ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υπάρχει και στην Ελλάδα Πρόγραμμα Υποτροφιών που στοχεύει στην επιτυχία των νέων!

Πολλές φορές, έχουμε μια τάση να εξυμνούμε όλους τους άλλους, κυρίως ανθρώπους κι ενέργειες του εξωτερικού, και να ξεχνάμε τα θετική της δικής μας χώρας. Γιατί ένα Πρόγραμμα Υποτροφιών όπως αυτό των OTE – Cosmote που στοχεύει στην στήριξη πρωτοετών φοιτητών από ολόκληρη την Ελλάδα, μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε τη […]

Neopolis Team

8 Οκτωβρίου, 2015

Πολλές φορές, έχουμε μια τάση να εξυμνούμε όλους τους άλλους, κυρίως ανθρώπους κι ενέργειες του εξωτερικού, και να ξεχνάμε τα θετική της δικής μας χώρας. Γιατί ένα Πρόγραμμα Υποτροφιών όπως αυτό των OTE – Cosmote που στοχεύει στην στήριξη πρωτοετών φοιτητών από ολόκληρη την Ελλάδα, μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε τη συνέχεια αυτής της ενέργειας, η οποία από το 2002 μέχρι σήμερα, έχει απονείμει166 Υποτροφίες και 313 Τιμητικές Διακρίσεις αξίας 2,9 εκατομμυρίων ευρώ!

Με βάση τα παραπάνω και γνωρίζοντας το πόσο αρέσουν σε εσάς, τους επισκέπτες του Neopolis, οιιστορίες επιτυχίας, σκεφτήκαμε να γράψουμε για την πορεία του Λεωνίδα Θεοδοσίου. Του Έλληνα νέου που ζει κι εργάζεται στις Βρυξέλλες όντας ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα πολυεθνικής δικηγορικής εταιρείας και που αποτελεί πρότυπο για κάθε 20χρονο με όνειρα και βλέψεις για το μέλλον του.

0105785001444294307

Πώς ξεκίνησε αυτή η ονειρική διαδρομή για τον Λεωνίδα; Μα φυσικά με μία Τιμητική Διάκριση από το Πρόγραμμα Υποτροφιών των ΟΤΕ – Cosmote, η οποία τον στήριξε στα πρώτα του βήματα από τηΛειβαδιά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η εν λόγω διάκριση ήταν κι αυτή που του άνοιξε τις πόρτες για αντίστοιχες υποτροφίες, επιτρέποντάς του να πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Cambridge πάνω σε θέματα επίλυσης διεθνών εμπορικών διαφορών. Δε σταμάτησε μόνο εκεί όμως, αφού η ακαδημαϊκή του πορεία συνεχίστηκε και στο πανεπιστήμιο Harvard, όπου εξειδικεύτηκε σε θέματα συγχωνεύσεων, διεθνών πτωχεύσεων και διαιτησίας. Μάλιστα, ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Harvard τον επέλεξε για να εκφωνήσει το λόγο της αποφοίτησης!

Ο Λεωνίδας ωστόσο, δεν είναι ο μόνος με τόσο μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης. Για την ακρίβεια, είναι ένα από τα πολλά αξιόλογα, φρέσκα μυαλά αυτής της χώρας, τα οποία αξίζει να στηριχθούν ούτως ώστε να σταθούν στα πόδια τους και ταυτόχρονα να σηκώσουν κι όλους εμάς όσο πιο ψηλά γίνεται! Σε αυτές ακριβώς τις δυνατότητες της νέας γενιάς, πιστεύουν και οι εταιρείες OTE – Cosmote και το αποδεικνύουν έμπρακτα προχωρώντας σε σημαντική ενίσχυση του Προγράμματος, αυξάνοντας τις υποτροφίες από είκοσι σε πενήντα.

 

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Εδώ και δεκατέσσερα χρόνια στηρίζουμε νέους φοιτητές που δίνουν τον δικό τους αγώνα, κόντρα στις δυσκολίες, για να προοδεύσουν, να μάθουν, να εξελιχθούν. Η πορεία αυτών των παιδιών, τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και προσωπικό επίπεδο, δικαιώνει την πίστη μας ότι με την κατάλληλη στήριξη, οι νέοι άνθρωποι μπορούν να μεγαλουργήσουν. Δεν αρκεί να δηλώνουμε ότι πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους, πρέπει να το αποδεικνύουμε και με πράξεις. Γι αυτό φέτος αυξήσαμε τις υποτροφίες μας από 20 σε 50. Στηρίζοντας περισσότερα παιδιά πολλαπλασιάζουμε τις ελπίδες όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον.»
Οι υποτροφίες απευθύνονται σε πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Ανέρχονται σε 15.000 ευρώ η καθεμία, με τη συνολική οικονομική προσφορά προς τους νέους φοιτητές να ανέρχεται σε 750.000 ευρώ. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα www.ote-cosmote-scholarships.gr, έως και τις 16 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:00.

Βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή υποψηφίων στο Πρόγραμμα Υποτροφιών είναι η εισαγωγή μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων σε Πανεπιστήμια της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με γενικό βαθμό πρόσβασης τουλάχιστον δεκαέξι (16) και άνω. Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET