ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

4 Έξυπνες Ιδέες για να Φτιάξεις το Τέλειο Υπνοδωμάτιο

Ένα από τα πιο απαιτητικά δωμάτια σε ένα καινούριο σπίτι είναι η κρεβατοκάμαρα.

Neopolis Team

23 Αυγούστου, 2022

Ένα από τα πιο απαιτητικά δωμάτια σε ένα καινούριο σπίτι είναι η κρεβατοκάμαρα. Το τέλειο υπνοδωμάτιο θέλει αρκετή σκέψη και δημιουργικότητα, για να είναι πρακτικό και συνάμα να ταιριάζει στο στυλ και την προσωπικότητα του ανθρώπου που θα το χρησιμοποιεί.

Παρόλα αυτά, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται να φτιάξεις το ιδανικό υπνοδωμάτιο. Τα βασικά βήματα είναι δύο: αναζητάς τα απαραίτητα έπιπλα και αγοράζεις εκείνα που είναι πιο κοντά στα δικά σου γούστα. Παρακάτω μάλιστα θα βρεις και μερικές ιδέες για να πάρεις έμπνευση και να γίνει η διαμόρφωση του νέου υπνοδωματίου σου παιχνιδάκι!

1. Κρεβάτι 

Υπνοδωμάτιο χωρίς μέρος για να ξαπλώσεις και να κοιμηθείς άνετα δεν υπάρχει. Πολλοί είναι αυτοί που υποτιμούν τη σπουδαιότητα ενός καλού στρώματος και το «πληρώνουν» ακριβά. Αξίζει να επενδύσεις σε ένα ποιοτικό στρώμα, αφού έτσι θα κοιμάσαι καλύτερα και θα φροντίζεις τη μέση και τον αυχένα σου. Εκεί που μπορείς να κάνεις οικονομία είναι στο πλαίσιο όπου θα «ξαπλώνει» το στρώμα. Πληκτρολογώντας στο διαδίκτυο τις λέξεις «κρεβάτια μονά ξύλινα προσφορές», θα εντυπωσιαστείς με την πληθώρα των αποτελεσμάτων που θα εμφανιστούν.

2. Τοίχοι

Ένα από τα πρώτα πράγματα που τραβούν τα βλέμματα μέσα σε κάθε χώρο είναι οι τοίχοι. Και είναι απολύτως λογικό, αφού αποτελούν λευκούς καμβάδες με τους οποίους μπορείς να πειραματιστείς ξανά και ξανά και να τους στολίσεις με πάμπολλους τρόπους. Θα πρέπει μόνο να προσέξεις, να ταιριάζουν οι επιλογές σου με την αισθητική του υπόλοιπου δωματίου. Αν θέλεις το δωμάτιό σου να χαρακτηρίζεται ως νεανικό και παιχνιδιάρικο, αφίσες και φωτογραφίες κολλημένες πάνω σε μπογιά από έντονα χρώματα όπως κίτρινο ή γαλάζιο πετυχαίνουν τον σκοπό αυτό. Αν αντιθέτως θέλεις να φτιάξεις μια ήρεμη και χαλαρή ατμόσφαιρα, τοίχοι βαμμένοι με παστέλ χρώματα, πίνακες ζωγραφικής και ράφια γεμάτα με βιβλία διαμορφώνουν το επιθυμητό κλίμα.

3. Τηλεόραση

Αν και έχει χάσει την αίγλη που είχε κάποτε, η τηλεόραση είναι ακόμα μια ηλεκτρική συσκευή που εντοπίζεται στα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά. Το γεγονός μάλιστα ότι εξελίχθηκε στις απαιτήσεις της εποχής, έχοντας πλέον τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, έχει οδηγήσει στο να μη χάσει την υψηλή της θέση στις καρδιές των σύγχρονων καταναλωτών. Μόλις εξασφαλίσεις τη smart TV, αξίζει να αναζητήσεις έπιπλα τηλεόρασης και να επενδύσεις σε εκείνο το σύνθετο που ταιριάζει με την αισθητική του δωματίου σου. Έτσι, όχι μόνο μπορείς να έχεις όλα τα εξαρτήματα, όπως το τηλεκοντρόλ, τα καλώδια, τα ηχεία και ό,τι άλλο σχετίζεται με τη λειτουργία της τηλεόρασης, σε ένα σημείο αλλά επίσης το δωμάτιό σου θα παραμένει πάντοτε τακτοποιημένο.

4. Λευκά είδη

Καταρχάς, όταν αναφερόμαστε σε λευκά είδη για ένα υπνοδωμάτιο, εννοούμε κυρίως τα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες, τις κουβέρτες και τα παπλώματα. Σε αυτήν την κατηγορία, αξίζει να προσθέσουμε και τις κουρτίνες. Πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τέτοια λευκά είδη απλά για πρακτικούς σκοπούς. Αν όμως θέλεις να φτιάξεις το τέλειο υπνοδωμάτιο, θα πρέπει να προσέξεις και το σχέδιο όλων αυτών των ειδών πριν τα αγοράσεις. Παραδείγματος χάρη, ένα πάπλωμα με ήρωες της Disney φαντάζει ξένο και παράταιρο σε μία μοντέρνα κρεβατοκάμαρα. Έχοντας στο μυαλό σου τα χρώματα και το στυλ που επικρατούν στο δωμάτιό σου, σίγουρα θα βρεις λευκά είδη που να ακολουθούν την ίδια λογική.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Άντρας μήνυσε γυναίκα με 3 εκατ. δολάρια, επειδή τον είχε χρόνια στο friendzone!

Είναι viral

Τύπος ξόδεψε 23.000$ σε στολή λύκου, για να απαλλαχθεί από τις ανθρώπινες σχέσεις!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Μηχανολόγοι ΕΜΠ: Με φακούς έδωσαν σήμερα εξεταστική οι φοιτητές λόγω κακοκαιρίας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET