ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγητής του ΑΠΘ ξεκίνησε το πρώτο μάθημα με έναν πρωτότυπο τρόπο!

Ο Μάρκος Ασσαέλ είναι καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πριν λίγες μέρες το πρώτο του μάθημα για το χειμερινό εξάμηνο 2015-2016. Η αλήθεια είναι ότι η «πρεμιέρα» του κ. Ασσαέλ είναι αρκετά πρωτότυπη σε σχέση με τη κλασσική έναρξη μαθημάτων. Ανάμεσα σε όλους τους φοιτητές, κρυμμένη βρισκόταν η Κασσάνδρα Δημοπούλου, που διέκοψε τον καθηγητή […]

Neopolis Team

5 Οκτωβρίου, 2015

Ο Μάρκος Ασσαέλ είναι καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πριν λίγες μέρες το πρώτο του μάθημα για το χειμερινό εξάμηνο 2015-2016. Η αλήθεια είναι ότι η «πρεμιέρα» του κ. Ασσαέλ είναι αρκετά πρωτότυπη σε σχέση με τη κλασσική έναρξη μαθημάτων.

Ανάμεσα σε όλους τους φοιτητές, κρυμμένη βρισκόταν η Κασσάνδρα Δημοπούλου, που διέκοψε τον καθηγητή όταν σήκωσε το τηλέφωνό της. Οι φοιτητές είδαν το περιστατικό με μία έκπληξη στα μάτια τους, διότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Ο δημοσιογράφος της Lifo, Άρης Δημοκίδης, ζήτησε από τον καθηγητή του ΑΠΘ να του πει πως του ήρθε η συγκεκριμένη ιδέα για την πρώτη μέρα της νέας φοιτητικής χρονιάς.

Η απάντηση που πήρε:

«Η μετάδοση της γνώσης είναι ότι πιο ιερό και υπέροχο υπάρχει. Πραγματικά δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα απο τη συμμετοχή σου στη μεταμόρφωση των αποφοίτων Λυκείου σε ολοκληρωμένους επιστήμονες!

Το ίδιο το σταδιο της μετάδοσης είναι επομένως πάρα πολύ σημαντικό. Η 30χρονη εμπειρία μου έχει δείξει ότι πολλες φορές η σκέτη επιστημονική γνώση, και επί πολλές ώρες, μπορει να κανει το φοιτητή ή τη φοιτήτρια, να κουραστούν.

Έτσι οποιαδήποτε εναλλαγή, μεταφορά σε άλλη διάσταση, βοηθάει πάρα πολύ και φέρνει πιο κοντά τον καθηγητή με το φοιτητή.

Επιπλέον νομίζω ότι έχουμε καθήκον ως καθηγητές να δείξουμε στο φοιτητή, ότι επιπλέον της συγκεκριμένης γνώσης του Χημικού Μηχανικού, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη ομορφιά των τεχνών, της μουσικής και της όπερας…

Ημουν πολυ τυχερός που η γνωστή μετσοσοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου δέχτηκε να συμμετέχει με αυτό το ρόλο.”

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET