ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Φορτίζεις το κινητό όλο το βράδυ; | Δες τις επιπτώσεις!

Οι περισσότεροι χρήστες smartphone, συνηθίζουν να φορτίζουν το κινητό τους μία φορά την ημέρα τουλάχιστον, αφού κάνουν χρήση αρκετών λειτουργιών του με αποτέλεσμα να τελειώνει πιο γρήγορα η μπαταρία. Οι περισσότεροι επιλέγουν να βάζουν για φόρτιση το κινητό τους το βράδυ πριν κοιμηθούν και να το βγάζουν το πρωί που ξυπνάνε. Ωστόσο, η «ολονύχτια» φόρτιση […]

Neopolis Team

16 Οκτωβρίου, 2015

Οι περισσότεροι χρήστες smartphone, συνηθίζουν να φορτίζουν το κινητό τους μία φορά την ημέρα τουλάχιστον, αφού κάνουν χρήση αρκετών λειτουργιών του με αποτέλεσμα να τελειώνει πιο γρήγορα η μπαταρία. Οι περισσότεροι επιλέγουν να βάζουν για φόρτιση το κινητό τους το βράδυ πριν κοιμηθούν και να το βγάζουν το πρωί που ξυπνάνε.

Ωστόσο, η «ολονύχτια» φόρτιση κάνει πολύ κακό, τόσο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της κάθε συσκευής αλλά και στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Μία μελέτη που χρονολογείται από το 2012, από το Lawrence Berkeley National Laboratory, αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση ενός φορτιστή που βρίσκεται σε κατάσταση “αναμονής” στην πρίζα είναι 0.26 watts, ενώ φτάνει τα 3.68 watts όταν φορτίζεται μία συσκευή και στα 2.24 watts όταν το smartphone είναι στην πρίζα και πλήρως φορτισμένο.

Έτσι, σε ένα χρόνο μπορεί κανείς να ξοδέψει 5 ευρώ για κάθε φορτιστή που δεν βγάζει από την πρίζα, ποσό αμελητέο. Αν, όμως, σκεφτείτε πόσες συσκευές αφήνετε στην αναμονή τότε σίγουρα το ποσό αυξάνεται.

Σχετικά με την μπαταρία, το να αφήνεται στο 100% φορτισμένη την μπαταρία σας με το κινητό στην πρίζα, έχει αποδειχτεί ότι επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οι ειδικοί συνιστούν να έχετε φορτισμένη την μπαταρία μεταξύ 40% και 80% αν θέλετε να την κρατήσετε σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένα άλλο θέμα που έχει απασχολήσει αρκετούς χρήστες, είναι το πόσο επικίνδυνο για εκρήξεις είναι να έχεις στην φόρτιση για αρκετές ώρες μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία. Οι σύγχρονες μπαταρίες εγγυώνται την προστασία από την «υπερφόρτωση», αλλά στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε «third-party» φορτιστές πρέπει να έχετε στο μυαλό σας και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET