ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οδηγός χρήσης κινητών τηλεφώνων για νέους!

Στις μέρες μας δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ατόμων που χρησιμοποιούν αλόγιστα τα smartphone τους, ακόμα κι αν βρίσκονται με τις παρέες τους. Μία έρευνα του ινστιτούτου Pew έχει απαντήσεις στα ερωτήματα για το πόσο σωστά χρησιμοποιούν τα κινητά τους οι χρήστες! Η έρευνα, που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ σε δείγμα 2.300 ενηλίκων ατόμων, επιβεβαίωσε ότι […]

Neopolis Team

6 Σεπτεμβρίου, 2015

Στις μέρες μας δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ατόμων που χρησιμοποιούν αλόγιστα τα smartphone τους, ακόμα κι αν βρίσκονται με τις παρέες τους. Μία έρευνα του ινστιτούτου Pew έχει απαντήσεις στα ερωτήματα για το πόσο σωστά χρησιμοποιούν τα κινητά τους οι χρήστες!

Η έρευνα, που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ σε δείγμα 2.300 ενηλίκων ατόμων, επιβεβαίωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον έχουν κινητό που σπάνια αποχωρίζονται ακόμα και στις κοινωνικές τους συναναστροφές.

Δείτε παρακάτω τι θεωρεί ως ορθή και αποδεκτή χρήση, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων.

Do: Χρησιμοποίησε το κινητό σου σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, ενώ περπατάς στο δρόμο για παράδειγμα,  κι ας καραδοκεί ο κίνδυνος να ‘σκοντάψεις’ πάνω σε κάποιον.

Don’t: Μην χρησιμοποιείς το κινητό σου σε επαγγελματικές συναντήσεις, στο σινεμά, στην εκκλησία ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος που υποτίθεται ότι παρακολουθείς ένα άλλο άτομο.

Do: Στείλε μηνύματα μπροστά σε φίλους και συγγενείς αρκεί να είναι σύντομα ή πολύ σημαντικά.

Don’t: Μην χρησιμοποιείς το κινητό σου κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, είτε αυτό είναι στο σπίτι με τους δικούς σου είτε σε ένα εστιατόριο.

Do: Βγάλε φωτογραφίες με το κινητό σου σε όποιο μέρος κι αν βρίσκεσαι.

Do: Απάντα στις κλήσεις όταν βρίσκεσαι μαζί με κόσμο

Don’t: Μην χρησιμοποιείς το κινητό σου σαν “ασπίδα” για να αποφύγεις ανθρώπους ή συζητήσεις

Do: Όταν είσαι μαζί με φίλους ή την οικογένειά σου χρησιμοποίησε το κινητό σου για να ψάξεις μια πληροφορία που σου χρειάζεται

Don’t: Μην χαζεύεις άσκοπα στο ίντερνετ ή τσεκάρεις τις ειδοποιήσεις σου στα social media όταν είσαι μαζί με κόσμο

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET