ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

5 πράγματα που μαρτυρά το ύψος για την υγεία και τον οργανισμό σου!

Ο καθένας έχει την προσωπική του άποψη, για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αναστήματός του. Τι φανερώνει όμως, το ύψος για την υγεία σου γενικότερα; Είναι κοινώς αποδεκτό, ότι οι κοντοί άνθρωποι ζουν περισσότερο και σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κάποια μορφή καρκίνου. Από την άλλη, οι ψηλοί άνθρωποι είναι λιγότερο […]

Θεώνη Σταματοπούλου

23 Σεπτεμβρίου, 2016

Ο καθένας έχει την προσωπική του άποψη, για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αναστήματός του. Τι φανερώνει όμως, το ύψος για την υγεία σου γενικότερα;

Είναι κοινώς αποδεκτό, ότι οι κοντοί άνθρωποι ζουν περισσότερο και σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κάποια μορφή καρκίνου. Από την άλλη, οι ψηλοί άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν κάποια μη – μεταδοτική ασθένεια σε σχέση με τους κοντύτερους.

Οι παρακάτω είναι οι κυριότεροι τρόποι, με τους οποίους το ύψος επηρεάζει είτε θετικά, είτε αρνητικά την υγεία σου:

1. Οι ψηλοί άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη.

Μία έρευνα, έδειξε πως οι ψηλότεροι άνθρωποι, παρουσιάζουν διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα σε συχνότερο βαθμό από τους κοντύτερους. Οι ψηλοί είναι πιο ευαίσθητοι στην ινσουλίνη, γεγονός που απορρέει από τους λόγους που τους έκαναν εξαρχής ψηλούς κι εξηγεί ότι είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν διαβήτη. Παρομοίως, η έρευνα έδειξε ότι έχουν λιγότερο λίπος στο συκώτι τους, γεγονός που εξηγεί ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν καρδιαγγειακά προβλήματα.

2. Οι κοντοί άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο.

Το προηγούμενο φθινόπωρο, μία σουηδική έρευνα κατέδειξε ότι η πιθανότητα να εμφανίσει κάποιος καρκίνο αυξάνεται με κάθε 10 επιπρόσθετα εκατοστά στο ύψος του. Οι ερευνητές υποθέτουν πως η δραστηριοποίηση της ινσουλίνης που προστατεύει τους ψηλούς ανθρώπους από τον διαβήτη, αυξάνει ταυτόχρονα το ρίσκο για τον καρκίνο. Για να το θέσουμε απλά, τα κύτταρα διαχωρίζονται πιο συχνά και γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σχηματιστούν λανθασμένες δομές και να δημιουργηθούν καρκινικές καταστάσεις.

3. Οι ψηλές γυναίκες έχουν μεγαλύτερες σε διάρκεια εγκυμοσύνες.

Σύμφωνα με μία έρευνα του 2015, οι κοντές γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν μικρότερης διάρκειας εγκυμοσύνη και μικρότερα νεογέννητα και είναι πιο πιθανό να γεννήσουν πρόωρα. Οι επιστήμονες υποθέτουν πως έχει να κάνει με τον συνδυασμό των γυναικίων γονιδίων και την διατροφή που λαμβάνουν κατά την διάρκεια της ζωής τους. Από την άλλη, η έρευνα έδειξε ότι οι κοντές γυναίκες κάνουν περισσότερα παιδιά από τις ψηλότερες.

4. Οι κοντοί άνθρωποι έχουν λιγότερη αυτοεκτίμηση.

Μία έρευνα του 2014 κατέδειξε ότι οι κοντοί άνθρωποι έχουν λιγότερο αυτοσεβασμό προς τον εαυτό τους και μεγαλύτερη δυσπιστία προς τους συνανθρώπους τους. Ταυτόχρονα, τους δημιουργούνται πολύ πιο εύκολα αρνητικά συναισθήματα και η εντύπωση ανικανότητας και κατωτερότητας σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητας. Γενικότερα, έρχονται αντιμέτωποι με σωρεία ψυχολογικών προβλημάτων.

5. Οι ψηλοί άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι.

Σύμφωνα με μία έρευνα του 2009, οι πιο ψηλοί άνθρωποι είναι πιο χαρούμενοι από τους κοντύτερους. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι αυτό οφείλεται σε μία σειρά από παράγοντες όπως το εισόδημα και η εκπαίδευση. Δεδομένου ότι οι ψηλοί άνθρωποι έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, τείνουν να έχουν και υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης, καλύτερες θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση περισσότερα χρήματα. Παράλληλα, ελέγχεται και η αυξημένη παραγωγή ινσουλίνης, με αυτό το χαρακτηριστικό των ψηλών.

 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

HAPPY BODY

Το Move For The Planet είναι η νέα πρωτοβουλία της adidas για τη βιωσιμότητα!

ΣΤΥΛ

5 ιδέες να στιλιζάρεις το cargo παντελόνι για κάθε περίσταση από το πρωί μέχρι το βράδυ!

HAPPY BODY

9 πράγματα που σου φαίνονται περίεργα στο στήθος σου, όμως είναι φυσιολογικά!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το 85% όσων μας προβληματίζουν δε θα συμβούν ποτέ, τσάμπα αγχωνόμαστε δηλαδή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET