ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Ρίτσαρντ Μπράνσον: Το απλό μυστικό που με έκανε δισεκατομμυριούχο!

Η ιστορία του είναι εντυπωσιακή. Το 1966, ένα δυσλεκτικό 16χρονο αγόρι παράτησε το  σχολείο και άρχισε να στήνει επιχειρήσεις χωρίς να έχει την παραμικρή πείρα. Σήμερα το αγόρι αυτό είναιπανίσχυρος και δισεκατομμυριούχος και ακούει στο όνομά του είναι Ρίτσαρντ Μπράνσον.   Οσο για το μυστικό της επιτυχίας του είναι πραγματικά πολύ απλό:   «Αν θέλετε να είστε πιο παραγωγικοί, […]

Neopolis Team

17 Οκτωβρίου, 2015

Η ιστορία του είναι εντυπωσιακή. Το 1966, ένα δυσλεκτικό 16χρονο αγόρι παράτησε το  σχολείο και άρχισε να στήνει επιχειρήσεις χωρίς να έχει την παραμικρή πείρα. Σήμερα το αγόρι αυτό είναιπανίσχυρος και δισεκατομμυριούχος και ακούει στο όνομά του είναι Ρίτσαρντ Μπράνσον.

 

Οσο για το μυστικό της επιτυχίας του είναι πραγματικά πολύ απλό:

 

«Αν θέλετε να είστε πιο παραγωγικοί, ξεκινήστε από την αρχή: φτάστε στην ώρα σας» ο τονίζει ο ιδρυτής του Virgin Group.

 

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον τονίζει ότι η συνέπεια είναι μια ένδειξη σεβασμού προς τους άλλους και τον βοήθησε να μην χάνει την ημέρα του εδώ και πέντε δεκαετίες.

 

«Το να είναι κανείς συνεπής, δεν σημαίνει πρέπει να βιάζεται όλη την ώρα», εξηγεί ο ίδιος.

 

«Βρίσκω πάντα χρόνο να κάνω γυμναστική – kitesurfing, τένις, ποδηλασία – αλλά και να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Απλά χρειάζεται αποτελεσματική οργάνωση του χρόνου σας».

 

upl5620e6e815136

 

Φυσικά, δεν μπορείτε πάντα να προβλέψετε παράγοντες όπως η κίνηση, αλλά ακόμα και τότε, ο Μπράνσον τονίζει ότι ο έκανε ό,τι χρειάζεται για να φτάσει στην ώρα του.

 

Θυμάται μια φορά που είχε κολλήσει στην κίνηση του Μανχάταν πριν από μερικά χρόνια ενώ πήγαινε σε μια ζωντανή συνέντευξη στο Fox News:

 

«Όταν κοίταξα έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου και είδα ουρές αυτοκινήτων ακινητοποιημένες, πήδηξα από το μπροστινό κάθισμα και άρχισα να τρέχω στην Sixth Avenue είδα το σημείο Fox. Εφτασα ένα λεπτό νωρίτερα!».

 

Το να είστε στην ώρα σας, δεν σημαίνει ότι το πρόγραμμά σας πρέπει αν είναι άκαμπτο, προσθέτει. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε ένας αποτελεσματικοί στη διαπραγμάτευση, την οργανωτικότητα και την επικοινωνία», τονίζει.

 

upl5620e6f3c8e5d

Πώς ξεκίνησε

 

Ο Μπράνσον ήταν μόλις 16 ετών όταν παράτησε το σχολείο και με τη βοήθεια ενός φίλου του ίδρυσε ένα περιοδικό για σπουδαστές. Η έδρα της επιχείρησής του βρισκόταν σε μία κρύπτη στο εσωτερικό μία εκκλησίας…

 

Τέσσερα χρόνια αργότερα άρχισε να πουλάει δίσκους σε φοιτητές που έκαναν παραγγελίες μέσω ταχυδρομείου και αγόραζαν το περιοδικό του. Την επόμενη χρονιά άνοιξε κατάστημα με δίσκους, το οποίο γνώρισε αλματώδη ανάπτυξη, ωστόσο τίποτα δεν του χαρίστηκε.

 

Σήμερα, σχεδόν μισό αιώνα αργότερα, ο Μπράνσον διοικεί περισσότερες από 400 εταιρείες.

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET