ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Πως ήταν και τι έκαναν 10 σούπερ επιτυχημένοι στα 25 τους!

Κάποιοι ήταν προνομιούχοι. Είχαν δηλαδή, ένα καλό σημείο εκκίνησης. Άλλοι, λιγότερο. Ορισμένοι αδυνατούσαν να φαντασθούν την εξέλιξη που θα είχαν, ακόμη και στα πιο κρυφά τους όνειρα.   Σε κάθε περίπτωση αναδείχτηκαν σε τέτοιο βαθμό στο πεδίο δράσης τους -πολιτική, media, επιχειρήσεις, τεχνολογία, μόδα, μουσική, λογοτεχνία- ώστε κατάφεραν να γίνουν εκατομμυριούχοι, σταρ και εν τέλει, […]

Neopolis Team

5 Οκτωβρίου, 2015

Κάποιοι ήταν προνομιούχοι. Είχαν δηλαδή, ένα καλό σημείο εκκίνησης. Άλλοι, λιγότερο. Ορισμένοι αδυνατούσαν να φαντασθούν την εξέλιξη που θα είχαν, ακόμη και στα πιο κρυφά τους όνειρα.

 

Σε κάθε περίπτωση αναδείχτηκαν σε τέτοιο βαθμό στο πεδίο δράσης τους -πολιτική, media, επιχειρήσεις, τεχνολογία, μόδα, μουσική, λογοτεχνία- ώστε κατάφεραν να γίνουν εκατομμυριούχοι, σταρ και εν τέλει, πρόσωπα παγκόσμιας εμβέλειας.

 

Κι όμως! Κάποτε (ακόμη και αυτοί) υπήρξαν νέοι. Ωστόσο, η τύχη, η συγκυρία, η δημιουργικότητα, αλλά και η… στοχοπροσήλωση τους άνοιξαν τον δρόμο.

 

Πώς ήταν και τί έκαναν 10 ισχυρά πρόσωπα στα 25 τους χρόνια.

 

upl560e4864ecaec (1)

Χίλαρι Κλίντον, η απόφοιτη του Yale

 

Η υποφήψια των Δημοκρατικών, που επιθυμεί διακαώς την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, είναι μόλις 23 ετών. Η νεαρή, γεμάτη όνειρα και ελπίδες, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Yale βγαίνει με τον επίσης, νεαρό Μπιλ Κλίντον, μετέπειτα πρόεδρο των ΗΠΑ.

 

Είναι ο καιρός του πρώτου έρωτα τους. Ο Μπιλ της κάνει πρόταση γάμου, αλλά εκείνη τον απορρίπτει. Μόνο αφότου μετακομίζει στο Άρκανσο, του λέει το πολυπόθητο «ναι». Η συνέχεια είναι γνωστή.

 

upl560e4afdb4ed1

Ντόναλντ Τραμπ, ο γιος του εργολάβου

 

Ο πατέρας του κροίσου Ντόναλντ Τραμπ, που διεκδικεί επίσης, την προεδρία των ΗΠΑ, είχε εταιρεία real estate.

 

Όπως έχει πει ο ίδιος ο Τραμπ, ο πατέρας του ήθελε να του μάθει την αξία του χρήματος από νωρίς. Έτσι, όταν ο Ντόναλντ και ο αδελφός του ήταν μικροί, τους έπαιρνε μαζί του στα εργοτάξια. Επιπλέον, τους παρότρυνε να μαζεύουν άδεια μπουκάλια αναψυκτικών για να βγάζουν το χαρτζιλίκι τους. Τελικά,από εκείνη την ιστορία δεν βγήκε κάποιο σπουδαίο ποσό, αλλά ο Τραμπ έμαθε -όπως λέει- να δουλεύει για τα λεφτά του.

 

Σε ηλικία 25 ετών, ο νεαρός Ντόναλντ παίρνει τον έλεγχο της εταιρείας του πατέρα του -Elizabeth Trump & Son, την οποία μετονομάζει σε Trump Organization- και πολύ σύντομα αναλαμβάνει την κατασκευή μεγάλων (εξαιρετικά κερδοφόρων), οικοδομικών έργων στο Μανχάταν.

 

upl560e4de47f91b

Μάρθα Στιούαρτ, το κορίτσι του χρηματιστή

 

Η ισχυρή γυναίκα των ΗΠΑ, γκουρού του λάιφσταϊλ, σύμβολο της σωστής αμερικανίδας «οικοδέσποινας» που έχτισε μία αυτοκρατορία εκατομμυρίων δολαρίων -και στη συνέχεια, φυλακίστηκε με κατηγορίες για φοροδιαφυγή, απάτη κλπ- ξεκίνησε ως μοντέλο.

 

Στη συνέχεια, το κορίτσι γνώρισε τον μεγαλοχρηματιστή Αντι Στιούαρτ (αργότερα, σύζυγο της) και… μεταπήδησε στη Γουόλ Στριτ. Εργάστηκε ως χρηματιστής για πέντε χρόνια, σε μια εποχή που οι γυναίκες στον συγκεκριμένο χώρο ήταν ελάχιστες. Το 1972, η Μάρθα αφήνει το χρηματιστήριο για να κάνει τη σύζυγο-μαμά που αφιερώνεται στην οικογένεια. Έναν χρόνο αργότερα, στήνει την εταιρεία catering που την κάνει πάμπλουτη.

 

upl560e507f58669

Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο αυτοδημιούργητος

 

Στα 20 του άνοιξε δισκάδικο, στα 22 στούντιο, σε ηλικία 23 χρονών δημιούργησε το δικό του label, τη δική του δισκογραφική. Μέχρι τα 30 του, η εταιρεία του είχε γίνει διεθνής -με Sex Pistols, Culture Club, Rolling Stones. Σε ηλικία 16 ετών ο Ρίτσαρντ ήταν ένα δυσλεκτικό αγόρι που εγκατέλειψε το σχολείο.

 

Οι αναμνήσεις του από εκείνη την εποχή είναι έντονες. «Είναι δύσκολο να είσαι ένας μικρός επιχειρηματίας και μετά να βρίσκεσαι με εκατοντάδες ανθρώπους που δουλεύουν για σένα και 400 εταιρείες».

 

«Η δημιουργία μίας εταιρείας από το μηδέν, απαιτεί δουλειά σε 24ωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα και με δεδομένο ότι, θέλεις να κρατήσεις ενωμένη την οικογένεια σου, είναι αγώνας για επιβίωση…» Εκτός όλων των άλλων, ο Μπράνσον έστησε και την αεροπορική Virgin.

 

upl560e571fef023

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η ζωή πριν τον Χάρι Πότερ

 

Είναι γνωστό ότι, η σήμερα διάσημη Βρετανή, πάμπλουτη συγγραφέας του Χάρι Πότερ -που το όνομα της έχει δοθεί μέχρι και σε αστεροειδή- πέρασε οικονομικά δύσκολα στα παιδικά και νεανικά της χρόνια. Η ιδέα του Χάρι Πότερ ήρθε πρώτη φορά στο μυαλό της, όταν ήταν 25 χρονών. Αφορμή ένα 4ωρο ταξίδι με τρένο. Άρχισε να γράφει την ιστορία το ίδιο εκείνο βράδυ, αλλά της πήρε χρόνια μέχρι να το ολοκληρώσει. Κι ενώ εργαζόταν στο Γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας στο Λονδίνο, η επιθυμία της να αφοσιωθεί στη συγγραφή κυριάρχησε σε τέτοιο σημείο, ώστε εγκατέλειψε τη δουλειά και αφοσιώθηκε πλήρως στον ήρωας της.

 

Μέσα στα επόμενα χρόνια παντρεύτηκε, απέκτησε μία κόρη, πήρε διαζύγιο, διαγνώστηκε με κατάθλιψη και τελικά, τελείωσε το βιβλίο το 1995. Το οποίο και εκδόθηκε το 1997.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο TheTOC.gr!

OUR20s

ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Υπολογισμοί που κάνουμε κι ας μην μας άρεσαν ποτέ τα μαθηματικά

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET