ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ο Ελληνας που βρήκε το «φάρμακο» κατά της παχυσαρκίας!

Η παχυσαρκία είναι σήμερα η μεγαλύτερη μη λοιμώδης επιδημία στον πλανήτη. Πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι νοσούν από αυτή και στη χώρα μας είναι η τρίτη αιτία θανάτων μετά τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τις νεοπλασίες. Ενας έλληνας επιστήμονας, ο ερευνητής Μανώλης Κέλλης, «ξεκλείδωσε» τον έλεγχο του μεταβολισμού, ανοίγοντας ένα νέο μονοπάτι που ελέγχει τον ανθρώπινο […]

Neopolis Team

24 Αυγούστου, 2015

Η παχυσαρκία είναι σήμερα η μεγαλύτερη μη λοιμώδης επιδημία στον πλανήτη. Πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι νοσούν από αυτή και στη χώρα μας είναι η τρίτη αιτία θανάτων μετά τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τις νεοπλασίες.

Ενας έλληνας επιστήμονας, ο ερευνητής Μανώλης Κέλλης, «ξεκλείδωσε» τον έλεγχο του μεταβολισμού, ανοίγοντας ένα νέο μονοπάτι που ελέγχει τον ανθρώπινο μεταβολισμό ωθώντας τα λιποκύτταρα μας, ή λιπώδη κύτταρα, να αποθηκεύουν λίπος ή να το καίνε.

Είναι ο κύριος συγγραφέας της μελέτης ερευνητών του MIT και του Harvard Medical School για την πρόληψη και ίσως ακόμα και για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, που δημοσιεύθηκε σε μια μελέτη στις 19 Αυγούστου 2015 στο περιοδικό New England Journal of Medicine.

Ο Μανώλης Κέλλης, είναι καθηγητής της επιστήμης των υπολογιστών και μέλος του Εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του ΜΙΤ καθώς και του Ινστιτούτου Broad.

«Η παχυσαρκία έχει παραδοσιακά θεωρηθεί ως το αποτέλεσμα της έλλειψης ισορροπίας μεταξύ της ποσότητας της τροφής που τρώμε και πόσο ασκούμαστε, αλλά η άποψη αυτή αγνοεί τη συμβολή της γενετικής στον μεταβολισμό του κάθε ατόμου» τονίζει ο Μανώλης Κέλλης.

Δείτε πως ακριβώς θα επιτυγχάνονται τα αναμενόμενα αποτελέσματα, στο TheTOC!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Στα πράγματα που δεν έγιναν ποτέ… η Emilia Vodos έβγαινε με τον Drake στον Καναδά!

ΕΛΛΑΔΑ

Youth Pass: Ανοίγουν ξανά οι αιτήσεις για τα 150 ευρώ – Πότε θα καταβληθεί το ποσό!

ΕΛΛΑΔΑ

H EΡΤ σε στέλνει στην Eurovision με εισιτήρια για τις 3 βραδιές και δωρεάν αεροπορικά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το παγωτό Pokémon είναι άλλη μία επική στιγμή της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υπ. Παιδείας: Τέλος τα κινητά στο σχολείο – Οι μαθητές θα τα παραδίδουν κάθε πρωί!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα τμήματα που κινδυνεύουν να κλείσουν με τον ερχομό των ιδιωτικών πανεπιστημίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET