fbpx

12 μηνύματα για να απορρίψεις με ευγενικό τρόπο κάποιον/α που δε σ’ ενδιαφέρει!


Αν κάτι έχω διαπιστώσει τελευταία είναι πως όσο ο κόσμος εξελίσσεται και προχωράει μπροστά, άλλο τόσο πίσω πάνε οι ανθρώπινες σχέσεις και δη οι ερωτικές. Και όπως είναι επόμενο από αυτήν την κατρακύλα δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν και τα ραντεβού, με τα πετυχημένα να αποτελούν πλέον την εξαίρεση στον κανόνα και το thank you, next να πηγαίνει σύννεφο.

Κι άντε πες ότι ένα πολύ κακό ραντεβού σε βγάζει από τη δύσκολη θέση είτε γιατί και οι δύο συμφωνείτε για… απλή ασυμφωνία χαρακτήρων είτε γιατί αποδείχθηκε μάπα το καρπούζι και έριξες άκυρο ελαφρά τη καρδία. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η συνάντησή σας δεν ήταν ούτε κακή ούτε καλή ή πληρούσε τις προϋποθέσεις αλλά εσύ δεν ένιωσες αυτό το κάτι; Για 2η ευκαιρία δεν ψήνεσαι αλλά ούτε και θέλεις να πληγώσεις τα συναισθήματά του/της.

Όχι φίλε/η μου, η λύση δεν είναι να εξαφανιστείς από προσώπου Γης.

Αν έχετε το Θεό σας δηλαδή ορισμένοι, που χάνεστε στα ξαφνικά και οριακά αφήνετε τον άλλον με το δίλημμα αν πρέπει να καλέσει τη Νικολούλη ή όχι. Ας κρατάμε έστω τα προσχήματα, ρε παιδιά. Ένα ευγενικό, ευθύ κι επεξηγηματικό μήνυμα κάνει τη δουλειά του πολύ καλύτερα, από το ν’ αφήσεις τον άλλον/η να αναρωτιέται πάνω από ένα τηλέφωνο, τι σκατά έκανε και τράπηκες σε φυγή. Όντως η απόρριψη πονάει, αλλά μερικές φορές το ghosting πονάει ακόμη περισσότερο.

Όπως συνηθίζω να λέω, πρέπει να φερόμαστε στους άλλους με τον τρόπο που θέλουμε κι εκείνοι να μας φέρονται. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα βγεις με κάποιον/α και δε θα νιώσεις ότι κάνετε match, follow my advice και δε θα χάσεις…

Στείλε κάποιο από τα παρακάτω μηνύματα που είναι προτιμότερο από το να εξαφανιστείς:

#1

Σ’ ευχαριστώ για τη χθεσινή βραδιά, όμως για να είμαι ειλικρινής, νιώθω πως δεν υπάρχει και τόση χημεία μεταξύ μας. Καλύτερα να το αφήσουμε λοιπόν, ώστε να γλιτώσουμε πολύτιμο χρόνο.

#2

Εκτιμώ πολύ την ειλικρίνεια στον άνθρωπο. Έτσι κι εγώ θέλω να σου πω ότι θεωρώ πως δεν ταιριάζουμε και τόσο. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο και καλή τύχη!

#3

Σε συμπαθώ και απολαμβάνω την παρέα σου πολύ, όχι όμως με ερωτικό τρόπο. Νομίζω πως οι δυο μας θα ήμασταν καλύτερα φίλοι απ’ ό,τι ζευγάρι. Τι λες κι εσύ;

#4

Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα, ωστόσο για να είμαι ειλικρινής και εντάξει απέναντί σου, θα ήθελα να σου πω ότι δεν πιστεύω πως μπορεί να προκύψει κάτι παραπάνω μεταξύ μας.

#5

Απόλαυσα πολύ την παρέα σου, είσαι ένα ενδιαφέρον και ευχάριστο άτομο. Δεν έχουμε όμως αρκετά κοινά μεταξύ μας, για να σκεφτώ το ενδεχόμενο να υπάρξει κάτι παραπάνω.

#6

Νομίζω ότι είμαστε σε δύο διαφορετικές φάσεις στη ζωή μας και δε ζητάμε τα ίδια πράγματα. Ας γλιτώσουμε από τους εαυτούς μας πολύτιμο χρόνο και ας το αφήσουμε εδώ.

#7

Ήρθε αυτή η awkward στιγμή να πεις σε κάποιον/α ότι δεν τον βλέπεις σοβαρά. Οκ, στη ζωή είναι κι αυτά. Από ό,τι καταλαβαίνεις, θα ήθελα να σταματήσουμε να μιλάμε/βλεπόμαστε για το λόγο του ότι θεωρώ πως δεν ταιριάζουμε. Ελπίζω να είσαι οκ με αυτό…

#8

Έχω μπει αρκετές φορές στη διαδικασία των ραντεβού, οπότε έχω μάθει πλέον να ξεχωρίζω σχετικά νωρίς με ποιους ανθρώπους ταιριάζω και με ποιους όχι. Νομίζω πως εμείς οι δύο δε θα μπορούσαμε να κάνουμε σχέση! Συγγνώμη αν είμαι σκληρός/ή, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντί σου!

#9

Το ραντεβού μας δεν πήγε όπως περίμενα… Λυπάμαι που το λέω αυτό και δε θέλω να σε κάνω να νιώσεις άσχημα, αλλά δε νομίζω πως μπορούμε να βγούμε ξανά. Ελπίζω να είσαι πάντα καλά!

#10

Είσαι εξαιρετικός άνθρωπος, αλλά στην προκειμένη φάση τα χνώτα μας δεν ταιριάζουν. Άλλα ζητάς εσύ κι άλλα εγώ. Ελπίζω να το πετύχουμε σε κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον.

#11

Αντί να εξαφανιστώ, να σε μπλοκάρω ή τέλος πάντων να προβώ σε οποιαδήποτε άλλη προσβλητική απέναντί σου πράξη, προτιμώ να σου πω σε αυτό το μήνυμα πώς νιώθω. Δε νομίζω πως ταιριάζουμε ως ζευγάρι. Συγγνώμη αν σε κάνω να νιώθεις άσχημα, αλλά ελπίζω να εκτιμήσεις την ειλικρίνειά μου!

#12

Λένε ότι για όλους μας εκεί έξω υπάρχει το άλλο μας μισό. Δεν ξέρω αν μπορώ να πιστέψω σε κάτι τόσο ρομαντικό, πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι νιώθω πως το μεταξύ μας δε θα καταλήξει κάπου. Ελπίζω να βρεις το άλλο σου μισό, συνέχισε να ψάχνεις!

Θα κλείσω λέγοντας πως τα μηνύματα απόρριψης δεν είναι ποτέ ευχάριστα ούτε για αυτόν που τα στέλνει, ούτε για εκείνον που τα λαμβάνει. Ωστόσο όπως είπα και πριν, είναι προτιμότερο να στείλεις ένα μήνυμα και να εξηγήσεις στον άλλον/η πώς νιώθεις, παρά να εξαφανιστείς ή να τον/την μπλοκάρεις. Η ντομπροσύνη και η ειλικρίνεια πάντα κερδίζουν!


Photo by Retha Ferguson from Pexels

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET