ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 (αληθινοί) λόγοι για τους οποίους κάποιος/α θα μπορούσε να σε κερατώσει!

Μια εύκολη προσέγγιση του όλου θέματος θα είχε ως εξής: γιατί να μπει κάποιος/α στη διαδικασία της απιστίας; Γιατί απλά να μη χωρίσει; Τα πράγματα ωστόσο, δεν είναι ποτέ τόσο απλά. Η φάση δεν είναι σε καμία περίπτωση άσπρο από τη μία και μαύρο από την άλλη. Υπάρχουν ένα σωρό παράγοντες στη μέση που περιπλέκουν […]

Neopolis Team

12 Σεπτεμβρίου, 2015

Μια εύκολη προσέγγιση του όλου θέματος θα είχε ως εξής: γιατί να μπει κάποιος/α στη διαδικασία της απιστίας; Γιατί απλά να μη χωρίσει; Τα πράγματα ωστόσο, δεν είναι ποτέ τόσο απλά. Η φάση δεν είναι σε καμία περίπτωση άσπρο από τη μία και μαύρο από την άλλη. Υπάρχουν ένα σωρό παράγοντες στη μέση που περιπλέκουν την κατάσταση κι αποτελούν την αφορμή για συζητήσεις επί συζητήσεων.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κάποιος/α που σε κερατώνει, δε σημαίνει απαραίτητα πως δε θέλει να είναι μαζί σου. Αντιθέτως, τις περισσότερες φορές η πράξη του/της αυτή, αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο. Διότι κάποιος/α που δε θέλει να συνεχίσει σε μία σχέση, χωρίζει κι ο δρόμος για ελεύθερο σεξ ανοίγει ολότελα μπροστά του/της. Μ’ αυτό βέβαια, δεν επιθυμώ να δικαιολογήσω τις πράξεις κανενός. Άλλωστε, συμφωνώ απόλυτα πως η απιστία είναι ένα τεράστιο λάθος από την πλευρά αυτού που κάνει την …κουτσουκέλα. Αυτό όμως, δεν αναιρεί το γεγονός πως η απιστία κάπου οφείλεται. Κι αυτές τις αιτίες πρέπει να τις εντοπίσουμε.

Παρακάτω, προσπαθώ να καταγράψω τους 5 πραγματικούς λόγους για τους οποίους ένας νεαρός ή μία νεαρή θα μπορούσε να προδώσει την εμπιστοσύνη της σχέσης του/της. Και λέω «πραγματικούς» γιατί θεωρώ τις δικαιολογίες του τύπου «δεν ήξερα τι έκανα», «είχα πιει», «φταίει η χαλαρότητα του καλοκαιριού και των διακοπών» κλπ, μπούρδες και παραμύθια της χαλιμάς. Πράγματι, αυτές ενδέχεται να είναι οι αφορμές. Οι αιτίες όμως, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτά που κατέγραψα πιο πάνω…

1. Έχει αποφασίσει τον χωρισμό αλλά φοβάται τη μοναξιά

Από τους unfair λόγους των απανταχού απιστιών, αυτός είναι ίσως ο πιο …unfair απ’ όλους. Συμβαίνει όταν κάποιος/α σκέφτεται τόσο εγωιστικά που το μόνο που τον/την ενδιαφέρει είναι να μη βρεθεί ούτε δευτερόλεπτο μόνος/η. Δε θα χώριζε ποτέ αν πρώτα δεν έβρισκε 2-3 καβάτζες και δε σιγούρευε τουλάχιστον μία από αυτές. Έτσι, πρώτα θα κερατώσει, μετά θα περιμένει να δει πόσο μπορεί να εξελιχθεί αυτό το «νέο σεξ» και μόνο όταν όλα βαίνουν 100% σωστά, παίρνει την απόφαση του χωρισμού. Μάλιστα, δε διστάζει να το κάνει 2, 3 και 4 φορές σε μία σχέση μέχρι δηλαδή, να πετύχει εκείνον/ή που πραγματικά θέλει. Τα λόγια όπως καταλαβαίνετε είναι περιττά και οι χαρακτηρισμοί που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς, ατέλειωτοι!

2. Αισθάνεται πως μόνο εκείνος/η προσπαθεί

Εδώ το νόμισμα αρχίζει να αποκτά σιγά σιγά δύο όψεις. Σίγουρα η απιστία είναι κατακριτέα αλλά μήπως κι εσύ, ο κερατάς της υπόθεσης, δε δίνεις την πρέπουσα προσοχή στο άλλο σου μισό; Μήπως έχεις πάψει να απαντάς σε μηνύματα και τηλέφωνα; Μήπως ακυρώνεις ραντεβού; Μήπως γενικότερα αδιαφορείς για κάποιον/α που έχει δείξει με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο πόσο σε θέλει στη ζωή του/της; Μήπως το κέρατο του/της αγαπημένου/ης σου οφείλεται στο γεγονός πως εσύ ο/η ίδιος/α έχεις πάψει να πιστεύεις σε αυτήν τη σχέση και θα έπρεπε ήδη να έχεις πάρει την απόφαση του χωρισμού; Σκέψου λίγο κι αυτά τα ενδεχόμενα.

3. Αισθάνεται πως τον/τη θεωρείς δεδομένο/η

Κανείς δε θέλει να φτάσει σε αυτό το σημείο. Είναι υποτιμητικό για την προσωπικότητα του καθενός και σίγουρα αυτός/ή ο/η κάποιος/α θα προσπαθήσει να αντιστρέψει την κατάσταση. Θα προσπαθήσει να σου τραβήξει την προσοχή, να σου φωνάξει με τον τρόπο του/της «Ε, ξύπνα! Δε θα είμαι πάντα εκεί για σένα». Αν δεν έχεις σκοπό να ακούσεις αυτές τις …φωνές, τότε φυσιολογικά το κέρατο θα χτυπήσει και την δική σου πόρτα. Βέβαια, θα ήταν πολύ πιο σωστό να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του ζευγαριού κι ο καθένας να εκφράσει τα παράπονα και τις ανησυχίες του κι από εκεί και πέρα να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές. Ακόμη κι αν αυτή λέγεται …χωρισμός.

4. Έχει σοβαρά προβλήματα αυτοπεποίθησης

Θεωρώ πως αυτή είναι η νο1 αιτία της απιστίας όταν αυτή πραγματοποιείται από την πλευρά της κοπέλας. Χωρίς ίχνος υποτίμησης, νομίζω πως είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι γυναίκες βασανίζονται από ένα σωρό ανασφάλειες, συνήθως χωρίς κανέναν απολύτως λόγο ύπαρξής τους. Έτσι κάποια που της δημιουργείται η εντύπωση πως …η μπογιά της σταμάτησε να περνά, καταφεύγει σε αυτήν την (αθέμιτη) λύση για να επιβεβαιωθεί. Κυνηγά την χαμένη της αυτοπεποίθηση με αυτόν τον τρόπο και είναι πολύ πιθανό να την κερδίσει για λίγο. Χάνει όμως άλλα πράγματα και για αυτό θα έπρεπε να σκεφτεί και να αναλύσει πολύ καλύτερα την κατάσταση. Βέβαια, να πούμε πως πολλές φορές, οι γυναίκες απλά φλερτάρουν για αυτόν τον λόγο και κόβουν την όλη φάση προτού αυτή προχωρήσει στο κρεβάτι. Κάποιοι θεωρούν ακόμη κι αυτό απιστία. Τέλος, τα παραπάνω ισχύουν και για τους άντρες εννοείται. Σπανιότερα μεν, ισχύουν δε…

5. Θέλει να ζήσει το …απαγορευμένο

Θα κλείσω και με την συχνότερη αιτία απιστίας όταν αυτή προέρχεται από τους άντρες. Στην εποχή μας, το κέρατο μπορεί να θεωρείται κάτι αρνητικό αλλά πολλές φορές παρουσιάζεται ως φαντασίωση η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί. Οι άντρες τσιμπάμε πιο εύκολα σε αυτά τα πρότυπα και για αυτό ψαχνόμαστε να …την κάνουμε. Παράλληλα, δικαιολογούμε αυτήν την κίνησή μας λέγοντας πως αν είναι να γίνει, καλύτερη να γίνει στα 20 παρά στα 35 όταν θα έχουμε οικογένεια, παιδιά κι ενδεχόμενη τέτοια πράξη θα κοστίσει περισσότερο και σε περισσότερους. Ανάλογα με το παραπάνω, το νο5 δεν αποκλείεται να ισχύσει και για τις γυναίκες της παρέας. Απλά στατιστικά, είναι λιγότερο πιθανό.

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET