν υπάρχει σεξ, οι πειρασμοί είναι περισσότεροι και εν τέλει επέρχεται μία βαρεμάρα και διάθεση για κάτι διαφορετικό. Δε μιλάω για τις περιπτώσεις που η απόσταση είναι χρονικά οριοθετημένη, αλλά για εκείνες που δεν υπάρχει σαφής ή και καθόλου ημερομηνία επιστροφής.

4 | Οι φίλοι σου δεν τον/την εγκρίνουν

Όπως πολύ καλά ξέρεις, η επιρροή των φίλων πάνω μας είναι ιδιαίτερα ισχυρή αν μη τι άλλο. Aν οι φίλοι μας δε συμπαθήσουν το αγόρι/κορίτσι μας, δύσκολα θα επιβιώσει αυτή η σχέση. Ό,τι κι αν κάνει, θα τον/την κατηγορούν και φυσικά όταν τελικά χωρίσεις, θα ακούσεις το κλασσικό «ε, στα ‘λεγα εγώ».

5 | Τι κάνει ο φίλος σου ο τάρανδος;

Άντρας ή γυναίκα που απίστησε, με μαθηματική ακρίβεια, θα το ξανακάνει. Όταν αποφασίσεις να απατήσεις το αγόρι/κορίτσι σου και έχεις πάρει πια το κολάι, δύσκολα δε θα ξαναμπείς στον πειρασμό. Δεν έχω γνωρίσει κανέναν άνθρωπο που ευχαρίστως θα συγχωρούσε την απιστία και δε θα τον ένοιαζε καθόλου. Το λογικό είναι από τη στιγμή που ο/η σύντροφός σου σε κερατώσει, να μαζέψεις τα κομμάτια σου και την αξιοπρέπειά σου και να χωρίσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να είναι μία σχέση μετά την αποκάλυψη της απιστίας. Ποια εμπιστοσύνη να υπάρχει; Ποια διάθεση για σεξ; Ποιο μέλλον;


Photo by Arthur Savary on Unsplash

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET