Είναι viral

23χρονος στέκεται καθημερινά σε σταθμό τρένων μ’ ένα δυνατό μήνυμα για την ψυχική υγεία!

Ο Ben σπάει τα ταμπού της κατάθλιψης και πολλοί περαστικοί τον ακολουθούν!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

22 Νοεμβρίου, 2021

Ξέρετε, το mental health matters δεν είναι απλά ένα νέο statement που ακούγεται όλο και πιο συχνά. Στρέφει την προσοχή στην ψυχική υγεία και προσπαθεί να μας δώσει να καταλάβουμε πως δε διαφέρει πουθενά με τη σωματική, οπότε αξίζει να παλεύουμε το ίδιο γι’ αυτήν.

Οφείλουμε να την ελέγχουμε, να την προστατεύουμε και να τη γιατρεύουμε όταν υπάρχει ανάγκη. Και όπως συνηθίζουμε να κάνουμε όταν περνάμε μια περιπέτεια με τη σωματική μας υγεία, να μιλάμε για αυτήν με τους ανθρώπους μας. Είναι θεραπευτικό!

Δυστυχώς, πολλοί νιώθουν ντροπή να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. Φοβούνται μην τους υποτιμήσουν και έρθουν αντιμέτωποι με τη συνηθισμένη αντίδραση «Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα από τις μαύρες σκέψεις σου». Γι’ αυτό λοιπόν θεωρούμε μεγάλη και σημαντική την κίνηση του Ben Ogden από το Skipton της Αγγλίας, ο οποίος στέκεται στο σταθμό τρένων του Leeds και με μια λακωνική δήλωση, καταφέρνει να κάνει τον κόσμο να μιλήσει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News (@bbcnews)

Ο 23χρονος δήλωσε στο BBC πως η ιστορία του με την κατάθλιψη χειροτέρεψε κατά την πανδημία, περνώντας φάσεις που απλά δεν ήθελε να βλέπει κόσμο, να κυκλοφορεί έξω, ούτε καν να σηκώνει τα τηλέφωνα. Κατέληξε όμως ότι το πιο σημαντικό για κάποιον στη δική του κατάσταση, είναι να μιλάει. Αποφάσισε έτσι να ανοιχτεί σε έναν φίλο του, τον Matthew Payne, ο οποίος αποδείχθηκε ότι βιώνει τα ίδια συναισθήματα. Οι δυο τους δήλωσαν ότι η κουβέντα τους τους βοήθησε πολύ και συνειδητοποίησαν πως αυτό ακριβώς χρειάζεται κι ο κόσμος γύρω του.

Οι δύο φίλοι λοιπόν προχώρησαν πριν ένα μήνα σχεδόν στη δημιουργία ενός καναλιού στο YouTube ώστε να προσεγγίσουν περισσότερο κόσμο, με τον Ben να ανακαλύπτει στη συνέχεια ότι 1 στα 4 άτομα δηλώνουν πως έχουν περάσει επεισόδιο κατάθλιψης. Αυτό τους οδήγησε να κάνουν κάτι παραπάνω, και συγκεκριμένα να βρεθούν στον σταθμό Leeds και να έρθουν πιο κοντά με ανθρώπους. 

Ο Ben δήλωσε για τη στιγμή που στάθηκε στη μέση με την πινακίδα που έγραφε «Το όνομά μου είναι Ben και μερικές φορές παθαίνω κατάθλιψη», πως «έτρεμα σαν το φύλλο, αλλά το συναίσθημα που ένιωσα όταν το πρώτο άτομο ήρθε και είπε, ‘Νιώθω επίσης αυτά τα συναισθήματα. Δεν είσαι μόνος, συνέχισε έτσι’, ήταν καταπληκτικό. Πρέπει να ήταν 10 με 15 άτομα που είπαν ‘Καταπληκτική δουλειά. Το νιώθω κι εγώ’».

Ο ίδιος μίλησε επίσης για το βάρος που δέχονται οι άντρες, τους οποίους τα στερεότυπα αναγκάζουν να δείχνουν σκληροί και να καταπίνουν τα συναισθήματά τους. «Βρισκόμαστε στο 2021 και είναι καιρός να μιλήσουμε γι’ αυτό. Σε κάθε περίπτωση, τώρα που το έκανα για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, νιώθω χαρούμενος» αναφέρει.  

Ο Ben ευχαρίστησε το BBC στο προφίλ του στο LinkedIn, σημειώνοντας πως το ταξίδι του υπέρ του awareness στην ψυχική υγεία μόλις ξεκίνησε!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Άντρας μήνυσε γυναίκα με 3 εκατ. δολάρια, επειδή τον είχε χρόνια στο friendzone!

Είναι viral

Τύπος ξόδεψε 23.000$ σε στολή λύκου, για να απαλλαχθεί από τις ανθρώπινες σχέσεις!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Μηχανολόγοι ΕΜΠ: Με φακούς έδωσαν σήμερα εξεταστική οι φοιτητές λόγω κακοκαιρίας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET