ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

10 ενδιαφέροντα και περίεργα facts που μάλλον δε γνώριζες για το προφυλακτικό! 

Ήξερες ότι μπορείς να γυαλίσεις τα παπούτσια σου; Δεν το 'ξερες.

Τα προφυλακτικά αποτελούν μεγάλη ανακάλυψη! Δυστυχώς, συχνά δέχονται hate με την αιτιολογία ότι μειώνουν τη σεξουαλική ικανοποίηση, και δεν το αξίζουν. Στην πραγματικότητα, έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές, αφού είναι η πιο ασφαλής και σίγουρη λύση για τα ΣΜΝ. Πού θέλω να καταλήξω; Να φοράτε πάντα προφυλακτικό παιδιά και να μη μασάτε χαζές δικαιολογίες!

Διάβασε κι αυτό

Τύπισσα στέλνει διπλά φιλάκια σε όσους ισχυρίζονται ότι τους στενεύει το προφυλακτικό!

Αυτά που ξέρουμε σίγουρα για τα μπαλονάκια από λάτεξ είναι ότι εμποδίζουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, σε προφυλάσσουν από τα ΣΜΝ, βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη, μορφές και γεύσεις και όποτε τα χρειάζεσαι δεν τα έχεις πάνω σου! *eye-rolling*

Αλλά αυτές είναι βασικές πληροφορίες. Το θέμα είναι ότι πίσω από αυτή τη σπουδαία ανακάλυψη κρύβονται διάφορα άλλα ενδιαφέροντα infos, λιγότερο διαδεδομένα (εσύ ας πούμε ήξερες ότι ο προ-προ-προπάππους σου έβαζε έντερο αρνιού στο μόριό του;), τα οποία συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε:

1 Τα προφυλακτικά υπάρχουν εδώ και 15.000 χρόνια!

Excuse me, what the actual f*ck? Κι όμως, τα προφυλακτικά – προφανώς όχι στη μορφή που ξέρουμε σήμερα, αυτά εφευρέθηκαν το 1855 – μετρούν δεκάδες χιλιάδες χρόνια ιστορίας, αφού εντοπίστηκαν σε τοιχογραφίες σε σπήλαια στη Γαλλία που εκτιμάται ότι προέρχονται από μια εποχή 12.000 – 15.000 χρόνια πριν. Βέβαια, δεν είναι σίγουρο ότι χρησιμοποιούνταν για να αποφύγουν ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή για κάποιου είδους τελετουργικό.

2 Έχουν σχεδόν πανομοιότυπη σύσταση με τα λάστιχα των αυτοκινήτων!

Ο Charles Goodyear (ναι, ο τύπος στα λάστιχα!) ανέπτυξε το 1839 τη διαδικασία βουλκανισμού του καουτσούκ και έφερε την επανάσταση όχι μόνο στη μετακίνηση. Χάρη στην εφεύρεσή του, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1840, αρκετές μεγάλες εταιρείες καουτσούκ ξεκίνησαν τη μαζική παραγωγή και προφυλακτικών. Το κύριο πλεονέκτημα των συγκεκριμένων προφυλακτικών ήταν ότι μπορούσες να τα ξανά χρησιμοποιήσεις. Και eco friendly δηλαδή!

3 Ένα απλό προφυλακτικό χωράει μέχρι και 3 λίτρα υγρού!

Εδώ μπορείς να τα κάνεις over-the-knee μπότα, οπότε ξέραμε ότι έχουν πολύ μεγάλη χωρητικότητα. Γενικά, τα προφυλακτικά χωράνε… πολύ πράγμα. Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι δηλαδή ούτε για το μέγεθός σου, ούτε για την ποσότητα σπέρματος. Εκτός κι αν έχεις καμιά μάνικα εκεί κάτω και στάξει πάνω από 3 λίτρα!

4 Του Αγίου Βαλεντίνου χρησιμοποιούνται 87 προφυλακτικά ανά δευτερόλεπτο κατά μέσο όρο!

Αν σκεφτείς ότι πάνω από το 68% του πληθυσμού κάνει περισσότερο σεξ εκείνη την ημέρα (σύμφωνα με μια έρευνα από το SKYN Condoms το 2017), τότε βγάζει νόημα! Φανταστείτε εάν έβαζαν όλοι πόσα θα ήταν…

Μάλιστα, με λίγα γρήγορα μαθηματικά βλέπουμε ότι πάνω από 7,5 εκ. προφυλακτικά έχουν την τιμητική τους. Αδέρφια μην σταματάτε, ξεβιδωθείτε!

5 Πάνω από το 40% των αγορών γίνεται από γυναίκες!

Οι αριθμοί μίλησαν και δείχνουν ότι οι γυναίκες παίρνουν πιο σοβαρά την ασφάλειά τους. Παρ’ όλο που είναι κάτι που φοριέται από τους άντρες, οι γυναίκες είναι αυτές που διατρέχουν περισσότερους κινδύνους και άρα προτιμούν να κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους.

6 Τα πρώτα προφυλακτικά ήταν από έντερα ζώων!

I mean έχουμε ακούσει για αγγούρια και μπανάνες σήμερα, αλλά παλιότερα όντως έβαζαν στο μόριο τους ό,τι μπορείς να φανταστείς! Συγκεκριμένα, πολύ διαδεδομένο ήταν το έντερο αρνιού (κοκορέτσι τύπου;) ενώ στην Ιαπωνία έβαζαν καβούκι χελώνας (άουτς!). Οι Αιγύπτιοι από την άλλη, χρησιμοποιούσαν κύστη ζώων και δέρμα ψαριού (λες από εκεί να έμεινε η μυρωδιά της ψαρίλας;)!

Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι οι Σουηδοί ήταν από τότε πιο μπροστά, καθώς έβαζαν έντερο χοίρου, που ήταν και επαναχρησιμοποιούμενο!

7 Τα περισσότερα προφυλακτικά είναι πολύ μεγάλα για τους Ινδούς

Τελικά, άλλοι έχουν τ’ όνομα (βλ. Κινέζοι, Ιάπωνες) και άλλοι τη χάρη. Υπάρχει συγκεκριμένα μία έρευνα του 2006, από το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας, που δείχνει ότι το 60% των μορίων Ινδών είναι κάτω του μετρίου. Εκεί λοιπόν που κάποιοι λένε ότι δεν τους κάνει γιατί είναι μικρό, οι άντρες στην Ινδία έχουν όντως πρόβλημα επειδή τους… πέφτει (το προφυλακτικό ντε). Ίσως αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που έχουν υπερπληθυσμό! Το 2018 κυκλοφόρησε στην αγορά το μικρότερο προφυλακτικό έβερ, θα πρότεινα να ρίξουν μια ματιά

Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε όταν έρευνα έχει δείξει ότι οι Έλληνες έχουν από τα μικρότερα πέη στον κόσμο;

8 Στην Κίνα φτιάχτηκε το μεγαλύτερο προφυλακτικό στον κόσμο!

Κάποια σοβαρά facts ανατρέπονται στα δύο τελευταία bullets και δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε. Σε αντίθεση με τη φήμη τους (και με τους Ινδούς), οι Κινέζοι κατασκεύασαν το μεγαλύτερο προφυλακτικό, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ! Το συγκεκριμένο προφυλακτικό έγινε μόνο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πληθυσμού και είχε διαστάσεις 80 επί 100 μέτρα. Μάλιστα, ήταν τοποθετημένο πάνω από ένα ξενοδοχείο στο Guilin της Κίνας.

9 Στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2000 δόθηκαν 70.000 δωρεάν προφυλακτικά στους αθλητές και δεν έφτασαν!

Από πότε το σεξ έγινε ολυμπιακό άθλημα;

Αν το καλοσκεφτείς βέβαια, it makes sense. Τι περιμένεις να συμβεί όταν βάζεις τόσους νέους αθλητές (άντρες-γυναίκες) μαζί στο ίδιο ξενοδοχείο; Συγκεκριμένα, δόθηκαν περίπου 10 προφυλακτικά ανά άνδρα. ΔΕΚΑ! Και ούτε καν έφτασαν, αναγκάζοντας την Επιτροπή να δώσει έκτακτη εντολή για ακόμα 20.000. Σου λέει, με έπαθλο θέλω να γυρίσω σπίτι, όχι με παιδί!

Πραγματική απορία: Τι γινόταν δηλαδή στους αρχαίους αγώνες που αγωνίζονταν γυμνοί; Μοίραζαν έντερα αρνιού στους αθλητές;

10 Υπάρχουν διάφορες χρήσεις!

Κι όμως, αυτό το θαυματουργό δημιούργημα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και αλλού, αρκεί να σκεφτείς out of the box. Βγάλε τα ληγμένα από το συρτάρι λοιπόν, σου έχουμε ιδέες. Τα προφυλακτικά κάνουν ως αδιάβροχη θήκη κινητού, παγοθήκη (δε θέλω να φανταστώ τι γίνεται όταν έρχονται καλεσμένοι), σφεντόνα, γυαλιστικό παπουτσιών (WTF;!), διευκολύνουν τη διακίνηση παράνομων ουσιών μέσα στο σώμα, ενώ bonus fact: το λιπαντικό είναι εξαιρετικό για ξηρά μαλλιά!

Αφού λοιπόν γνωρίσατε λίγο καλύτερα το προφυλακτικό, βάλτε το στη ζωή σας! Και δεν εννοώ μόνο με τις έξτρα χρήσεις που αναφέραμε… 

OUR20s

DIGITAL

Μία νέα θεωρία υποστηρίζει ότι αν κάνεις δώρο παπούτσια στο ταίρι σου, θα χωρίσετε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET