ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Τα 5 κλασσικά προβλήματα της φοιτητικής ζωής και οι καλύτερες λύσεις τους!

Ειλικρινά, μακάρι τα φοιτητικά μας προβλήματα, να περιορίζοντας σε ένα κακό μεθύσι ή μια ακόμη, αποτυχημένη σχέση. Δυστυχώς όμως, έρχεται η στιγμή που ο διάβολος σπάει το ποδάρι του και προκύπτουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα που μας προβληματίζουν σε σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό. Αν ψάχνεις τρόπο να τα αποφύγεις, σου δηλώνω με απόλυτη βεβαιότητα πως δεν πρόκειται να τον βρεις. […]

Default avatar

Guest Author

18 Οκτωβρίου, 2016

Ειλικρινά, μακάρι τα φοιτητικά μας προβλήματα, να περιορίζοντας σε ένα κακό μεθύσι ή μια ακόμη, αποτυχημένη σχέση. Δυστυχώς όμως, έρχεται η στιγμή που ο διάβολος σπάει το ποδάρι του και προκύπτουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα που μας προβληματίζουν σε σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό.

Αν ψάχνεις τρόπο να τα αποφύγεις, σου δηλώνω με απόλυτη βεβαιότητα πως δεν πρόκειται να τον βρεις. Μπορείς να την σκαπουλάρεις από κανά δυο (το πολύ), σίγουρα όμως, όχι από όλα. Για αυτό είναι καλό να έχουμε ένα σχέδιο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας, προκειμένου να μην πανικοβληθούμε την κρίσιμη στιγμή.

Η λίστα που ακολουθεί, παρουσιάζει τα κλασσικότερα από τα προβλήματα της φοιτητικής ζωής με την ελπίδα πως οι λύσεις μας, είναι αρκούντως ικανοποιητικές.

1. Όταν σιχαίνεσαι τα μαθήματά σου!

foititika-probs1

Αν πιάσεις τον ευατό σου να μη σου αρέσει ένα μάθημα, το πρώτο που πρέπει να αναλογιστείς είναι το γιατί συμβαίνει αυτό. Δεν σου αρέσει γενικά σαν μάθημα ή απλά δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις τον καθηγητή σου;

Επόμενο βήμα, είναι η συνάντηση με τον άνθρωπο που διδάσκει το εκάστοτε μάθημα. Θα είναι ο πλέον κατάλληλος για να σου απαντήσει σε όλες τις απορίες σου, αλλά και να σε ενημερώσει για τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν. Μια από αυτές θα μπορούσε να είναι, η αλλαγή της κατεύθυνσης/κύκλου στην οποία βρίσκεσαι.

Προφανώς βέβαια, δεν μπορείς να αλλάζεις κατεύθυνση κάθε φορά που κάποιο από τα μαθήματα δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις σου. Αν είναι έτσι, αποχαιρέτησε το πτυχίο από σήμερα κιόλας!

2. Ατυχίες που συμβαίνουν κοντά σε ημερομηνίες παράδοσης!

foititika-probs2

Γενικά είναι σύνηθες κοντά σε ημερομηνίες παράδοσεις να τυχαίνουν όλο αναποδιές. Είτε να αρρωστήσεις, είτε να χτυπήσεις, είτε να προκύψει κάποιο οικογενειακό πρόβλημα. Όπως και να ‘χει, οι Νόμοι του Μέρφυ εξασφαλίζουν πως δεν πρόκειται να διαβάσεις ή να προτετοιμάσεις την εργασία σου σε συνθήκε ηρεμίας. Δεδομένο.

Αν δεις οτι έχεις εξαντλήσει όλες σου τις δυνάμεις, η λύση της ύστατης στιγμής είναι μία: συγκέντρωσε τα δικαιολογητικά της κατάστασης λόγω της οποίας καθυστέρησες, πχ χαρτί γιατρού για τυχόν ασθένεια και κατέθεσέ τα στα σχόλια της εργασίας σου. Ίσως ο καθηγητής σου, φανεί αρκετά επιεικής.

3. Αντιμετωπίζεις δυσκολίες προσαρμογής!

foititika-probs3

Δυστυχώς, στο Πανεπιστήμιο, καλείσαι για μία ακόμη φορά στη ζωή σου, να κάνεις νέες παρέες αλλάζοντας αρκετούς από τους φίλους που συνόδευσαν τα σχολικά σου χρόνια. Βέβαια, όλοι οι συμφοιτητές σου βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, οπότε το να καταφέρεις τον στόχο σου, δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Απλά πρέπει να είσαι ανοιχτός και να μιλάς με όλους και σιγά σιγά θα φανεί με ποιούς πρόκειται ταιριάζεις και με ποιους ενδεχομένως να κολλήσεις για τα επόμενα (πολλά) χρόνια.

Άλλος ένας τρόπος να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους, είναι και μέσα από τις διάφορες ομάδες, που υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο. Οπότε βρες ποιές από αυτές ταιριάζουν στα γούστα, τα ενδιαφέροντα αλλά και την ιδιοσυγκρασία σου κι απλά εγγράψου. Ειλικρινά δεν έχεις να χάσεις κάτι!

4. Όταν δεν μπορείς να εντοπίσεις το κατάλληλο σπίτι!

foititika-probs4

Από τη στιγμή που θα περάσεις σε σχολή μακριά από το πατρικό σου, ένα μεγάλο άγχος που εμφανίζεται είναι η φοιτητική κατοικία που καλείσαι να βρεις.

Θα είναι όπως την φανταζόσουν; Θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο; Θα είναι φυσιολογικός ο σπιτονοικοκύρης;  Θα είναι προστιό το ενοίκιο; Θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου;

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά ερωτήματα που πρόκειται να βασανίσουν το μυαλό σου και για αυτό η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει ιδιαίτερα χρονοβόρα κι επίπονη. Όπως και να ‘χει, η πιο λογική λύση είναι να πας μαζί με τους γονείς σου ένα μήνα πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα έτσι ώστε, με την ησυχία σου,να βρεις το κατάλληλο σπίτι. Και να θυμάσαι, η ενοικίαση διαμερίσματος δεν είναι …γάμος. Όποτε θέλεις, αλλάζεις!

5. Όταν το Πανεπιστήμιο, απλά δεν είναι για σένα!

foititika-probs5

Το Πανεπιστήμιο όπως και πολλές ακόμη καταστάσεις της ζωής μας, είναι της λογικής ότι αν δε το δοκιμάσεις δεν πρόκειται να καταλάβεις αν σου αρέσει. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στο αντικείμενο των σπουδών που επέλεξες, είτε απλά στο ότι δεν σου αρέσει η όλη φάση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Προς θεού, δεν υποννοώ επ’ ουδενί να μπεις στη διαδικασία να τα παρατήσεις απλά και μόνο επειδή δεν αισθάνεσαι ακόμη …έτοιμος/η. Στην τελική, θα ήταν πολύ οφέλιμο, αν όχι απαραίτητο, να έχεις κάποιο plan b πριν κάνεις στην άκρη τις σπουδές σου, έτσι ώστε να μην χάσεις πολύτιμο χρόνο και φυσικά να μην έχεις να ακούσεις και την γκρίνια των δικών σου ανθρώπων!

 

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET