5 μετάλλια κατέκτησαν οι φοιτητές του ΕΚΠΑ στον παγκόσμιο διαγωνισμό μαθηματικών, IMC!


Οι ελληνικές διακρίσεις δεν περιορίζονται μονάχα στο κομμάτι του αθλητισμού. Ναι, μπορεί τα Μαθηματικά να μη συγκρίνονται με το στίβο, μπορεί ένας επιστήμονας να μην πάρει ποτέ τη δόξα ενός αθλητή ή μιας αθλήτριας (όχι οτι την θέλει άλλωστε), αλλά οφείλουμε να δημοσιεύουμε τέτοιου είδους ειδήσεις και να νιώθουμε περηφάνια για τους συνανθρώπους μας που παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες.

Πέντε φοιτητές του ΕΚΠΑ βλέπετε, έβαλαν «από κάτω» τεράστια και ξακουστά Πανεπιστήμια του εξωτερικού, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά, πως η χώρα μας κάνει άριστα ένα πράγμα: παράγει μυαλά!

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα μας συμμετείχε στον κορυφαίο φοιτητικό μαθηματικό του κόσμου, το IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη από τις 31 Ιουλίου μέχρι 6 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας. Κι όχι μόνο συμμετείχε για 9η συνεχόμενη χρονιά, αλλά με ένα χρυσό μετάλλιο, δύο ασημένια και δύο χάλκινα, κατέκτησε την 20η θέση στην κατάταξη των καλύτερων Πανεπιστημίων της Ευρώπης και της Αμερικής.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του ΕΚΠΑ αποτελούνταν από τους εξής φοιτητές:

  • Γιώργος Κοτσόβολης (χρυσό μετάλλιο)
  • Αντώνης Ζητρίδης (αργυρό μετάλλιο)
  • Μιχάλης Σαράντης (αργυρό μετάλλιο)
  • Νίκος Γκούμας (χάλκινο μετάλλιο)
  • Γιώργος Γαβριλόπουλος (χάλκινο μετάλλιο)

Η επιτυχία των πέντε φοιτητών και δη του πρωτοετή Γιώργου Κοτσόβολη που διαγωνίστηκε με φοιτητές μεγαλύτερων ετών και πήρε την πρώτη θέση, είναι τέτοια, που το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τερμάτισε στην κατάταξη πιο ψηλά από διάσημα Ιδρύματα όπως το Cambridge αλλά και η Ecole Polytechnique.

Εμείς, μόνο συγχαρητήρια μπορούμε να δώσουμε σ' αυτά τα λαμπρά μυαλά. Και να ελπίσουμε η χώρα μας να τα κρατήσεις στις τάξεις της...

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Neopolis Team