ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

17χρονος ανακαλύπτει νέο πλανήτη την τρίτη μόλις μέρα της πρακτικής του, εσείς;

Παίζει να είχαμε ζητήσει ήδη άδεια για να λείψουμε...

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

13 Ιανουαρίου, 2020

Κοίτα πράγματα που κάνουν άλλοι κατά τη διάρκεια πρακτικής τους, ε; Κι εμείς το πιο τρομερό που αναλαμβάνουμε, είναι να βγάλουμε κάτι φωτοτυπίες. Το οποίο ομολογουμένως απέχει έτη φωτός (να μπούμε και στο πνεύμα της είδησης) από το κατόρθωμα του 17χρονου, ο οποίος δεν πήγε μόνο για την εμπειρία και να μάθει δυο πράγματα παραπάνω στην πράξη, αλλά να αφήσει το στίγμα του για τα καλά!

Ο Γουλφ Κούκιερ, όπως ονομάζεται, μαθητευόμενος σε πρόγραμμα της NASA, κατάφερε την τρίτη μόλις ημέρα να ξεχωρίσει με τη δουλειά του, ανακαλύπτοντας έναν ολόκληρο πλανήτη με δύο ήλιους, που απέχει 1.300 έτη φωτός από τη Γη, στον αστερισμό Πίκτορ.

Αρχικά, στον Γουλφ είχε ανατεθεί να μελετήσει πώς μπορεί να διασταυρωθούν οι πορείες δύο ήλιων, προκαλώντας έκλειψη. Αυτός, επικεντρώθηκε στο ηλιακό σύστημα ΤΟΙ 1338, όπου παρατήρησε κάτι στην τροχιά των δύο άστρων και το οποίο εμπόδιζε το φως. Οι επικεφαλής χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες για να επιβεβαιώσουν την παρατήρησή του και τελικά κατέληξαν ότι ο Κούκιερ είχε ανακαλύψει έναν πλανήτη 6,9 φορές μεγαλύτερο από τη Γη. Να προσθέσουμε επίσης, ότι αποτελεί τον 13ο πλανήτη του είδους του που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, σε περίπτωση που το κατόρθωμα σας φαινόταν «λίγο» μέχρι στιγμής.

Και πώς να μη φαίνεται άλλωστε; Κάτι τέτοια συμβαίνουν κάθε δεύτερη μέρα στις πρακτικές. 

Ο ίδιος ο 17χρονος μίλησε για το κατόρθωμά του, σημειώνοντας:

Κοιτούσα τα δεδομένα για όσα είχαν επισημάνει οι εθελοντές ως δυαδική έκλειψη, ένα σύστημα στο οποίο δύο άστρα περιστρέφονται το ένα γύρω από το άλλο και από τη δική μας οπτική προκαλούν έκλειψη σε κάθε δεύτερη τροχιά.

Στη συνέχεια εξήγησε στο CBS: «Περίπου την τρίτη ημέρα της πρακτικής μου, είδα ένα σήμα από το σύστημα που αποκαλείται ΤΟΙ 1338. Στην αρχή πίστευα ότι ήταν αστρική έκλειψη, αλλά ήταν λάθος η στιγμή. Τελικά ήταν πλανήτης. Ο πλανήτης μπλόκαρε το φως από αυτά τα δύο άστρα, δημιουργώντας μικρή μείωση του φωτός που έφτανε στο τηλεσκόπιο. Τότε το παρατήρησα για πρώτη φορά.»

Και για πείτε, εσείς πού θυμάστε τον εαυτό σας την τρίτη μέρα της πρακτικής; Πήγατε ένα βήμα μπροστά την επιστήμη ή μπα; 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Youth Pass: Καθυστερεί το επίδομα των νέων – Πότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Σκυλάκι πέθανε από φόλα μέσα σε σχολείο, μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτισμός κάποιων!

TECH NEWS

H νέα λειτουργία του Google Maps για να βάλεις σε τάξη τις αποθηκευμένες τοποθεσίες σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Κοπέλα δέχτηκε επίθεση από άγνωστο στον σταθμό Ομόνοιας και δεν αντέδρασε κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET