Τελευταία ημέρα των Πανελληνίων εξετάσεων, με Μαθηματικά και Ιστορία Γενικής Παιδείας


Έκτη και τελευταία ημέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2017 η σημερινή, με μέρος των μαθητών (κάποιοι έχουν ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις τους) να εξετάζονται σε μαθήματα Γενικής Παιδείας τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη σημαντική βελτίωση του μέσου όρου των υποψηφίων.

Αναλόγως με τις επιλογές και τα πεδία που θέλει να «ανοίξει» ο κάθε μαθητής, σήμερα θα διαγωνιστεί είτε στην Ιστορία Γενικής Παιδείας, είτε στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, με στόχο πάντα ,τον όσο το δυνατόν υψηλότερο βαθμό, που θα του εξασφαλίσει την είσοδό στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί απρόοπτα, με τους μαθητές να έχουν εισέλθει κανονικά στα εξεταστικά κέντρα και τη διαδικασία των εξετάσεων να διεξάγεται ομαλά.

Το Neopolis.gr θα βρίσκεται δίπλα σας όπως κάθε χρόνο, μεταφέροντας τον παλμό από τα σχολεία και τις τάξεις των μαθητών, καθώς επίσης και τα θέματα με τις απαντήσεις τους, σε συνεργασία πάντα με τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς.

Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε ολόκληρο το Πρόγραμμα των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων, μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολο εδώ.


Δείτε τα Θέματα και τις Προτεινόμενες Απαντήσεις στην Ιστορία Γενικής Παιδείας

Δείτε τα Θέματα και τις Προτεινόμενες Απαντήσεις στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας

(Τα θέματα αναμένονται να δημοσιευτούν στις 10:00 από το Υπουργείο Παιδείας – Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα)


Πώς αναμένεται να κινηθούν οι Βάσεις για φέτος:

Θεαματικές βουτιές στις βάσεις και έντονος ανταγωνισμός είναι το τοπίο που διαμορφώνεται βάσει των φετινών Πανελλαδικών. Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο μοχλός που θα πιέσει προς τα κάτω τις βάσεις έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί πέρυσι στις θετικές και τεχνολογικές σχολές, αλλά και στις οικονομικές (2ο και 5ο Επιστημονικό Πεδίο).

Τα φετινά θέματα προκάλεσαν αντιδράσεις σχετικά με τον όγκο των ζητουμένων, ενώ δεν έλειψαν και οι ενστάσεις από μαθηματικούς σχετικά με τις οδηγίες βαθμολόγησης. «Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε είναι ενδεικτικά κακών επιδόσεων, καθώς τα ποσοστά αποτυχίας είναι εντυπωσιακά σε σχέση με τις άλλες χρονιές», αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Γιώργος Χατζητέγας.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET