ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

5 τρόποι να κάνεις πιο εύκολα φίλους τις πρώτες μέρες στο Πανεπιστήμιο!

Το μαρτύριο των Πανελληνίων έλαβε τέλος πριν από αρκετούς μήνες και μοιάζει πλέον με μια παλιά, κακή ανάμνηση. Πέρασες ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής σου μπορώ να μαντέψω… Τώρα όμως, επέστρεψες πίσω στην καθημερινότητα. Οι σχολές άνοιξαν τις πόρτες τους και για όσους έχουν περάσει μακριά από το πατρικό τους, ήρθε η ώρα […]

Κλεοπάτρα Μπράιτ

13 Σεπτεμβρίου, 2017

Το μαρτύριο των Πανελληνίων έλαβε τέλος πριν από αρκετούς μήνες και μοιάζει πλέον με μια παλιά, κακή ανάμνηση. Πέρασες ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής σου μπορώ να μαντέψω… Τώρα όμως, επέστρεψες πίσω στην καθημερινότητα.

Οι σχολές άνοιξαν τις πόρτες τους και για όσους έχουν περάσει μακριά από το πατρικό τους, ήρθε η ώρα να εξοικειωθούν με την ιδέα: «μένω μόνος/η». Αν είσαι ένας/μία απ’ αυτούς καταλαβαίνεις. Μέσα σου κυριαρχεί ο φόβος για το άγνωστο. Θα κάνεις παρέες; Θα σε αποδεχτούν τα παιδιά στη σχολή; Θα ταιριάξετε σαν χαρακτήρες; Πώς μπορείς να προσεγγίσεις τους νέους σου συμφοιτητές;

Ακολουθούν λοιπόν, μερικά βασικά tips για να γίνει η φοιτητική κοινωνική σου ζωή σημαντικά πιο εύκολη:

#1 Ημέρα καλωσορίσματος

Κάθε σχολή, λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα (ή ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτών) συγκεντρώνει τους πρωτοετείς φοιτητές για να τους εξηγήσει πώς ακριβώς λειτουργεί το Πανεπιστήμιο, ποιοι οι στόχοι της σχολής και πώς θα προσαρμοστεί κανείς πιο εύκολα. Ταυτόχρονα, είναι η τέλεια ευκαιρία να κάνεις γνωριμίες! Πολλοί σκέφτονται «πού να τρέχω πρωί πρωί;» αλλά αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος! Όταν όλοι είναι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσετε και να κανονίσετε τον πρώτο σας καφέ. Στην τελική, αυτό δε θέλουμε;

#2 Εγγραφή στα γκρουπάκια της σχολής

Προφανώς ξέρετε πως κάθε έτος έχει το δικό του γκρουπάκι στο facebook, στο οποίο οι φοιτητές ανεβάζουν τις απορίες τους σχετικά με το κάθε μάθημα και την εν γένει λειτουργία της σχολής. Μη χάνεις χρόνο λοιπόν και γράψου αμέσως τόσο στο έτος σου όσο και στη γενικότερη ομάδα του Πανεπιστημίου. Μετά απ’ αυτήν την κίνηση, δε θέλει και πολύ. Λίγο οι απορίες των άλλων και οι απαντήσεις σου, λίγο τα threads που θα ανοίξεις, πάει, γνωριστήκατε!

#3 Διάβασμα στη βιβλιοθήκη

Πώς μπορείς να συνδυάσεις το διάβασμα με την κοινωνική σου ζωή; Μα φυσικά με τη βιβλιοθήκη της σχολής σου! Συν του οτι γεμάτη πρωτοετείς, αφού όλοι είναι ψαρωμένοι και νομίζουν ότι πρέπει να διαβάζουν πολύ από τις πρώτες κιόλας ημέρες. Ξεκίνα τις καθημερινές σου επισκέψεις κι αργά ή γρήγορα θα βρεις τη δική σου παρέα. Εδώ που τα λέμε, είναι και το καλύτερο tip απ’ όσα συμπεριλαμβάνω στο άρθρο. Ξέρεις τι σημαίνεις, να μπαίνεις σε mood διαβάσματος από την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων; Άσε, θα καταλάβεις μόλις φτάσει η εξεταστική του Φεβρουαρίου…

#4 «Γνωριμία» με τα στέκια της σχολής

Κάθε σχολή (και Πανεπιστήμιο πολλές φορές) έχει τα στέκια της. Πώς αλλιώς θα περνούν τις κενές τους ώρες οι φοιτητές; Για πολλούς, λειτουργούν κι ως σημεία συνάντησης με την υπόλοιπη παρέα, κάθε πρωί. Άλλωστε, ο πρωινός καφές επιβάλλεται, για να τα βγάλεις πέρα με το ξύπνημα (από τα χαράματα). Μάθε λοιπόν ποια είναι αυτά τα στέκια και επίλεξε εκείνο που σου ταιριάζει περισσότερο. Οι γνωριμίες θα έρθουν από μόνες τους, μην αγχώνεσαι…

#5 Τσεκάρισμα φοιτητικών παρατάξεων

Ξέρω με το που διαβάσεις το tip σου δημιουργήθηκε μια κάποια απορία. Λογικό, όταν όλοι βάλλουν κατά των φοιτητικών παρατάξεων και των κομμάτων στις σχολές. Έλα όμως, που η ένταξη σ’ αυτές, είναι ένας από τους πλέον διαδεδομένος τρόπους να κάνεις νέες γνωριμίες. Σίγουρα δεν είναι μια λύση που ταιριάζει σε όλους, κάποιοι ωστόσο, θα τη δουν με καλό μάτι. Δες και τη θετική πλευρά: θα γνωρίσεις νέα άτομα με τις ίδιες αντιλήψεις που έχεις κι εσύ. Δεν είναι και τόσο κακή ιδέα…

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET