ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός με τα εισιτήρια σε Μετρό, τραμ και λεωφορεία | Πόσο αυξάνονται λόγω του ΦΠΑ 23%

Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στις αστικές συγκοινωνίες, με το αρμόδιο υπουργείο να αναζητεί λύσεις ώστε να μην επιβαρυνθούν οι καθημερινοί επιβάτες των ΜΜΜ. Έτσι, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σχεδιάζει να μην περάσει στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών η αύξηση του ΦΠΑ, άλλα μόνο […]

Neopolis Team

2 Οκτωβρίου, 2015

Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στις αστικές συγκοινωνίες, με το αρμόδιο υπουργείο να αναζητεί λύσεις ώστε να μην επιβαρυνθούν οι καθημερινοί επιβάτες των ΜΜΜ.

Έτσι, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σχεδιάζει να μην περάσει στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών η αύξηση του ΦΠΑ, άλλα μόνο στα εισιτήρια που πωλούνται από τα γκισέ. Το πρόβλημα που προκύπτει από αυτή την λύση όμως, είναι από που θα καλυφθούν τα επιπλέον έσοδα που είχαν υπολογιστεί. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, Αν δεν υπάρχει «μαγική λύση», τα ισοδύναμα θα πρέπει να καλυφθούν από τα εισιτήρια που πωλούνται από τα γκισέ. Δηλαδή, θα πρέπει η τιμή των μεμονωμένων εισιτηρίων να εκτιναχθεί στα ύψη από το 1,20 ευρώ που πωλείται σήμερα.

Στην περίπτωση πάντως που εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου υπολογίζεται να αυξηθεί στο 1,30 ευρώ από 1,20 ευρώ και του μειωμένου εισιτηρίου στο 0,65 ευρώ από 0,60 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Στα πράγματα που δεν έγιναν ποτέ… η Emilia Vodos έβγαινε με τον Drake στον Καναδά!

ΕΛΛΑΔΑ

Youth Pass: Ανοίγουν ξανά οι αιτήσεις για τα 150 ευρώ – Πότε θα καταβληθεί το ποσό!

ΕΛΛΑΔΑ

H EΡΤ σε στέλνει στην Eurovision με εισιτήρια για τις 3 βραδιές και δωρεάν αεροπορικά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το παγωτό Pokémon είναι άλλη μία επική στιγμή της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υπ. Παιδείας: Τέλος τα κινητά στο σχολείο – Οι μαθητές θα τα παραδίδουν κάθε πρωί!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα τμήματα που κινδυνεύουν να κλείσουν με τον ερχομό των ιδιωτικών πανεπιστημίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET