ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Η ιστορία μιας «Σταχτοπούτας» | 14χρονη καθαρίστρια γίνεται πασίγνωστο μοντέλο του Dior!

Πώς ένα 14χρονο κορίτσι από το Ισραήλ μεταπήδησε από τα κουρέλια στα πλούτη; Η ιστορία ζωής της Σοφία Μεχέτνερ, της 14χρονης μούσας του Dior η οποία άνοιξε την πασαρέλα του οίκου στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, θυμίζει το παραμύθι της Σταχτοπούτας. Χωρίς καμία δόση υπερβολής, το νεαρό κορίτσι είναι μια ξανθιά γαλανομάτα Σταχτοπούτα. Η συγκινητική […]

Neopolis Team

16 Οκτωβρίου, 2015

Πώς ένα 14χρονο κορίτσι από το Ισραήλ μεταπήδησε από τα κουρέλια στα πλούτη; Η ιστορία ζωής της Σοφία Μεχέτνερ, της 14χρονης μούσας του Dior η οποία άνοιξε την πασαρέλα του οίκου στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, θυμίζει το παραμύθι της Σταχτοπούτας.

Χωρίς καμία δόση υπερβολής, το νεαρό κορίτσι είναι μια ξανθιά γαλανομάτα Σταχτοπούτα.

upl561fc3d7a74e5

Η συγκινητική ιστορία ζωής της

Η μητέρα της ήταν ανύπαντρη μετανάστρια από το Ισραήλ, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια και φρόντιζε ηλικιωμένους για να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της. Η Σοφία ως το μεγαλύτερο παιδι της, βοηθούσε τη μαμά της και καθάριζε και εκείνη σπίτια, όταν χρειαζόταν.

Ολοι μαζί έμεναν σε ένα φτωχικό διαμέρισμα στο Χόλον, πόλη του Τελ Αβίβ και η Σοφία μοιραζόταν ένα υπνοδωμάτιο μαζί με τα δύο μικρότερα αδέλφια της.

Μια μέρα η Σοφία, η οποία έχει ύψος 1,78 τράβηξε την προσοχή ενός κυνηγού ταλέντων από πρακτορείο του Ισραήλ, ο οποίος την έστειλε με συνοδό στο Παρίσι για φωτογράφηση και οντισιόν στο πρακτορείο μοντέλων Viva.

upl561fc42c6484d

Ωστόσο, όταν το πρακτορείο ανακάλυψε ότι η Σόφια ήταν μόνο 14 ετών και δεν είχε καμία εμπειρία ως μοντέλο, η φωτογράφηση ακυρώθηκε. Απογοητευμένη η Σοφία και ο συνοδός της, επιστρέφοντας πέρασαν μια βόλτα από ένα κατάστημα του Dior, όπου έτυχε να βρίσκεται ο επικεφαλής σχεδιαστής του οίκου Raf Simons.

upl561fc595bbb09

Ο Simons εντυπωσιάστηκε από την εμφάνιση της Σόφιας και μίλησε για εκείνη στον επικεφαλής του κάστινγκ της εταιρείας.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, και ενώ βρισκόταν πίσω στο Χόλον, η Σόφια έμαθε κάτι που της άλλαξε τη ζωή για πάντα: Ο οίκος Dior την ήθελε για μοντέλο του. Εκανε λίγα μαθήματα μόντελινγκ και έφυγε για το Παρίσι.

upl561fc5b940228

Το νεαρό μοντέλο, θυμίζει έντονα την Κέιτ Μος, η οποία επίσης ανακαλύφθηκε σε ηλικία 14 ετών, και πολλοί την βλέπουν ως την αντικαταστάτριά της.

Το σίγουρο είναι ότι η Σοφία δεν θα ντρέπεται πια να φέρει φίλους στο σπίτι της.

upl561fc445db670

Αντιδράσεις λόγω της ηλικίας της

Η 14χρονη Σοφία Μεχετνερ άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση από τότε που άνοιξε ο σόου του Dior, φορώντας το λιτό λευκό φόρεμα. Σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Ιταλία ή η Αγγλία, θα είχε αποκλειστεί από την πασαρέλα λόγω ηλικίας.

Σχεδιαστές και πρώην μοντέλα δήλωσαν στο Reuters ότι δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται σε κορίτσια να ασχολούνται με το μόντελινγκ νωρίτερα από την ηλικία των 16 ετών, η οποία αποτελεί το όριο για τη συμμετοχή ενός μοντέλου στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για παράδειγμα.

Η αφοπλιστική απάντηση του μάνατζερ της 14χρονης

Άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του Karl Lagerfeld, διαφώνησαν. Ο μάνατζερ της 14χρονης είπε στο Reuters ότι η νεαρή δούλευε ως καθαρίστρια πριν την ανακαλύψει ο οίκος Dior, υποστηρίζοντας ότι εάν η Μεχέτνερ είναι αρκετά μεγάλη για να καθαρίζει σπίτια, τότε είναι αρκετά μεγάλη για να κάνει πασαρέλα…

Δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό στο TheToc.gr!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET