ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

23χρονη YouTuber θέλει να κάνει ευθανασία, καθώς υποφέρει από τις 40 προσωπικότητές της!

Όπως λέει, είναι εξαντλημένη από τη ζωή της...

Neopolis Team

27 Ιανουαρίου, 2023

Πολύ πιθανό να έχεις ακούσει ή να έχεις μιλήσει εσύ @ ίδι@ για διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας, σαν πλάκα. Το ανθρώπινο μυαλό είναι εντυπωσιακά πολύπλοκο κι ο τρόπος που αντιδρά ή προσαρμόζεται σε καταστάσεις επίσης.

Ωστόσο, όσο εμείς αστειευόμαστε για το ποια από τις πολλαπλές μας προσωπικότητες θα πάρουμε μαζί μας στην έξοδο και στη γνωριμία με καινούρια πρόσωπα, κάποιοι βιώνουν στ’ αλήθεια την ψυχική αυτή διαταραχή. Κι από την ονομασία μόνο, μπορούμε να φανταστούμε πόσο εξουθενωτικό είναι.

Για την 23χρονη διάσημη Γαλλίδα Youtuber, Olympe, είναι τόσο, που έχει αποφασίσει να υποβληθεί σε ευθανασία. Η ίδια έκανε την ανακοίνωση μέσω Instagram, λαμβάνοντας μηνύματα αγάπης αλλά και hate, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι το κάνει επειδή αποζητά την προσοχή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympe 🌙 (@we.are.olympe)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympe 🌙 (@we.are.olympe)

Ωστόσο η Lily, όπως ονομάζεται στην πραγματικότητα, παραδέχεται πως κουβαλάει πολλά τραύματα από την παιδική της ηλικία, μεταξύ των οποίων σεξουαλική κακοποίηση και συνεχείς μετακινήσεις σε ανάδοχα σπίτια, με αποτέλεσμα να αναπτύξει τη διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας. Εξαιτίας αυτού παλεύει καθημερινά να διαχειριστεί τις 40 προσωπικότητές της, αλλά έχει φτάσει στο σημείο που δεν αντέχει άλλο.

Είναι η ζωή μου, είναι μια δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρω. Παρότι είμαι ένας ανθεκτικός άνθρωπος, έχω τα όριά μου και τα όρια αυτά έχουν ξεπεραστεί εδώ και χρόνια. Είμαι πολύ κουρασμένη και δε λέω σε κανέναν ότι αυτή είναι η λύση, ούτε εύχομαι στον οποιονδήποτε να βρεθεί στη θέση να σκεφτεί κάτι τέτοιο.  

Η 23χρονη λέει ότι έχει μιλήσει με γιατρούς στο Βέλγιο – όπου είναι νόμιμη η ευθανασία -, έχοντας κλείσει «ραντεβού» για το τέλος τού έτους. Παρ’ όλο που δεν αποκλείει να γίνει κάτι στη ζωή της που θα την κάνει να αναθεωρήσει, το θεωρεί πολύ δύσκολο «γιατί δεν έχει μια θετική βάση στη ζωή της που θα εξισορροπήσει όλα αυτά περνάει καθημερινά με τα προβλήματά της, το παρελθόν και τον χαλασμένο εγκέφαλό της».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympe 🌙 (@we.are.olympe)

Ο Βέλγος γιατρός, de Locht, τον οποίο προσέγγισε η Lily, απορρίπτει τους ισχυρισμούς πως έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις σε συνέντευξή του στο Le Parisien. Τόνισε πως έχει διαβάσει μόνο τα mail της και όχι το ιατρικό ιστορικό της και πως μια τέτοια διαδικασία μπορεί να πάρει μήνες έως και χρόνια. Επίσης, σημείωσε πως έχει κουραστεί η Γαλλία να βλέπει το Βέλγιο ως έναν «θάλαμο θανάτου», όπου η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

TECH NEWS

HUAWEI P60 Pro και Watch Ultimate: Έρχονται σύντομα στην Ευρώπη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET