fbpx

Τι θέλει να πει ο… τύπος; 5 μπερδεμένα μηνύματα που σου στέλνει και τι να απαντήσεις!


Δεν ξέρω κι εγώ πόσες ώρες μπορεί να έχω ξοδέψει αναλύοντας τόσο μόνη μου όσο και με τις φίλες μου, τα μπερδεμένα μηνύματα που έστειλε το επικείμενο crush. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν έπαιρνα 1€ για κάθε τέτοια ώρα, τώρα θα σας έγραφα από το ιδιωτικό μου τζετ, αλλά πού τέτοια τύχη… Anyway, φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο ισχύει και στη δική σου περίπτωση με πολλά ερωτηματικά να σου «τρώνε» το μυαλό κι άλλα τόσα screenshots να πηγαινοέρχονται στο chat, διότι χρειάζεσαι ενισχύσεις να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητης;!

Και πραγματικά όση… προϋπηρεσία κι αν έχεις πάνω σ’ αυτό το κομμάτι, πάντα θα υπάρχουν εκείνα τα μηνύματα που θα σε σκαλώνουν και θα σε κάνουν ν’ αναρωτιέσαι «Μα καλά, τι σκατά εννοεί τώρα αυτός;». Στις πλείστες των περιπτώσεων, πρόκειται για διφορούμενες απαντήσεις, αόριστες και στο φλου και όποιος κατάλαβε κατάλαβε (όχι πάντως εσύ) που θέλουν μια προσπάθεια παραπάνω για να βγάλεις συμπέρασμα. Υπάρχουν και εκείνες οι φορές βέβαια που σημαίνουν αυτό ακριβώς που καταλαβαίνεις, αλλά μεταξύ μας γιατί δεν μπορούσε να το πει πιο απλά; 🤷‍♀️

Παρακάτω συγκέντρωσα ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα μηνύματα που μας μπερδεύουν μήπως βγάλεις κι εσύ καμία άκρη, φίλη:

#1 Το αναποφάσιστο μήνυμα

Δεν ξέρω τι θα κάνω μετά, δεν έχω αποφασίσει. / Βαριέμαι να βγω, αλλά ίσως αργότερα να μου φτιάξει η διάθεση. / Θα σε ενημερώσω.

Τι εννοεί: Προσωπικά με τους αναποφάσιστους δεν τα πάω καλά, αλλά οκ, εφόσον πήγες και έπεσες πάνω του, πρέπει να βγάλεις και μία άκρη. Η στάση του δεν είναι και η καλύτερη ομολογουμένως. Μπορεί πράγματι να έχει συμβεί κάτι και να μην έχει όρεξη να βρεθείτε, οπότε να μην έχει σχέση μ’ εσένα. Από την άλλη όμως, όταν κάποιος αποφεύγει να σου πει τι σκοπεύει να κάνει και στα μασάει, το πιο πιθανό είναι ότι περιμένει να εμφανιστεί καμιά καλύτερη πρόταση για έξοδο προτού κανονίσει μαζί σου.

Τι να απαντήσεις: Μη δείξεις ότι ενοχλήθηκες και του δώσεις δικαιώματα. Πες κάτι του τύπου «Κανένα θέμα! Όταν αποφασίσεις, στείλε μου!». Εάν εμφανιστεί καλώς, ειδάλλως μην σπαταλάς το χρόνο σου σε εκείνον. Γράφει πουθενά στο κούτελό σου «plan B»;


#2 Το δικαιολογητικό μήνυμα

Σόρρυ, δεν μπορώ απόψε, έχω πολλά να κάνω. Κανονίζουμε για την επόμενη εβδομάδα.

Τι εννοεί: Υπάρχει σίγουρα σαν ενδεχόμενο να έχει γεμάτο πρόγραμμα και να είναι κουρασμένος, αλλά όχι και κάθε μέρα. Αν συνέχεια τρως άκυρο επειδή έχει κάτι να κάνει, τότε σημαίνει ότι είσαι πολύ χαμηλά στη λίστα προτεραιοτήτων του και πως ό,τι άλλο και να τύχει θα είναι πάντα πιο σημαντικό από το να βρεθείτε. Όταν κάποιος σε γουστάρει και θέλει να σε δει, βρίσκει τον τρόπο να το κάνει χωρίς πολλές δικαιολογίες.

Τι να απαντήσεις: Να είσαι ευθύς. Πες ακριβώς τις μέρες που θα είσαι διαθέσιμη την επόμενη εβδομάδα και ρώτησέ τον ποια τον βολεύει περισσότερο για να κανονίσετε. Αν πάλι βρει δικαιολογία, τότε καταλαβαίνεις πως δεν έχεις πολλά να ελπίζεις.


#3 Το απολογητικό μήνυμα

Συγγνώμη που δεν απάντησα στο τελευταίο μήνυμά σου.

Τι εννοεί: Το λέει στ’ αλήθεια ή απλά το παίζει «αθώα περιστερά»; Η πρώτη εξήγηση είναι ότι πράγματι το μήνυμά σου μπορεί να χάθηκε ανάμεσα σε άλλα από απροσεξία του. Μου έχει συμβεί και εμένα. Σ’ αυτή την περίπτωση μην του κρατήσεις μούτρα του ανθρώπου, αλλά δώσε τόπο στην οργή. Η κακή εξήγηση είναι να σε έγραψε κανονικότατα και να μην ψηνόταν να απαντήσει στο μήνυμά σου, παρά μόνο όταν τον βόλευε εκείνον. Που σημαίνει πως δεν πολύ-ενδιαφέρεται κιόλας, αλλά μη φανεί κι εντελώς μαλ@κας.

Τι να απαντήσεις: Αν ισχύει η πρώτη θεωρία, τότε παίξ’ το κουλ και δείξε πως δε σε ενόχλησε, στέλνοντας για παράδειγμα «Δεν πειράζει! Είσαι καλά;». Αν ισχύει η δεύτερη, τότε μην του κάνεις τη χάρη και δώσ’ του να καταλάβει πως σου είναι το ίδιο αδιάφορο μ’ ένα «Μην ανησυχείς, το είχα ξεχάσει!».


#4 Το μονολεκτικό μήνυμα

Πρόκειται για το κλασικό ή ακόμα χειρότερα μία σειρά μηνυμάτων που αποτελείται από λέξεις όπως «Ναι», «Όχι», «Οκ», «Καλά». Οτιδήποτε δηλαδή δεν αφήνει περιθώριο για συζήτηση.

Τι εννοεί: Τρία είναι τα τινά. Είτε είναι πολύ απασχολημένος και δεν μπορεί να πιάσει κουβέντα, είτε είναι αγχωμένος και δεν ξέρει πώς να σε διαχειριστεί, είτε δεν τον ενδιαφέρεις καθόλου. Το χειρότερο σενάριο όλων δε, είναι με τις μονολεκτικές απαντήσεις να θέλει να σου περάσει το μήνυμα ότι δε θέλει ούτε καν να ξοδέψει χρόνο πλέον για να σου απαντήσει.

Τι να απαντήσεις: Αντί να παλεύεις να του τα βγάλεις με το τσιγκέλι, άφησε το τελευταίο του μονολεκτικό μήνυμα αναπάντητο και δοκίμασε να του στείλεις ξανά αργότερα μήπως και έχει καλύτερη διάθεση και είναι πιο δεκτικός σε συζήτηση. Αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, τότε μην το ζορίζεις άλλο.


#5 Το καθυστερημένο μήνυμα

Κλασικό αναπάντητο σε-έχει-χεσμένη μήνυμα για ώρες, μέρες ή και εβδομάδες. Στέλνεις εσύ να δεις τι κάνει στις 11 το πρωί για παράδειγμα και εκείνος αποφασίζει να απαντήσει με περίσσειο θράσος στις 10 το βράδυ. Ό,τι κι αν έκανε την ώρα που του έστειλες, πλέον δεν το κάνει.

Τι σημαίνει: Για να σου είμαι ειλικρινής, τίποτα καλό δεν μπορεί να σημαίνει. Η πραγματικότητα είναι σκληρή, αλλά κατά πάσα πιθανότητα σε αποφεύγει. Έχει καλύτερα πράγματα να κάνει.

Τι να απαντήσεις: Τίποτα; Καλύτερα να αποδεχτείς το γεγονός ότι δε σε γουστάρει και να διατηρήσεις την αξιοπρέπειά σου κάνοντας πίσω και να εξαφανιστείς κι εσύ με τη σειρά σου. Λογικά, δε θα σε ψάξει καν.

Και στην τελική, όταν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα, δε χρειάζεται να κάνεις αποκρυπτογράφηση για να το διαπιστώσεις. Είναι ξεκάθαρο!

@Stoyanovska via Twenty20

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET