fbpx

Πέντε ελληνικές παραλίες βρέθηκαν στις καλύτερες της Ευρώπης, ετοιμάστε τα φουσκωτά!


Καταλαβαίνουμε απόλυτα πως με αυτόν τον καιρό, το καλοκαιρινό mood δεν έχει ξυπνήσει ακόμα μέσα σου για τα καλά. Κάτι πάει να γίνει, αλλά ακόμα βρίσκεται σε λήθαργο. Βουνό το δίκιο σου. Όλοι έχουμε ξενερώσει με την φετινή άνοιξη, που θα πάει όμως, θα περάσει και οι ηλιόλουστες ημέρες στις παραλίες θα μας βρουν σύντομα.

Μέχρι τότε, γιατί να μην κάνουμε εμείς μια ουτοπική βόλτα σε αυτές; Για την ακρίβεια, οι δημοσιογράφοι του Guardian το ξεκίνησαν πρώτοι, αλλά αρπάζουμε την ευκαιρία, για να σας παρουσιάσουμε με βάση τη δική τους άποψη, ποιες είναι οι πέντε καλύτερες ελληνικές παραλίες.

Πιο συγκεκριμένα, ψήφισαν τις 40 αγαπημένες τους παραλίες στην Ευρώπη και προφανώς δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από αυτή τη λίστα οι ελληνικές. Αν για ένα πράγμα πρέπει να είμαστε περήφανοι άλλωστε, τότε αυτά είναι τα νησιά μας.

Αναλυτικά λοιπόν οι πέντε ελληνικές παραλίες που ψήφισαν οι άνθρωποι στο Guardian και τα επιχειρήματά που έδωσαν.

Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος

«Συνήθως μία παραλία τόσο καλή καταστρέφεται από την ανάπτυξη. Ευτυχώς η λιμνοθάλασσα στην οποία στηρίζεται είναι τμήμα μίας προστατευόμενης περιοχής και η Βοϊδοκοιλιά μοιάζει πολύ να είναι η ίδια που ήταν όταν εμφανίστηκε η Οδύσσεια του Ομήρου. Αυτή είναι πραγματικά ένα από αυτά ‘’τα τέλεια ημισέλινα της λευκής άμμου’’. Το ελληνικό όνομα της σημαίνει κοιλιά της αγελάδας. Εκτός από το υπέροχο κολύμπι στο διαφυλαγμένο νερό, υπάρχει μία σπηλιά, τα ερείπια ενός κάστρου πάνω από την παραλία και πολυάριθμα πουλιά στη λίμνη, ανάμεσα τους φλαμίνγκο».

Καλαδί, Κύθηρα

«Τα Κύθηρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την υπερανάπτυξη ορισμένων ελληνικών νησιών εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι λίγο περίπλοκο να φτάσεις εκεί (εσωτερική πτήση ή ταξίδι με πλοίο). Ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι το Καλάμι είναι η καλύτερη παραλία του νησιού, αλλά το Καλάδι είναι το ίδιο ωραίο και δεν έχει την κατάβαση ενός γκρεμού 30 μέτρων αν και υπάρχουν πολλά σκαλοπάτια. Η ανταμοιβή είναι τρεις τέλειοι όρμοι με βότσαλα χωρίς πλήθη ακόμη και τον Αύγουστο και ανέπαφες ταβέρνες και καντίνες».

Παλαιοχώρι, Μήλος

«Οι θεαματικοί λόφοι που σχηματίζουν έναν σκηνικό σε αυτή την παραλία ποικίλουν σε απόχρωση από λευκό έως κίτρινο και ένα φλογερό κόκκινο και παράλληλα προσφέρουν καταφύγιο από τους ανέμους που μπορεί να χαλάσουν πολλές παραλίες σε αυτή την περιοχή».

Super Paradise, Μύκονος

«Οι άνθρωποι πάνε στις ελληνικές παραλίες για διάφορους λόγους και για κάποιους είναι για να κάνουν πάρτι. Ορισμένα μέρη στη Μύκονο είναι αφιερωμένα στον ηδονισμό και είναι πραγματικά ζοφερά αλλά όχι η παραλία Super Paradise στην νότια ακτή. Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η ασταμάτητη μουσική και ο χορός την κάνουν το καλύτερο μέρος του νησιού. Τα διάσημα κλαμπ του, που φιλοξενεί ολονύχτια πάρτι, προσελκύει τους οπαδούς των πάρτι από ολόκληρο τον κόσμο».

Μπάλος, Κρήτη

«Η Κρήτη έχει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης και κάποιες έχουν αρχίσει να υπερφορτώνονται με κόσμο (υπάρχουν φήμες ότι το διάσημο Ελαφονήσι μπορεί να αρχίσει να περιορίζει τους αριθμούς των επισκεπτών). Η άσπρη άμμος και τα γαλάζια νερά της παραλίας του Μπάλου, στην άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στα βορειοδυτικά του νησιού, έχει κόσμο στη μέση της ημέρας όταν φτάνουν εκεί τα πλοία. Το κόλπο είναι να πάει κάποιος νωρίς και να μείνει μέχρι αργά. Αυτό είναι πιο εύκολο να το λέει κανείς παρά να το κάνει, καθώς για να φτάσεις εκεί απαιτείται οδήγηση 12 χλμ σε χωματόδρομο και 1 χλμ πεζοπορίας αλλά σε ανταμείβει περισσότερο από την προσπάθεια σου».

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET