ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Θεωρείς τον εαυτό σου φιλόδοξο/η; Τότε σίγουρα σιχαίνεσαι αυτές τις 5 φράσεις!

Όλοι έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες που σχετίζονται είτε με την επαγγελματική μας πορεία είτε με την σφαίρα της προσωπικής μας ζωής. Όποιο κι αν είναι το μονοπάτι που προτιθέμεθα να ακολουθήσουμε ή ακολουθούμε ήδη το σίγουρο είναι ότι στο δρόμο μας θα βρεθούν λογής λογής λακκούβες-δυσκολίες. Ικανός να τις ξεπεράσει θα αποδειχθεί μονάχα αυτός που […]

Neopolis Team

4 Φεβρουαρίου, 2015

Όλοι έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες που σχετίζονται είτε με την επαγγελματική μας πορεία είτε με την σφαίρα της προσωπικής μας ζωής. Όποιο κι αν είναι το μονοπάτι που προτιθέμεθα να ακολουθήσουμε ή ακολουθούμε ήδη το σίγουρο είναι ότι στο δρόμο μας θα βρεθούν λογής λογής λακκούβες-δυσκολίες. Ικανός να τις ξεπεράσει θα αποδειχθεί μονάχα αυτός που επιθυμεί πραγματικά να φτάσει στο στόχο του χωρίς να απογοητευτεί ούτε μια φορά.

Ο λόγος για σένα φιλόδοξε αναγνώστη που άνοιξες το άρθρο προφανώς επειδή ταυτίστηκες με το χαρακτηρισμό που σημειωτέον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ! Για να δούμε κατά πόσο ΔΕΝ θα ταυτιστείς με τις παρακάτω φράσεις που προσιδιάζουν κυρίως στους νοθρούς και άβουλους της παρέας..

«Θα το κάνω αύριο»

Δεν τίθεται θέμα αναβλητικότητας και τεμπελιάς για σένα. Άντρα θέλεις τώρα τόνε θέλεις! Είσαι ικανός/ικανή να μη φας, να μη βγεις, να μη κοιμηθείς, να μη κάνεις σεξ (φαντάσου!) προκειμένου να μελετήσεις ή να διεκπεραιώσεις τις υποχρεώσεις σου. Δεν πα να σου λέει η αγχωμένη μήτηρ και ο περήφανος πατήρ ότι και αύριο μέρα είναι εσύ αντιλαμβάνεσαι αυτό το ρητό σαν υψωμένο ανάχωμα ενάντια στην επίτευξη του στόχου σου. Πως τα λέω ρε παιδί μου με έχει επηρεάσει το διάβασμα για την εξεταστική!

«Δεν είναι δική μου δουλειά»

Αν αισθανθείς ότι έστω και λίγο η συνδρομή σου σε κάτι μπορεί να σε ωφελήσει μακροπρόθεσμα το κάνεις χωρίς δεύτερη κουβέντα ακόμα κι αν η μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει άλλους. Θέλεις πάντα να αποδεικνύεις την αξία σου και όλοι να θεωρούν τη βοήθεια σου υπερπολύτιμη. Αυτή η δοτικότητα να ξέρεις ότι θα σε ωφελήσει στο μέλλον καθώς οι αποδέκτες δύσκολα θα ξεχάσουν πόσο τους στήριξες. Τι να κάνουμε, η ζωή είναι δίνεις παίρνεις! Κανείς ποτέ δεν πήγε μπροστά με το σταυρό στο χέρι..

«Ποιός ευθύνεται για αυτό;»

Ίσως τελικά να μη φταις σε τίποτα παρόλα αυτά πάντα κάνεις αυτοκριτική για όλες τις πράξεις ή τις παραλείψεις σου. Παίρνεις όλη την ευθύνη που λέει κι ο Καραδήμος αλλά δεν μένεις μόνο εκεί. Επεξεργάζεσαι σχέδια αποκατάστασης του λάθους ή του προβλήματος ακόμα κι αν το φταίξιμο σου υπολογίζεται μόλις στο 10%. Τώρα να σου πω ότι δεν θα φτιάξεις εσύ τον κόσμο ή δεν πέφτω σε ευήκοα ώτα; Δεν πέφτω κατάλαβα..

«Όχι»

Θυσιάζεις και θυσιάζεσαι. Συχνά το παρακάνεις και καταπιέζεις τα θέλω και τις «καλές» παρορμήσεις της ηλικίας σου χάνοντας συχνά το νόημα της στιγμής. Κάθε στόχος, κάθε φιλοδοξία αποτελεί για σένα το κυριότερο στοιχείο αυτοκαθορισμού σου και ένεκα αυτού λες ναι σε ότι μπορεί να σε πάει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Μήπως όμως χάνεις τσάμπα το Μαζωνάκη στο Τεάτρο; έλα μια φορά δεν θα πάθεις τίποτα! Αξίζει διάολε!

«Δε με ενδιαφέρει»

Είναι επόμενο ότι ένας άνθρωπος με όνειρα και βλέψεις, είναι πολυπράγμων και συναρπαστικό σαν άτομο. Μπορεί να λες όχι σε βασικές ανάγκες όπως το φαί, λες ωστόσο σχεδόν πάντα ναι σε νέες εμπειρίες και γνώσεις. Τα πάντα σε ενδιαφέρουν, όλα τα σφάζεις, όλα τα μαχαιρώνεις κι αλίμονο σε αυτόν που θα σου πει με ύφος Μαθουσάλα ότι δεν θα φτιάξεις εσύ τον κόσμο.

Όπως έλεγε κι ο Καζαντζάκης: «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω».

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET