ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Όταν θέλεις κάτι πολύ, ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί…

“Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις.” Πάολο Κοέλο «Μάκη, πιάσε μία Coca Cola!» “Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει. Όταν τα πράγματα πάνε καλά, κάτι θα πάει στραβά.” Νόμος του Μέρφυ Δύο φράσεις που έχουν γίνει πασίγνωστες και η καθεμία πλέον έχει τους δικούς της υποστηρικτές. Αν το […]

Neopolis Team

30 Νοεμβρίου, 2012

Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις.” Πάολο Κοέλο

«Μάκη, πιάσε μία Coca Cola

Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει. Όταν τα πράγματα πάνε καλά, κάτι θα πάει στραβά.” Νόμος του Μέρφυ

Δύο φράσεις που έχουν γίνει πασίγνωστες και η καθεμία πλέον έχει τους δικούς της υποστηρικτές. Αν το σκεφτούμε λίγο θα διαπιστώσουμε ότι και οι δύο μπορεί να ευσταθούν σε διάφορα περιστατικά της ζωή μας. Οπότε τι πρέπει να πιστέψει κανείς; Να είναι αισιόδοξος ή όχι;

Ας αφήσουμε όμως για λίγο τη φιλοσοφία, να δούμε τι συμβαίνει στο ”μυαλό” μας.

Ο νους δίνει εντολές και καθορίζει τη δράση μας, οπότε όταν βάζουμε ένα στόχο κινητοποιούμαστε για να τον πετύχουμε. Ο νους δεν δουλεύει τόσο καλά με λέξεις αλλά προτιμά τις εικόνες και ακόμα περισσότερο τα βίντεο. Έτσι αν φτιάξουμε μια εικόνα ή καλύτερα μια ταινία που να περιγράφει αυτό που θέλουμε να κάνουμε και την προβάλουμε στο μυαλό μας είναι πιο εύκολο να το πετύχουμε. Σαν να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και το κάνουμε.Αυτή μας η βεβαιότητα αντανακλά και στο περιβάλλον, εμφανιζόμαστε ξέροντας τι θέλουμε και δεν αφήνουμε περιθώρια να αμφισβητηθεί.

Από τη μια, αναγνωρίζοντας κάποιος ανοιχτά τα θέλω του οδεύει προς την πραγματοποίηση τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ότι σκεφτεί και πράξει κανείς θα γίνει πάντα εφικτό. Πόσο πολύ άραγε θέλουν ένα πιάτο φαγητό τα παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες; Κι όμως πολλά από αυτά δεν το καταφέρνουν όσο και αν  το θέλουν και εδώ παίζουν ρόλο εξωτερικοί παράγοντες και η τύχη. Ακόμα και σε αυτούς όμως που ζωή φάνηκε πιο γενναιόδωρη και τους επιτρέπει να αποκτούν αρκετά από όσα επιθυμούν δεν τους χαρίζονται εύκολα, αλλά απαιτείται κόπος. Έτοιμες λύσεις σπάνια (αν όχι ποτέ) θα βρει κανείς, οπότε πρέπει ο ίδιος να παιδευτεί, να προσπαθεί αδιάκοπα, να φτιάξει ένα σχέδιο που θα ακολουθεί και να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την όποια δυσκολία εμφανιστεί, ακόμα και την αποτυχία. Μπορεί επίσης να βοηθήσει αρκετά, η επιλογή του να ζει κανείς θετικά. Το να ζει κανείς θετικά σημαίνει διαρκής τόνωση της αυτοπεποίθησης, να μειώνει το καθημερινό άγχος, να αναπτύσσει θετικά συναισθήματα,να έχει αισιόδοξη άποψη για τη ζωή και να γελά περισσότερο.

Έτοιμες συνταγές για να αποκτούμε ότι θέλουμε δεν υπάρχουν, ούτε μας έχει αποδείξει κανείς ποια άποψη ισχύει πάντα. Επομένως δεν ξέρω αν πρέπει να πιστεύουμε ότι αν θέλουμε κάτι πολύ γίνεται ή ότι πάντα κάτι θα πηγαίνει στραβά. Ξέρω όμως πως όταν θέλεις κάτι πολύ, θα προσπαθήσει πολύ μέχρι να τα καταφέρεις και όσες δυσκολίες και αν συναντήσεις το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει και αυτό εξαρτάται την θέληση που έχει κανείς να πετύχει και αν αυτή είναι αρκετά δυνατή θα έχει και την τύχη με το μέρος του. Γι’ αυτό μη διστάζετε να βάζετε στόχους, ακόμα και τους πιο απίθανους και ακόμα πιο πολύ μη διστάζετε να προσπαθείτε μέχρι τέλους. Διεκδικείστε αυτό που θέλετε!

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Γκιώκα

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET