ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Οι 12 συνήθειες των αισιόδοξων ανθρώπων! Εσύ τις έχεις;

Έχεις γνωρίσει ποτέ κάποιον και έχεις αναρωτηθεί γιατί τον βλέπεις συνεχώς αισιόδοξο; Είναι μερικοί άνθρωποι που είναι πάντα τόσο χαρούμενοι και δεν παραπονιούνται ποτέ. Κανείς άλλος δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά σου πέρα από εσένα, γι’ αυτό, αν θέλεις να γίνεις πιο αισιόδοξος, θα πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένα βήματα για να ανακαλύψεις τη θετική […]

Θεώνη Σταματοπούλου

8 Σεπτεμβρίου, 2016

Έχεις γνωρίσει ποτέ κάποιον και έχεις αναρωτηθεί γιατί τον βλέπεις συνεχώς αισιόδοξο; Είναι μερικοί άνθρωποι που είναι πάντα τόσο χαρούμενοι και δεν παραπονιούνται ποτέ. Κανείς άλλος δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά σου πέρα από εσένα, γι’ αυτό, αν θέλεις να γίνεις πιο αισιόδοξος, θα πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένα βήματα για να ανακαλύψεις τη θετική σου φύση.

Αν θέλεις να αλλάξεις τον εαυτό σου προς το καλύτερο λοιπόν, αυτές είναι οι 12 συνήθειες που πρέπει να «αντιγράψεις» από τους αισιόδοξους ανθρώπους:

1. Γράψε κάπου τους στόχους σου.

goals

Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις μια σαφή εικόνα του τι θέλεις να κάνεις και πώς θα πετύχεις αυτό που θες. Με αυτή τη συνήθεια, ο εγκέφαλός σου βρίσκεται σε εγρήγορση να παρακολουθεί κάθε τι που σχετίζεται με τον στόχο σου. Αυτομάτως θα έχεις τον νου σου σε γεγονότα, ευκαιρίες και ανθρώπους που μπορεί να φανούν χρήσιμοι στην επίτευξη του στόχου σου.

2. Να είσαι ευγενικός/ή με τους άλλους.

kind

Να φέρεσαι όπως θα ήθελες να σου φερθούν. Αυτό είναι ένα από τα βασικά μότο για μία πιο αισιόδοξη προσωπικότητα. Το να λες «παρακαλώ πολύ», παρόλο που φαίνεται δεδομένο, είναι πολύ σημαντικό, όπως και ένα φιλικό χαμόγελο, η οπτική επαφή και μία ζεστή χειραψία.

3. Να εκτιμάς τον εαυτό σου.

love-me

Να δείχνεις περήφανος γι’ αυτό που είσαι. Με αυτό τον τρόπο θα μάθεις να σέβεσαι τους πάντες, πέραν του εαυτού σου.

4. Βγάλε προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό.

Young couple has breakfast at italian café

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι γνωρίζουν επακριβώς τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία τους. Τα δεύτερα όμως τα θάβουν όσο πιο βαθιά γίνεται. Επιλέγουν να βγάλουν στην επιφάνεια μόνο τον καλύτερό τους εαυτό. Δεν αναρωτιόνται σε ποιον αρέσουν και σε ποιον όχι. Κάνουν το καλύτερο που μπορούν για τους ίδιους και μόνο.

5. Παραμέρισε τις αρνητικές σκέψεις.

man

Παρόλο που είναι απόλυτα φυσιολογικό να σε διακατέχουν αρνητικές σκέψεις μία φορά στο τόσο, το πώς θα τις ελέγξεις θα καθορίσει και το πόσο ευτυχισμένος θες να είσαι. Είναι εύκολο να το λέει κανείς εκτός και αν το κάνει στην πραγματικότητα, μα πάλεψε με αυτές και αντιστάσου. Είναι ένα εντελώς χαμένο ποσό ενέργειας που το μόνο που κάνει είναι να σε τρώει και να σου στερεί την ευτυχία σου.

6. Γέλα με την ψυχή σου.

laugh

Να βρίσκεις τρόπους για να γελάς με τον/τη σύντροφο, τους φίλους και την οικογένειά σου κάθε μέρα. Μοιραστείτε ανέκδοτα, αστείες αναμνήσεις και δείτε κωμωδίες. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι συνηθίζουν να αντλούν χιούμορ από την καθημερινότητα.

7. Να είσαι ευγνώμων.

girl

Η ευγνωμοσύνη συχνά μας θυμίζει ότι η ζωή δεν είναι χάλια. Τα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα τα θεωρούμε δεδομένα τις περισσότερες φορές, κι αυτό είναι λάθος. Να είσαι ευγνώμων για κάθε τι σου προσφέρει η ζωή καθημερινά. Έτσι θα μειώσεις το στρες, το άγχος και θα γίνεις καλύτερος σε κάθε τομέα της ζωής σου.

8. Μην αποσπάσαι από τις δυσκολίες.

laptop

Αν βρεθείς μπροστά σε κάποιο πρόβλημα, μην το αποφύγεις και μην το αφήσεις να λυθεί μόνο του. Πάσχισε να το λύσεις με κάθε δυνατό τρόπο. Βγάλε εις πέρας όλες τις εργασίες και τις υποχρεώσεις σου, χωρίς να παραπονιέσαι για τις δυσκολίες.

9. Αναγνώρισε τις ευκαιρίες που σου προσφέρονται.

man

Πρέπει να βλέπεις κάθε κατάσταση ως μία πιθανή ευκαιρία απέναντί σου. Ακόμη κι αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, φρόντισε να μετατρέψεις τα αρνητικά σε θετικά.

10. Κάνε αποτίμηση της κάθε μέρας που περνά.

smiling-young-woman-with-laptop-outdoors

Πριν πας για ύπνο, κάτσε και σκέψου τι πήγε στραβά και τι καλά την ημέρα που πέρασε. Γράψε σε ένα τετράδιο τα κατορθώματα και τις αποτυχίες σου, ώστε να κάνεις ανασκόπηση όποια στιγμή θες σε πρωθύστερες πράξεις.

11. Μη μιλάς αρνητικά για τον εαυτό σου.

smile

Δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα με το να υποτιμάς τον εαυτό σου. Δώσε του μία επιβεβαίωση για να μπορέσει να συνεχίσει και όχι αποθάρρυνση και απογοήτευση.

12. Να γιορτάζεις καθημερινά.

woman-with-dirty-sense-of-humor

Να γιορτάζεις με τα κατορθώματα των άλλων και με τα δικά σου. Κάνε ένα τραπέζι στο σπίτι σου, βγες έξω με φίλους για ποτό, κάνε έστω ένα high five! Οτιδήποτε μπορεί να προσδώσει έστω και μία στιγμή αισιοδοξίας παραπάνω στη ζωή σου.

Το να είσαι ένα αισιόδοξο άτομο δεν σημαίνει πως πρέπει να είσαι χαρούμενος/η και ζωηρός/η κάθε λεπτό της ημέρας. Έχει να κάνει με την αναγνώριση των ευκαιριών που παρουσιάζονται, την προσοχή που δείχνεις στον εαυτό σου και την απομάκρυνση όλων εκείνων των αρνητικών σκέψεων.

Προσπάθησε λοιπόν να ενσωματώσεις ορισμένες από τις παραπάνω συνήθειες στην καθημερινότητα σου και δες τον εαυτό σου να γίνεται πιο αισιόδοξος από μέρα σε μέρα!

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET